שלום רב ליושבות הפורום המקסים

Taltul R

New member
שלום רב ליושבות הפורום המקסים

אני רוקמת (ממש ממש) מתחילה, ויש לי מספר שאלות, ברשותכן:
1. צירפתי תמונה של ערכת ריקמה שיש לי בביתי שאין ברשותי עוד את ההוראות עבורה, באיזו טכניקה כדאי לעבוד על "משטח" כזה? האם אתן מכירות סרטון/הדרכה ברשת לטובת העניין?
2. אילו חנויות סדקית בתל אביב מחזיקות מבחר גדול של מוצרים שמתאימים לריקמה?
3. היכן אני יכולה להשיג בד שמתאים לריקמת צלבים, באותן חנויות סדקית? או שעליי ללכת לחנויות בד מיוחדות?

יש לי עוד המון שאלות אבל נראה לי שאעצור כאן בינתיים

תודה רבה מראש

טל.

בוקר טוב אתמול בלילה מופיע בדף מס. 2

כתבתי בקשר לסריגת טטייטיניג אם מישהי יודעת לעשות הקפצה מקווה שיעזור למי ששאלה .

Taltul R

New member
היי
האם התכוונת שטטייטיניג רלוונטי

כטכניקה לקיט שלי?

התשובה לגבי הטטיטינג היא

הטטיטינג נסרג על ידי מקוק ואו על ידי מסרגה שהנה תוכלו לראות בויקידפדיה http://en.wikipedia.org/wiki/Tatting
http://www.youtube.com/watch?v=y6UX6I-osS8 וסרטון היוטיוב שמראה את סגנון העבודה .
את הטטינטיג יש ללפף תחילה את המקוק שבקצהו יש וו קטן אפשר לערוך לבד דוגמאות ואפש לקחת אתרים שיש בהם אתרי טטיטינג מאוד יפים העבודה עדינה מאוד , אפשר לעשות כל דבר בעבודת הטטיטינג ואפשר להיעזר בתרשימים זהו כל מה שרציתי להראות על אודות הטטיטינג בהצלחה .

ברוכה הבאה טל!!! הקיט שלך ממש מתוק!

1. להערכתי כדאי ברקמת צלבים או גובלן- חצי צלב
את יכולה לחפש סרטים על Cross stitch embroidery
2. אני מכירה את "חלום" בנחלת בנימין
3. בדים מתאימים מסוג אאידה אפשר לקנות בחנות זינגר בתל אביב וגם העתקתי לך המלצה ישנה מהקומונה שהיתה פתוחה כאן לפני הפורום:
"בפינת רש"י ושוק הכרמל יש שתי חנויות סידקית קטנות, באחת מהן יש חדר נפרד למצרכי רקמה, הם מחזיקים גלילי בד רקמה (!) של dmc בכל הצבעים והצפיפויות הסטנדרטיים, קניתי linen 32 count ב10 שקלים לחצי מטר על מטר . "

בהצלחה, טל יקירה! תעלי תמונות! אנחנו כל כך אוהבות לראות את התהליך!
אולי תספרי לנו היכן ומתי קנית את הקיט?

Taltul R

New member
איזו מקסימה את קדרית
תודה רבה על קבלת

הפנים החמה
.
מתייחסת לתשובותיך:
1. חשבתי שרקמת צלבים (או חצי צלבים) יכולה להיות רלוונטית, אך מבט מעמיק במבנה הרשת של הקיט הספציפי שיש לי בלבל אותי. את מצליחה לראות שסביב כל ריבוע שם יש מעין 4 מסגרות של מלבנים דקיקים דקיקים? איך אני עושה צלב במקרה הזה? יש לך רעיון? (אני יודעת לעשות צלבים רק על בד "גבינה" בסיסי
)
2. אני מכירה את החנות הזאת מתחביב התפירה שלי
היא נהדרת! למעשה שם קניתי את הקיט המתוק, אך רכשתי אותו עוד לפני שידעתי (או התעניינתי) ברקמה (הייתי צריכה אותו כאקססורי לצילומים). רעיון מעולה לחזור לשם לענייני רקמה, תודה!
3. שוב תודה רבה על ההמלצה.

אשמח להעלות תמונות! התאהבתי מאוד בעולם הרקמה בימים האחרונים ואשמח לעזרתכן ולפידבקים מכן.
כרגע נראה לי שאתחיל מניסיונות לרקום דוגמאות פשוטות ביותר של רקמת צלבים.

תודה על הכל

maybesure

New member
הבעיה היא לא במבנה הבד

אלא בעובדה שהאיור מודפס על הבד. במצב כזה קשה מאוד לדייק ברקמה ותמיד יהיו איקסים שיהיו מחוץ או פנימה מידי לקווים.
יש לי קיט מניאטורי, עם איקסים ממש זעירים, מאותו מבנה של בד, אני רוקמת אותם לפי הרגש. מאחר וכל התמונה מכוסה בסוף כולל הרקע - לא יראו את מה שבצבע שנשאר מחוץ לאיקסים.

colibri

New member
תתיחסי רק לחורים הגדולים של הבד

תתעלמי מהדקיקים.
ולהדפס תתיחסי כמו שמייבי כתבה - לפי הרגש

בהצלחה!

הצילום מראה בד גובלן "רגיל"

רוקמים בחצאי איקסים או במילים אחרות תך אלכסוני.
רוקמים עם כל 6 החוטים בדוללה כך שיצירת התכים האלכסונים בחורים הגדולים מכסה הכל.
וחוץ מזה אמרו הכל.

למעלה