שלום רב לכולם-חדשה בפורום

ע נ ת ק ו

New member
שלום רב לכולם-חדשה בפורום

אני חדשה בפורום הזה ובפורומים בכלל, אמי חולת אלצהיימר, וגרה בביתה עם עובדת נפאלית. ישנן הרבה שאלות אך כרגע אתחיל עם בקשה לטיפ קטן אם יש מניסיונכם. אמי חוזרת ומבקשת לחזור לביתה (כמובן לא לביתה הנוכחי) והבקשה חוזרת על עצמה יום יום ומלווה בכעס ועקשנות, אני זורמת איתה ומשתדלת להרגיע אותה ולדחות את בקשתה מיום ליום בכל מיני תרוצים אך נגמרו לי התרוצים והיא אינה מרפה. תודה ענתקו

שיפוצים

שיפוצים. שיפוצים. הרימו את המרצפות, הרסו את הבוידעם, הפועלים שובתים. שיפוצים הם אחלה תירוץ להמון זמן. במיוחד שאין הרבה סיכוי שהיא תגיד לך שזה נמשך הרבה זמן, תמיד תוכלי לומר לה שממש לא, זה התחיל רק לפני חודשיים והיא שכחה...

Super Max

New member
משהו שעבד בזמנו עם אימא שלי,

אני הייתי מסכימה לקחת אותה הביתה, אבל רק "הולכת לשרותים". כמובן שהסכימה לחכות. הייתי הולכת לרגע לחדר אחר, ועד שהייתי חוזרת - היתה שוכחת מעניין ה"ללכת הביתה". בכלל - אני עבדתי הרבה במוד של הסחת דעתה. כשהיתי מגיעה איתה לפינה שלא ידעתי איך לצאת ממנה - הייתי מנסה להכניס הפרעות שיסיחו את דעתה. למשל - התקשרתי מהנייד שלי לטלפון בבית שלה. טלפון היה תמיד מפסיק כל פעילות אחרת. עד שהיתה עונה (או שאני "הייתי עונה" לטלפון שלה) כל יתר הנושאים היו נשכחים. או שהייתי ניגשת לחלון גשת לחלון ופתאום "ראיתי משהו" - חתול, שכן, ציפור - העיקר נושא השיחה השתנה... אגב, בימים יפים את יכולה לצאת איתה מהבית "כדי ללכת הביתה", לעשות סיבוב בשכונה , לקשקש ולדבר על דא ועל הא. עניין ה"הביתה" יישכח, ותחזרו לכן בשקט לביתה הנוכחי. כמובן שהכל תלוי במצבה ועד כמה היא ניתנת למניפולציות.

ע נ ת ק ו

New member
צירוף מקרים לשיפוצים

תודה רבה על העצה המקורית כשקראתי את תשובתך החלטתי "לקנות", אך צירוף מקרים, אחותי מתקשרת אלי, אובדת עצות ואומרת לי שאמא דיברה איתה עכשיו ואמרה לה שהתקשרו אליה עכשיו מהבית ואמרו לה שגמרו לסדר ולשפץ והיא יכולה לחזור הביתה. "חטפה" לי את התירוץ מתחת לאף.

אל תדאגי, היא לא תזכור

את מה שאחותך אמרה... תמיד תוכלי לומר לה שהיא התכוונתה שהם בדרך לגמור.

למעלה