שלום רב לחברי הפורום

hadari84

New member
שלום רב לחברי הפורום

שמי הדר, בת 27. סיימתי תואר ראשון בעבודה סוציאלית לפני כשנה ומאז אני עובדת בהוסטל לנפגעי נפש במשרה חלקית.
אני בהתלבטות רבה לגביי ההמשך שלי במקצוע.
אומנם אני בסה"כ נהנית ומעניין לי, אך עדיין לא מרגישה "כיף" לקום בבוקר וללכת לעבודה. לא מרגישה שזו עבודת חיי .
אני מאוד אוהבת את הדיירים בהוסטל אך מתחילה להרגיש "חסרת סבלנות" כלומר- אם בעבר הקפדתי על שיחות שבועיות עם כל דייר ודייר, אז היום, אני כבר לא כ"כ מקפידה על כך (ולא כי אני עמוסה בטירוף...) . לא יודעת אם באמת כולם מקפידים על דברים אלו בצורה מדויקת בהוסטלים אחרים.

דבר נוסף הוא תחושת חוסר בטחון מקצועי כלומר יש לי תחושה חזקה שאני לא מי יודע מה עוזרת לדיירים ושאני לא יותר מידי מקצועית ושאין לי ניסיון . (רק לפני שנה סיימתי)
נכון שעם כמעט כולם בניתי קשר טוב, אבל אני לא מרגישה שקידמתי אותם ועזרתי להם יותר מידי....מרגישה שאני פשוט משמשת כמן "תמיכה" שכזו. (שגם זה חשוב! אין ספק!)

שכחתי לציין שהתחלתי תכנית לאחרונה של טיפול באמצעות בע"ח. אני מאוד מאוד אוהבת בעלי חיים אז חשבתי לנסות לשלב זאת ביחד!

ההתלבטות שלי היא בעיקר אם להישאר בעבודה למרות שכך אני מרגישה, או אולי ללכת לתחום אחר - אולי קשישים,אולי ילדים...לנסות אולי בתחום אחר ארגיש יותר הנאה (ואולי גם ארוויח קצת יותר...היום אני מרוויחה גרושים)

מה אתם אומרים? האם ההתלבטויות שלי מוכרות לכם?
 
אני חושבת שאת צריכה קודם כל למקד את ההתלבטות

שלך.
מצד אחד יש לך תהיות לגביי המקצוע, אך לא כתבת מה הן, כתבת דברים מאוד ספציפים שקשורים למקום העבודה הנוכחי שלך.
ומצד שני את כותבת שאת רוצה לנסות תחומים אחרים - קשישים/ילדים.
התנסית בכל מיני מקומות בהכשרה המעשית? איך הרגשת שם? מה גרם לך מלכתחילה לרצות להיות עובדת סוציאלית?

באופן כללי אני יכולה להגיד לך שלי היו תקופות עם כל מיני התלבטויות לגביי המקצוע והמקום שלי בו. אני חושבת שזה דבר חשוב מדי פעם לעצור ולבדוק אם הבחירות שלי מהעבר מתאימות לי גם היום, בהרבה תחומים בחיים. לעיתים קרובות, לי לפחות, זה גורם להתאהבות מחודשת במקצוע.

חשוב לי להדגיש שמקום עבודה ספציפי אינו מייצג את מקצוע העבודה הסוציאלית, ואולי ההתבלטויות באות מחוסר שביעות רצון ממקום העבודה ולא מהמקצוע עצמו.
 

hadari84

New member
מיקוד ההתלבטויות

"תמיד" היו לי תהיות לגביי המקצוע... כאילו לפחות החל משנה ג' בלימודים.

לפני שהתחלתי ללמוד הכיוון שלי היה פסיכולוגיה ומשם הגעתי בסופו של דבר לעבודה סוציאלית (שעל זה אני בכלל לא מתחרטת!)

