שלום רב לכל הבנות

s h i r i n 1 0

New member
שלום רב לכל הבנות

אז ככה היום היתי בבדיקות אצל רופאת סכרת ורופא נשים בבלינסון, והרופא המליץ לי לעשות סיסי שיליה למרות שהכל בסדר בשקיפות עורפית. בגלל הגיל 43 אמר שבכל זאת את צריכה לעשות את הבדיקה או מי שפיר כך שעדיף מוקדם.אז מחר ב13.11.06 אני הולכת לעבור בדיקת סיסי שיליה. מישהי יודעת מה מהלך הבדיקה אשמח לשמוע עצתכם. ועידודכם.
 

סאלי33

New member
וואו בהצלחה

לא עברתי אז לא יכולה לייעץ... מחזיקה לך אצבעות
 
לא מכירה את הבדיקה, אבל..בהצלחה,

גמני "כבר לא בת 26..",מתקרבת ל-40, אבל בגלל שאני עושה בוודאות מי-שפיר - פוטרים אותי משקיפות עורפית ומסיסי שלייה וגם מחלבון עוברי.. בהצלחה!
 
אישית, כן הייתי מבצעת שקיפות עורפית

גם אם בטוחים שמבצעים מי שפיר, שווה לבצע את השקיפות העורפית (אם את במכבי, למשל, ניתן במכוני הקופה לבצע תמורת 100 ש"ח או ללכת למומחה בכיר שמוכר לייעץ ולקחת קבלה על ייעוץ). השקיפות היא מוקדמת, לא פולשנית ומעבר לעניין הכרומוזומלי (שבהבט שלו היא לכאורה מיותרת אם מבצעים בוודאות את הדיקור) היא נותנת אינדיקציה ראשונית טובה ואמינה מאוד על מצב העובר. שקיפות טובהמאוד היא בשורה משמחת ביותר גם בהקשר הלבבי והגנטי (הלא תורשתי). לעומת זאת, שקיפות שאינה טובה מאפשרת ביצוע סיסי שליה מוקדמים וכן בדיקות דם לשלילת זיהומים. אם זה יוצא תקין ממשיכים בבירור לבבי ואחר. אם השקיפות ממש ממש גרועה (כמו שהיה אצלי
) ניתן להפסיק את ההריון בגרידה בשבוע 12 ולא בגרידה מאוחרת או לידה מוקדמת שהן פרוצדורות קשות יותר. אגב, גם על התבחין המשולש ("חלבון עוברי") לא הייתי מוותרת, מכיוון שנמדדת בו רמת ההורמון השלייתי (HCG) שלרמה גבוהה שלה יש מתאם עם הופעת רעלת או אי ספיקת שליה בהמשך, דבר שמאפשר להדק את המעקב אחר האישה והעובר בשלב מוקדם יותר.
 
:-תודה על התשובה המפורטת, בתמימותי

חשבתי וגם נתנו לי להבין שאם אני עושה סקירה מוקדמת מורחבת, ואני עושה, אז הפער של השבועיים בין השקיפות לסקירה בצירוף עם המי-שפיר = אפשר לוותר... החכמתי...מקווה להגיע בהצלחה לשבועות האלה..
 

s h i r i n 1 0

New member
שלום הבטחתי לחזור עם תשובות

ובכן היום הגעתי לבית חולים ושם עשו לי אולטראסאונד וגילו שהעובר גדול מידי כדי לעשות את הבדיקה סיסי שיליה. כאמור אני בשבוע 12 וזה לא התאים - כנראה מרב פחד ויד הגורל מלמעלה כיוונו שאני לא אצטרך לעבור את הבדיקה הזו לכן נקבע לי תור חדש למי שפיר. תודה לכל המעודדות אותי, המשך נפלא לכולן.
 
לדעתי עדיף ככה

אם השקיפות תקינה ובהנחה שהסקירה תהיה תקינה, בצעי מי שפיר רגילים במועדם. אם, חלילה, תהיה איזה אינדיקציה בסקירה את יכולה להקדים ככל הניתן את הבדיקה ולבצע גם בדיקת FISH שתיתן תשובה מלאה על חמשת הכרומוזומים בהם שכיח שיש בעיות (21 (דאון), 13, 18, X ו-Y) תוך 48 שעות. חייבת לציין שעצם ההחלטה של הרופאים לא לבצע את הבדיקה מעידה על מקצועיות, מכיוון שיש רופאים שבשל יהירות או זלזול מבצעים גם כשהתנאים אינם טובים ומסכנים את ההריון שלא לצורך. בהצלחה!
 

s h i r i n 1 0

New member
שלום ולילה טוב אמא של פילפילון

תודה על התשובות וההכוונה. ידעתי שהשקיפות עורפית בסדר, בכל המשפחה שלי ושל בעלי הילדים בסדר גמור. אבל הרופא נשים התעקש מפאת הגיל ללכת ולעשות סיסי שיליה.לא צריך להגיד שמאוד חחשתי מהבדיקה ותליתי את כל תקוותי באל וכאמור יד מלמעלה כיוונה ורצה הגורל שהעובר יהיה גדול בשבוע (אני בשבוע 12 והעובר נראה כשבוע 13)ולכן החליטו שני פרופ' בביה"ח בילנסון אחרי US לא לבצע את הבדיקה. אכן נקבע לי מי שפיר בעוד כמה שבועות לא זוכרת בדיוק אבל אני ארשום לכן. תודה
 
למעלה