שלום רב לכולם

שלום רב לכולם

ראשית אני שמחה לראות שהפורום חזר חשבתי כבר שהוא נעלם אני רוצה לשתף אתכם בבעיה שאני מקווה לקבל פתרונות יעילים יש לי שני ילדים ילדה בת שבע וחצי וילד בן שלוש,ילדים מקסימים.(איזה אמא לא חושבת כך על ילדיה?) הבן שלי ילד חכם,טוב,נבון וכו`(אני לא תמיד אובייקטיבית). יש לי בעיה שמאד מפריעה לי שהוא מאד מאד רגיש. אי אפשר להעיר לו הערה או קצת לכעוס עליו בלי שיעשה פרצוף,יבכה,או יילך לפינה ולא ירצה לדבר איתי. גם בגן הוא כזה רגיש הגננת כועסת עליו והוא נורא נעלב ובוכה מהר. בבית הוא עם ביטחון עצמי גבוה ובגן לעומת זאת מרביצים לו והוא לא מחזיר(למרות שבזמן האחרון הוא משתפר ומחזיר) אני רוצה לציין שהוא גדל בבית נורמלי לחלוטין,בית חם שכולם מעניקים אהבה והרבה תשומת לב. אז מה עושים בכל זאת? אני אשמח לקבל עצות מכולם וגם ממך גרא אשמח לקבל עצה איך להתנהג או לא להתנהג תודה אצבעונית

גרא.

New member
היי יותר אסרטיבית,ועקבית..

אצבעונית,בנך גדל ומתפתח,ונמצא בשלב מתמשך של בדיקת גבולות,והתמודדות יומיומית עם הצורך בדחיית ספוקים,ובהתאפקות.עדיין קשה לו מאד בגילו להתמודד עם תסכולים.והתגובות כמו,עשיית פרצופים,התעלמות,או התכנסות בפינה ``עוזרות`` לו לעכל,ולהתמודד עם רגשות האכזבה והתסכול.לא מעט ילדים בגילו, מגיבים באלימות כלפי הסביבה,לעיתים כלפי ההורים,ומתקשים להרגע.גם בגן כשהגננת כועסת,בדרך כלל כשאינו מתנהג כמצופה,הוא מגיב באותה דרך.להחזיר מכות,אינך יכולה ללמדו.הוא לומד,וילמד מתגובות בני גילו,כיצד הכי כדאי להגיב בעימותים חברתיים.וללא ספק,די מהר להגן על עצמו.ואז פחות ינסו להרביץ לו.את יכולה לעזור לו לרכוש בהדרגה יכולת טובה יותר ויותר להתמודד עם תסכולים,עי``כ שלא תשברי,או תכנעי לבכי,או לתגובות ההתעלמות שלו כאשר את מעירה,או דורשת ממנו משהוא שלא נראה לו.ויתור,נוכח בכי תמרורים,מלמד אותו כי הוא יכול לקבל דרך הבכי מה שרוצה.ואז,ימשיך,ואולי גם יגביר את בכיו,או התנהגויות הברוגז.עמדה תקיפה (אסרטיבית),ובעיקר עקבית על דעתך. תלמד אותו,שוב בהדרגה,לדחות סיפוקים,ודרך בוגרת יותר להתמודד עם תסכולים. לבסוף,כדאי לך לקרוא את הספר אינטליגנציה רגשית לילדים,דומני של שפירא..

לי28

New member
אצבעונית.

בני הבכור הוא עוד מעט בן 4 וגם הוא עושה לי את אותם תרגילים של הבכי, העלבות, נסגר עם עצמו בספה ולא מדבר...משחק אותה כועס...מנסה להראות לי עמדת כוחות. התגברתי על זה בתקופה האחרונה על ידי כך שאני מדברת על ליבו על כמה שהוא בוגר ובוגרים לא מתנהגים בצורה כזו, מסבירה לו את מהות הענין ואת החשיבות של הלא, של חוסר הנתינה מצידי וחוסר סיפוק רצונו. לי28

למעלה