שלום רב לחברי הפורום
בקשה לי אליכם

שלום רב לחברי הפורום ../images/Emo140.gif בקשה לי אליכם

קיבלתי סטייק לבן ואני לא יודעת איך להכין אותו. כלומר, איזה תיבול ו/או רוטב לשים על הבשר. צריכה לציין שאני אכין אותו על מחבת פסים (באין גישה ל"מנגל" כלשהו). רעיונות ANYONE? תודה מראש
מיקי
 

bigjack

New member
מיקי ברוכה הבאה לקרניבורים ../images/Emo140.gif

אישית אני מעדיף סטייק ולא משנה אם הוא לבן או אדום רק עם מלח גס (לקראת סוף הצלייה) ופלפל שחור גרוס. לסטייק יש טעם מיוחד וחבל להרוס אותו עם תבלינים. אם בכל זאת את מתעקשת אז כל תיבול פיקנטי שאוהבים לבשר על האש יעשה את העבודה. אפשר גם להשרות במרינדה לכמה שעות במקרר עם שמן זית, שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים. אפשר לקראת סוף הצלייה למרוח על הסטייק רוטב ברביקיו טוב. בהצלחה בתמונה זה צלעות לבן בתיבול של מעט כורכום ותבלין שווארמה שהבן אוהב.
 
היי, תודה על קבלת הפנים ועל התשובה המהירה :)

בינתיים כבר הכנתי "מהבטן".. אבל לא יצא מוצלח. סטייק אנטריקוט אני באמת עושה כמו שתיארת. בעצם חלק מזה. אסביר: א) שורה בשמן זית, פלפל שחור גרוס, שום כתוש ועשבי תיבול. יום אפילו יומיים במקרר, ואז זורקת את זה על המחבת פסים. ב) כמו שזה (אצלי תמיד זה חייב להיות בשר מיושן (וחלילה קפוא)) על המחבת, ורק פלפל שחור גרוס לקראת הסוף. תכלס לעניינו: את הלבן בסוף שמתי כמו שהוא על המחבת פסים אחרי שריססתי בספריי שמן קנולה (שלא ידבק.. כי הטפלון כבר לא בתוקף חח), בזקתי עליו פלפל שחור גרוס, ואחרי סגירה של שני הצדדים, העברתי למחבת אחרת (רגילה) לתוך רוטב ברביקיו (מעולה. קנינו ב"עד העצם" בהרצליה) ונתתי לזה "להתבשל". מה שקרה בפועל, זה שהבשר התייבש
והרוטב לא נספג. וגם הפלפל לא ממש התאים לי לשם. אוף! באסה. בפעם הבאה אני אנסה לעשות עם כורכום ותבלין שוורמה, התמונה ששמת מביאה חשק ענק לנסות את זה ככה
משום מה נראה לי שהלבן לא יתאים לי בטעמו עם משרה שמן הזית המתואר לעיל. הטעם של הלבן אחר (חחח לא סתם קוראים לו "בשר אחר", הא?) מבשר אדום. הוא יבש יותר - מה שמאלץ לאכול את הסטייק יחד עם השומן המדהים שצמוד לצלע... (וזה דווקא משהו שאני לא מעדיפה לאכול באופן קבוע - נתחי שומן מן החי). אה, ונראה לי שהטעות הכי גדולה שלי בנסיון הנואל שלי, היא שבשורה התחתונה הבשר התייבש, אפילו ש"התבשל" בתוך הרוטב ברBQ. פיוו כמה חפרתי
סורי..
 

bigjack

New member
סטייק לא אוהב בישול ארוך ../images/Emo5.gif

אמנם סטייק לבן אני מבשל מעט יותר ממדיום אבל עדיין בישול יתר ייבש לו את הצורה. היום אכלתי אצל אחותי צוואר לבן על האש והוא היה על הגבול להתייבש, מזל שהספקתי להוציא אותם בזמן למרות מחאות המנגליסט
 
למעלה