מצד אחד אני נהנית לעבוד עם אנשים ולעזור ולהקשיב...מצד שני, לא מרגישה כ"כ "מטפלת". נראה לי שזה נובע מהרבה חוסר בטחון שלי במקצועיות שאני לא מרגישה שיש לי. אני גם חושבת שנושא השכר משפיע עליי מאוד, אם היה שכר נורמלי הייתי מרגישה יותר טוב אני מאמינה. באופן כללי (לא ספציפי לעבודה הנ"ל) לא מרגישה שזה מה שארצה לעסוק בחיי. ואז מתחילות כל השאלות...אז מה כן???
יש לי חברה שסיימה תואר בפסיכולוגיה ועשתה תעודת QA ועכשיו עובדת בהייטק עם תנאים מטורפים. באיזשהו מקום אני מקנאה...
אני אוהבת מאוד בעלי חיים ולכן התחלתי את התכנית של טיפול בעזרתם שאני מקווה שאולי שם אשתלב.
יש עוד הרבה מאוד דברים שאני אוהבת שאני חושבת שיכולתי ללמוד - דברים שקשורים במחשבים, צילום, משהו שקשור במוזיקה , וכדומה...
בקיצור אני מרגישה באוויר כזה...

אני חושבת שאולי כדאי לי להחליף מקום עבודה גם אולי בשביל עצמי, בשביל להבין אם זה באמת המקום הספציפי או שאולי המקצוע באופן כללי הוא לא מה שאני רוצה.

תמיד היו לי חלומות כאלו של להקים עסק עצמאי לכל דבר...אז יכוליות שבאופן כללי אני אדם שרוצה להיות עצמאי ולא לעבוד כשכיר...לא יודעת :/
 

לילית462

New member
אני מסכימה עם פוגית ורוצה לשאול

האם יש לך הדרכה מסודרת?
האם במהלך התקופה שבה את עובדת בהוסטל עשית איזה שהן השתלמויות, קראת חומר בנושא, ימי עיון?
תואר ראשון בעבודה סוציאלית הוא תואר מאוד מאוד מאוד כללי, כשיוצאים לשטח ומתחילים לעבוד עם אוכלוסיה ספציפית חשוב מאוד להשתלם בנושא, להעמיק את הידע, לרכוש כלים - זה מעמיק את ההבנה שלנו בתחום ומאפשר לנו לבצע את התפקיד שלנו בצורה שהיא יותר טובה ללקחות שלנו, אבל גם הרבה יותר מספקת עבורנו.
עצתי לך, אם את אוהבת לעבוד עם האוכלוסיה שאת עובדת איתה, בדקי איך את יכולה לרכוש ידע וכלים שיעזרו לך למקסם את היכולות שלך במקום. אם את "לא מתה" על האוכלוסיה, עברי הלאה - אבל זכרי, שתמיד צריך להעמיק ידע ולהשתלם כי ממש אבל ממש לא לימדו אותנו הכל על הכל בבית הספר לעבודה סוציאלית.
במישור הפרקטי, היות ואמרת שאת נמצאת בלימודים, אני הייתי נשארת במקום עד שמסיימת את הלימודים ומשם מחליטה איך מתקדמת. גם לימודים וגם עבודה חדשה יכולים לייצר עומס גדול מידי...
 

hadari84

New member
תגובה

יש לי הדרכה מסודרת שאני מאוד נהנית ולומדת ממנה.

בקשר לימי עיון/השתלמויות וכדומה - בעיקרון לא כ"כ היו לי כאלה דברים. ודבר נוסף שחשוב שאגיד - אני גם בד"כ לא אוהבת כאלו דברים שזה אכן עצוב כי אז בעצם איך אלמד? בגלל זה נדמה לי שהעבודה היא לא משהו שאני מאוד מאוד אוהבת ומתעניינת כי אם כן, הייתי רוצה לקרוא וללמוד ולהשקיע...

לעומת הטיפול בעזרת בע"ח שכל פעם שאנחנו מקבלים מאמר לקרוא,אני רצה לקרוא כי זה מרתק אותי
 

לילית462

New member
אז תמשיכי בכיוון הזה של בע"ח ותראי איך את

יכולה לשלב את זה עם העבודה שלך הנוכחית - זה ישפר משמעותית את ההרגשה שלך!
ככה זה כשעושים משהו שאוהבים ומענין אותנו.
 

KFIRB

New member
אני אשאיור את הביקורת לגבי מסגרות השיקום

ואנסה להתחבר למקום שלך,

האוכלוסיה תמיד תהיה בלתי משתנה, כלומר במקצוע שלנו אנחנו לא יכולים לבוא וכמו רופאים כירורגים לעשות ניתוח, יכאב כמה ימים, החלמה כמה חודשים והבן אדם חדש ומתפקד הרבה יותר טוב מלפני הניתוח.

