שלום רב - לידה בשבוע 34

b e ll

New member
שלום רב - לידה בשבוע 34

אני נמצאת בהריון ומסיימת שבוע 33. אם תתפתח לידה בשבוע הקרוב (שבוע 34) - מה הסיכונים לתינוק שלי? כמה זמן צפוי להיות בפגייה (בממוצע וכמובן, תלוי במצבו, אם יוולד)? מאיזה גיל הריון אין יותר סיכון לתינוק שנולד (תינוק שנולד לפני שבוע 37)? תודה רבה מראש

b e ll

New member
כי יש לי אי ספיקת

צוואר הרחם ועברתי תפירת צוואר הרחם בתחילת ההריון. יש לי צירים... נאמר לי בבית חולים שאם הצירים ממשיכים, יאלצו לפתוח את התפר ומנסיון העבר הלידה מתרחשת תוך כמה ימים.

תשובה

זה מורכב וארוך לענות על כל שאלותיך באופן מעמיק. אנסה לענות בראשי פרקים. 1. אישפוז פגים בשבוע 34 נמשך עד שבוע 36 והגעה למשקל של שני קילו. 2. בד"כ פגים שנולדים בשבוע הזה הם יציבים, אוכלים, אומנם בצינור לקיבה עד שלומדים לאכול בבקבוק אבל אוכלים היטב. בד"כ נושמים לבד ללא תמיכה ורק מחכים לעליה במשקל והגעה לגיל השחרור. ישנם מיעוט של פגים בגיל הזה שנזקקים לתמיכה נשימתית כגון הנשמה וטיפול תרופתי לראיות הלא בשלות שלהם. סיכונים נוספים בגיל הזה הינם: זיהום,דימום מוחי, צהבת ופגיעה ברירית המעי עם הפרעה בהאכלה. 3. ההגדרה לפגות הינה: ילוד שנולד לפני שבוע 37 ושישה ימים. משבוע 38 ואילך מדובר בילוד בשל. סיכונים יכולים להופיע עד גיל 37 כמובן ככל שהגיל גדול יותר הסיכוי לסיבוך נמוך יותר.

למעלה