שלום רב לכולכם! מספר שאלות..

ofirgaon

New member
שלום רב לכולכם! מספר שאלות..

(לא בהכרח קשורות אחת לשניה) 1. נניח שהצעתי לחנות מסויימת למחשב אותה. כיצד אני קובע את התשלום? האם לפי שעות? ואיך אני אדע מראש כמה שעות עבודה זה אמור לקחת? 2. אני עובד בחנות מסויימת. לעיתים קורה שכשאני מעביר כרטיס אשראי במכונה היא כותבת שצריך אישור טלפוני. השאלה שלי- מדוע? זה לא שאין אישור, כי אז היה כתוב "סירוב".. לפי אילו קריטריונים מחליטה המכונה שצריך להתקשר לחברת האשראי? 3. שאלה דומה- לפי אילו קריטריונים מחליטה המכונה האם להתקשר לש.ב.א או שלא להתקשר? בתודה מראש, אופיר

תשובה למספר שאלות

כשאתה אומר למחשב חנות למה אתה מתכוון? לתת לה מחשב ותוכנה הנהלת חשבונות וניהול מלאי? זה כולל הקמת רשת מחשבים? לגבי חברת האשראי. הכל נקבע לפי מסגרת האשראי שנקבעה לאותו כרטיס. אם המסגרת גבוהה מדי אז אתה חייב לקבל אישור ידני מחברת אשראי. לפעמים המסגרת אשראי של הלקוח תפוסה בגלל קניות אחרות שהוא עשה ואז צריך אישור בנק על מנת להגדיל את המסגרת לאותו חודש. אם תצטרך עזרה במיחשוב החנות הזו תוכל להיעזר בי מחכה לתגובה

nirdagan

New member
לא הכל אבל גם..

הצורך אישור טלפוני תלוי גם בסכום העסקה ולא רק במסגרת האשראי של בעל הכרטיס. חברת האשראי קובעת סכום מסוים לבעל העסק שמעליו כל עסקה חייבת אישור טלפוני. ושאלה לי אליך שווה עוגיה. למה תמיד אתה מחכה לתגובה?

תשובה לניר דגן

מה רע בלחכות לתגובה? כך חיי לא עוברים בשעמום מתמיד דרך אגב במה אתה עוסק? אולי תוכל לעזור לי בשיווק מוצר חדש מדובר במוצר שמתחבר למחשב ביו.אס.בי ומגן על המחשב באמצעות טביעת אצבע מחכה לתגובה

nirdagan

New member
לא אמרתי שזה רע לחכות לתגובה

האמת שאינני עוסק בתחום שקרוב למוצר שאתה רוצה לשווק.

ofirgaon

New member
כשאני אומר למחשב, אני מתכוון

רק לכתוב להם תוכנה שתענה על צרכיהם ותעשה באופן ממוחשב את מה שעובדיהם (בין השאר אני) עושים שוב ושוב ושוב כמו גלמים.. למשל- תזכור מחירים בתוכה שלא נצטרך לחפש במחירון כל פעם.. או למשל תזכור הזמנות בפנים שלא נצטרך להיסחב עם מלא ניירות ושיהיה סיכוי טוב שנאבד אותם, ואז היא כבר תוכל לתמחר את כל ההזמנה באופן ממוחשב ולהוציא חשבונית, כל זאת יקל על העבודה בחנות.. הבעיה היא שאין לי מושג איך אני בכלל לוקח כסף לפי שעות כי סה"כ כשאני כותב תוכנה אני נגיד כותב 10 דקות, ואז רואה טלויזיה.. ממשיך בין לבין.. משנה דברים פה ושם... חושב עוד קצת (שזה מלווה עם צפייה בטלויזיה/אייסיקיו).. אז אני לא יכול לדעת כמה שעות אני עובד, וכמו כן אני לא יכול להגיד אפילו בערך כמה שעות זה ייקח לי.

תימחור כתיבת תוכנה

למה אתה חושב שבעלי החנות ישלמו לך כסף נוסף מעבר למשכורת שלך על מנת לכתוב תוכנה לעסק? אתה יכול להציע להם שאתה תכתוב תוכנה והם ישתמשו בה ואז תקבל העלאה במשכורת של 20% לדוגמה. זו השיטה שאתה צריך ללכת בה אחרת אין לך סיכוי. לפעמים כדאי לעשות דברים בלי כסף רק כדי לקבל נסיון. לנסיון אין מחיר וזה מאד חשוב לפרוייקטים עתידיים. חוץ מזה לא נשמע לי שאתה כל כך מנוסה בכתיבת תוכנות עסקיות. אז אני מציע לך בחום שתיקח את פרוייקט מיחשוב העסק על כתפיך ללא בקשת תמורה בכלל. מחכה לתגובה

ofirgaon

New member
תשובות

קודם כל אני מזכיר לך.. השאלה שלי היא רק תיאורטית.. א- אני איש מבחוץ, לא עובד בחברה, ככה שעניין המשכורת לא רלוונטי. ב- ובוא ונניח לצורך העניין שיש לי כבר נסיון רב וזהו הפרוייקט הראשון שאני מבקש עליו תשלום.

תשובה לשאלה 1

אם אתה מתכוון לעבוד כיועץ מחשוב הרי שהשכר בשוק נע משכר יועץ בכיר על פי תעריף חשכ"ל (כ- 220 ש"ח) עד 100$ לשעה ליועצים כבדים. הנהוג בענף הוא סביב ה- 50$ לשעה. בנוגע להיקף שעות נהוג לאמוד את היקף השעות על פי שלבים (למידת צרכים, אפיון מערכת, הצעות מחיר, בחירת זוכה, מעקב וביקורת, מסירת מפתח, תמיכה ושירות) או לחליפין, על פי שעות בפועל.

למעלה