לא חושב שיש אוכלוסייה שאנחנו עובדים עימה שהיא מציגה שינויים מהירים , על אחת כמה וכמה אוכלוסיית שיקום.

יש שינויים, הם קטנים, הם איטיים, אך קיימים, נכון שקשר אינו מטרה והוא אמצעי (וחשוב לזכור את זה, אנחנו מרבים לשכוח את זה), אך במקרה של אנשים שהקשר שלהם עם העולם נפגע, רק לקשר יש לפעמים הצלחה מרובה (ומרפאת).

את לא מטפלת, גם לא בתואר שני תגיעי למימדים של טיפול, אלא אחרי הרבה שנים בשדה...

אם לא היית עוזרת למטופלים, האמיני לי שהם לא היו חוזרים לשיחה השבועית שלהם... במקרה , אתמול הייתה לי שיחה עם סטודנטים על מה זה הוסטל, הם בטעות חשבו שבהוסטל הצוות יכול להחזיק את הדייר כשהוא מתפרע להכניס אותו לאמבולנס ולהביאו למיון פסיכיאטרי - הסברתי להם שזה ממש לא ככה, ואם מישהו מגיע למיון פסיכיאטרי דרך הוסטל כנראה שזה בשיתוף פעולה וברצון כלשהו. צריך לזכור שגם לדיירי הוסטל יש בחירה- להישאר בהוסטל, באילו שירותים מההוסטל להשתמש ועוד.

תרפייה בבע"ח היא כלי או דרך טיפול שמטיבה עם נפגעי נפש (או כמו כל אדם שמתחבר לחיות, יש כאלו שממש סולדים מזה), אני חושב שאת צריכה לברר בינך לבין עצמך, מה זה טיפול בשבילך? מהו טיפול בשבילך? מה המטרות שהיית רוצה לראות אצל האחרים כשאת מטפלת בהם? האם זה תואם למערכת הערכים שלהם? למערכת הערכים שלך כמטפלת?

או כמו שאחת המרצות שלי אמרה, שלעתים יש לנו פנטזיות על טיפול, פנטזיות על הדרכה, פנטזיות על המקצוע, פנטזיות אולי של הצלה, של ריפוי, של שינוי העולם ועוד...ואז בהכשרות המעשיות נפגשים עם המקצוע (לדעתי קצת בצורה אידילית-זו פריבלגיה שיש לסטודנטים), אח"כ נפגשים עם המקצוע בשטח, וקורה שם משהו שונה.

צריך להביט במה קורה לך בתוך זה, מה ציפית ומה קרה?

כי גם בעבודה עם ילדים בתואר ראשון תעשי בעיקר CASE MANAGMENT עם קשישים העבודה תהיה שיווקית, או ניהול מקרה או קהילתית, לא ממש טיפול ישיר כמו שזה אולי נתפס היום... ייתכן שבילדים תוכלי למצוא משרות טיפוליות .

הייתי מציע לך לסיים את לימודי התעודה בטיפול בבע"ח ולבדוק אז שוב את ה"אני המאמין" המקצועי שלך.

לגבי שכר, זה המצב במקצוע לצערי, הוא לא ישתנה בקרוב, אבל זה היה ידוע לפני הלימודים במהלכם ולפני שאת פוזלת למקצועות אחרים, תבדקי עם עצמך למה בחרת ע"ס ואת לא מתחרטת על זה, ולמה לא בחרת במקצוע מכניס, להשערתי זה קשור לערכים שאת מאמינה בהם שכסף לשם כסף נמצא במקום נמוך יותר מערכים אחרים. השכר לעומת כסף זה משהו אחר, ואם תעבדי במשרה מלאה, את יכולה כיום להרוויח 6400 שזה לא הרבה , אך גם לא מעט ביחס לבוגרי תואר ראשון במדעי החברה.
 

אמיתמי

New member
נשמע שאת זקוקה לתחושה של שינוי והישג

בחירה בתחום של שיקום נפגעי נפש, היא בחירה פחות טובה לסוג ההעדפה שיש לך. יתכן וכדאי לחשוב על תחום אחר להתמחות.
 
למעלה