שלום רב לחברי הפורום שאלה כללית

• פותח הנושא pcp1
  • פורסם בתאריך

pcp1

New member
שלום רב לחברי הפורום שאלה כללית

אשמח לדעת איפה ניתן לקרוא חומר על דרכי פתיחת עסק בארה"ב לאזרח זר. תודה רבה לכם (מקווה שהניסוח היה טוב פחות או יותר)

Cappuccino

New member
אכן השאלה כללית

אבל אנסה בכל זאת, לעמוד על מספר נקודות יחודיות לפתיחת עסק בארה"ב, ע"י אזרח זר. במישור הניירת, עצם פתיחת עסק ובעלות עליו בהמשך, לרבות משיכת רווחים, אינה מחייבת ויזת עבודה אולם, עבודה וניהול בפועל של העסק, מחיבים ניירת עבודה מתאימה. במישור המס האמריקאי האישי (לחברה עצמה אין הבדלים), למי שאין SSN, יש צורך בהוצאת מספר זיהוי לצורכי מס, הליך קל ופשוט למדי. במישור רישוי העסק, כמעט כל עסק בארה"ב מחייב רשיון עסק. לפעמים יש צורך בנסיון מוקדם ויכול להיות שהנסיון הישראלי אינו מספיק. הדרישות שונות בכל מדינה ומחוז. עד כאן ממש על קצה המזלג. אם יהיו לך שאלות ספציפיות- בשמחה.

pcp1

New member
אני מתכנון לפתוח אותו

עם עוד שותף ישראלי וכנראה גם עם שותף שהוא אזרח אמרקאי. אני מעוניין להנהל אותו ולעבוד בו באמריקה אז השאלה היא מה הפרוצדורה להסדרת תנאים שיאפשרו לי לעשות כן. ואילו מכשולים עומדים בדרכי? המון תודה לך

Cappuccino

New member
המכשול העיקרי הוא

ניירת עבודה. לצורך מענה הולם עבורך, נא פרט: מה סוג העסק, מה הרקע המקצועי שלך בנושא, איזה השכלה יש לך ומה מעמדך הנוכחי בארה"ב ואשמח להשיב.

pcp1

New member
אוקי הינה

השכלה תואר ראשון מנהל עסקים אין עוד רקע רציני שאפשר להעיד עליו (עובד בחברה מסודרת) סיימתי לא מזמן אין לי שום מעמד בארה"ב. בנוגע לשותף הישראלי הוא בדרך לסיום מהנדס אלקטרוניקה. האם הכנסת שותף שהוא אזרח אמריקאי וגר שם יכולה לעזור? האם יש מקצועות כאלה ואחרים שנותנים עדיפות או סיכויים גבוהים לקבל אשרות לכל הנושא הנ"ל? תודה רבה לך

Cappuccino

New member
צר לי

אבל בנתונים שפרטת לגביך ולגבי העסק, אין כל סיכוי לניירת עבודה. העובדה שהשותף אמריקאי לא רלוונטית. מצטער, אבל אני לא רואה פיתרון אחר מלבד חתונה עם אזרחית, במידה ותתאהב באחת כזו ותינשא נישואים כנים.

למעלה