שלום רב לכולם... קיבלתי דו"ח מכוער.

GrimBoy

New member
שלום רב לכולם... קיבלתי דו"ח מכוער.

אני בן 23 וחצי, קיבלתי דו"ח שצולם על ידי מצלמה באוקטובר. אמא שלי קיבלה אותו על שמה היום בדואר רשום, כתוב בו שנסענו באיזור שבו מותר 60 על מהירות של 105 נדמה לי. הדו"ח מציין 10 נק' כעונש. לא רשום בו קנס, רשום בו שבעקבותו יבוא זימון למשפט או לחקירה. מדוע זה? ואם כבר ציינו שהעונש הוא 10 נק' למה צריך משפט? כדי להחליט על הקנס? בכנות, סביר להניח שאני זה שנהג, וסביר להניח שיעבירו את הדו"ח על שמי.. לפני שלוש שנים בערך קיבלתי דוח של 750 שקלים ו8 נק' אם אנ'לא טועה על מהירות.. מאז, לא קיבלתי שום דו"ח והייתי גם בקורס כזה.. אני חושב שקיבלתי אותו בכלל בגלל ותק רישיון ולא בגלל הדו"ח... בכל מקרה אני לא נהג חדש ... למה עלי לצפות? שלילה? האם יש משהו שאני יכול להגיד שישנה את התמונה הזאת? אני באמת לא זוכר שנסעתי על 100 באותו איזור ואני גם יודע שיש שם מצלמות ונזהר מאוד שם.. העניין הוא שזה אוקטובר, מי זוכר?! עצתכם תעזור.. תודה

be_roo

New member
אין קשר בין הנקודות לקנס ולעונש שיוטל במשפט

הנקודות הן חלק מתכונית של משרד הרישוי לטיפול בנהגים מועדים. על חריגה של 45 קמ"ש מקבלים 10 נקודות, במידה ותורשע. זו חריגה שנחשבת לגדולה ולכן לא מסתפקים בקנס בלבד אלא מנהלים משפט בו שופט יגזור את עונשך, שיכול להיות מורכב מקנס, שלילה על תנאי ושלילה בפועל. הנקודות שקיבלת לפני 3 נמחקו, ובמידה ואלה הנקודות היחידות שהיו לך, הקורס שעברת אכן לא קשור אליהן אלא היה קורס רענון שעובר כל נהג בארץ אחרי 3 שנות רשיון. אתה לא נהג חדש אבל גילך צעיר ובעברך עבירה די חמורה כך שלא סביר שיקלו איתך. מה גם שנראה שמדובר בדרך עירונית, כך שהחריגה נחשבת לחמורה יותר. דבר ראשון שרצוי לעשות זה לבקש שישלחו את התמונה כדי לאמת פרטים. אם אכן מדובר ברכב שלך הרי שהתיעוד של המכמונת די ממצה. מבחינת החוק לא ממש משנה מי נהג, אמך נאשמת כבעלת הרכב, אם אתה רוצה לקחת את האחריות עליך יש לשלוח מכתב רשום ליחידת התנועה כדי שיסבו את הדו"ח לשמך. שקול עם אמך כיצד אתם מעוניינים לפעול. באופן כללי לא מומלץ להגיע למשפט ללא עו"ד, אבל כל אחד ושיקוליו.

GrimBoy

New member
אמממ...

אבל חרגתי ב-41 קמ"ש לא בלמעלה מ-45 קמ"ש... הומלץ לי אכן לבקש את התמונות ולהעביר אותם לעורך דין תעבורתי (ידיד של ידיד) שיעבור עליהן וייראה אם הן תקינות... נאמר לי גם שמעל הפרש של 46 קמ"ש החוק מחייב שלילה אך מתחת, בפועל, אפשר לנסות להשפיע על הנושא.. למען האמת, בגלל שאני סטודנט מדאיג אותי יותר הקנס מאשר השלילה...

be_roo

New member
105 במקום 60 זה 45

וגם אם מדובר בהפרש של 41 בלבד, הרי שהוא בדיוק הסף שבגינו מקבלים זימון למשפט. אין לי מושג לגבי טענת השלילה בפועל, מעולם לא נתקלתי בה והיא נשמעת תמוהה ולא הגיונית. אם אתה מעדיף שלילה על קנס תוכל לבקש מהשופט התחשבות בעונש ולהגדיל את זמן השלילה על חשבון הקנס.

GrimBoy

New member
כן סליחה זאת טעות שלי.. זה 101.. לא מ105..

עורך דין תעבורתי אמר לי ש-46 ומעלה זה שלילה אוטומטית .. מתחת זה עוד פתוח להשפעה... אתה חושב ששלילה על חשבון קנס זה אפשרי? ... לי אין בעיה עם זה...

asaforon

New member
הזמנה למשפט

בגין עבירת מהירות מסוג הזמנה למשפט, תוטל עלייך פסילה מותנית וקנס. בנוגע לפסילה בפועל - יש סיכוי טוב שגם היא תוטל, מה גם שהמדובר בסטיה של יותר מ 10 קמ"ש מעבירת הקנס. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה