שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים.

arcsinus

New member
שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים.

יש לי משהו חשוב להגיד לכם. אוקי, אתם לא אוכלים בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב מטעמים אידיאולוגיים, אבל חשבתם פעם מה זה יעשה לגוף שלכם? התבוססות על מוצרי מזון כמו ירקות,פירות,פסטה,תפו"א,אורז,קמח מלא וגרעינים למיניהם זו פשוט טעות! רוב המזונות שציינתי שעליהם סביר להניח שאתם מתבססים, הם מזונות שעשירים בפחמימות! המנעות מקבוצת המזון מן החי, יכולה להביא לנזק רק, שכן התזונה במקרה זה מבוססת ברובה על פחמימות ושומנים, ואילו החלבון המועט שמגיע אליכם מצוי בשקדים ובסויה, אבל זהו לא חלבון מושלם, כי הוא אינו מכיל את כל חומצות האמינו ההכרחיות לגוף. לגוף יש 20 חומצות אמינו שעליהם הוא מתבסס. 11 מהן הוא מסוגל לייצר מעצמו, ואת ה 9 הנותרות, הוא אינו יכול לייצר מצעמו, ולכן הוא חייב לקבל אותן ממקורות מזון חיצוניים. השקדים והסויה *אינם* מכילים את כל חומצות האמינו הללו, וחוץ מיזה הם גם לא מוצרי חלבון טהורים. כל, פשוט כל המאכלים שאתם אוכלים עשירים בפחמימות! וזהבהחלט לא דבר בריא במיוחד לאלה מביניכם שסובלים מנטייה להשמנה. מחקרים הראו, הוכיחו והסכימו שעל מנת לרדת במשקל או לשמור על הרגלי אכילה נכונים, צריך להגביל את כמות הפחמימות למינימום (כ 25 גרם ליום) ואת שאר הקלוריות הנותרות לצרוך מחלבונים ושומנים. כמובן שהאפשרות לחיות על משטר כזה הוא בלתי אפשרי אם אתם צמחונים או טבעונים, שכן כל המאכלים שאתם אוכלים עשירים בפחמימות - וזה לא טוב. עודף של פחמימות מביא למצב של רמה גבוהה של איסנולין בדם, וכתוצאה מכך הגוף דורש ממכם עוד ועוד פחמימות, מה שגורם לאגירה רבה של שומן, וזאת כתוצאה מאכילה לא נכונה של פחמימות. מחקרים הראו שצמחונים וטבעונים הם האנשים שהכי מתקשים לרזות. בנוסף, דיאטה צמחונית/טבעונית פשוט ממלאת באופן קבוע את הגוף בפחמימות, דבר שמונע מהגוף להשתמש בשומן כמקור אנרגיה עיקרי. פחמימות הן הבעיה לעודף משקל, ולא שומנים כמו שאחרים חושבים. מציע לכם בחפץ לב לקרוא את הספר של ד"ר אטקינס, או את הספר של זוג הדוקטורים ריצ´רד ורייצ´ל הלר, או את הספר של ד"ר גיילורד האוסר. במקביל להשלכות של דיאטה צמחונית על השמנה, יש לה גם השלכות על הבריאות. אכילה לא נכונה של פחמימות יכולה להביא לסכרת, שלא נדבר על העובדה שאתם מחסירים מהגוף שלכם יותר מידי חלבונים חיוניים. אז מה עדיף? להמשיך לחיות עפ"י אידיאולוגיה חסרת בסיס מדעי/בריאותי וכתוצאה מכך להקציר חיים ולסבול מעודף משקל, או לחיות טוב ונכון ע"י צריכה נכונה וקבועה של חלבונים מלאים?

greenit

New member
כמה דברים

קודם כל ואוו... נתחיל מחומצות האמיו החשובות (הכרחיות או איך שלא יקראו להן. שאגב לפי מה שידוע לי יש 8 אבל לא משנה...) שילוב של דגניים וקטניות יוצר חלבון מלא (חלבון עם החומצות הבלה בלה בלה...)

greenit

New member
אופס

בקשר לפחמימות אני לא יודעת על האחרים אני יודעת שאני בהחלט אשמח להשמין (אומרים שבכל בת מזל שור רזה מסתתרת מישהי שמנה- אז אני בהמתנה) בכל מקרה לאנשים כאן יש מודעות בקשר לדברים כאלה והם שומרים על עצמם (לפחות יש להם את הכלים לזה) אז תודה רבה על הדאגה (ומישהו בטח יתן לך הסברים יותר מפורטים בהמשך) יום טוב אני

יש לי הרבה להגיד בנושא

אוקי, דבר ראשון, ברור שאתה טועה, זאת עובדה שיש טבעונים שעדיין חיים ואפילו די בריאים. לי אישית עשו כמה בדיקות דם ואני יותר בריא מאשר מתי שאכלתי בשר. חוץ מזה, בשר גם פוגע בבריאות, זה הוכח בהרבה מחקרים, שבשר פוגע בגוף, בשר יכול להגדיל את הסיכוי לסרטן. 80% מהרעלות המזון הן מבשר, וה20% שנשארו הן מביצים וחלב ברובן. הFDA (האירגון האמריקאי שחוקר מה בריא ומה לא בריא) טוען שבשר פחות בריא. בנושא חלב וביצים, איך זה יכול להיות הגיוני שזה עוזר לגוף? איזה חיה אתה מכיר ששותה חלב של חיה אחרת אחרי גיל היניקה? חוץ מזה החלב והביצים מלאים בהורמונים וכימיקלים שמזריקים לחיות, וכך גם עם בשר. אבל מי אני כבר? זה לא יעזור אם אני אגיד לך את כל זה, אני יכול לטעות. יש לי תיקיות שלמות על נושא צמחונות וטבעונות, ובכלל בעלי חיים. אם אתה רוצה אני אשלח לך באימייל חומר על זה. בינתיים תקרא באתרים הבאים ותראה את הנזק הבריאותי, וגם נזקים אחרים של בשר, לבני אדם. http://www.mcspotlight.org/media/reports/beyond.html http://www.loveenergy.com/deerheart/articles/eco-meat.html http://www.geocities.com/Tokyo/Courtyard/8761/f23.htm http://www.anonymous.org.il/tzoona.htm בכל אחד מהם יש קישורים לאתרים אחרים, תהנה

arcsinus

New member
לא, אתה טועה.

בשר, ביצים, חלב ודגים אינם פוגעים בבריאות כלל, במידה והם אינם עתירי שומן וכולסטרול. לדוגמא, חזה עוף וטונה יכולים להוות מנה חלבונים דלת פחמימות יוצאת מן הכלל. עובדה שהם מומלצים ע"י משרד הבריאות וניתנים לאכילה בכל בתי החולים ברחבי העולם. כמו כן גם פירות וירקות יכולים להכיל חומרים רעילים. במשך השנים הגוף שלנו פיתח חיידקים ידודיתיים כמו חידקי LGG1 או L-Cesein שתפקידם להגן על הכבד ועל המערכת החיסונית מפני הרעלים והכימיקלים במינונים הקטנים שנמצאים במוצרי המזון,ולא רק במוצרי המזון מן החי. מיותר ליציין שכמות יותר גדולה של חומרים רעילים אלה נמצאים במוצרים המשומרים, בחטיפים ובעוד מאכלים לא מן החי. הבעיה בדגנים ובשאר מוצרי החלבון מהצומח היא שהם מכילים כמות נדיבה של פחמימות. צמחוני שלא מנסה לרזות ואין לו נטייה להשמנה, יכול בבטחה להתבסס על תפריט שמכיל שילוב נכון של פחמימות עם דגנים מלאים. לאנשים כאלה ניתן לומר שירקות, פירות, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, דגנים פיצוחים וכל שאר המוצרים העשירים בפחמימות פשוטות/מורכבות (עמילניים) הם טובים במידה. לגבי אנשים עם עודף משקל או כאלה בעלי נטייה להשמנה, התפריט הזה על הפנים, שכן פחמימות הורסות כל דיאטת הרזייה שהיא, ומעלות את הסיכויים להשמין. האם להשמין זו המטרה בדיאטה צמחונית/טבעונית? כי במבט לעומק על המאכלים שעליהם מתבססים הצמחוניים/טבעוניים, ניתן לומר שהוא מכיל כמויות ענקיות של פחמימות ושל שומנים (יש לכם מושג כמה שומן יש ב100 גרם של גרעיני חמניה??? בבוטנים??? בקשיו??? באגוזים???) אתם מכניסים לגוף שלכם המון המון שומנים, אומנם לא שומנים רוויים,אבל עדיין שומנים בעלי ערך קלורי רב שיכולים להביא בקלות להשמנה מהירה! אני שוב אחזור ואפנה אתכם לספרים שאת שמם ציינתי בהודעה הקודמת. פרים אלו מדברים על הנזקים הברים שגורמות הפחמימות, במיוחד הספר הראשון (הדיאטה שלד"ר אטקינס). מצורף בזאת גם קישור ששווה לבדוק.

לא, אני צודק

ויש הרבה רופאים שמסכימים איתי (כמו הFDA, שעם כל הכבוד, יודעים קצת יותר ממשרד הבריאות) חוץ מזה, מה הבעיה שלך להבין שכל הטבעונים פה חיים? כולם פה בריאים. עשו לי בדיקת דם, ואני בריא. אז אלה אם אתה חושב שהם טעו איכשהו, אני צודק, ואני לא רואה איך אפשר להתווכח על דבר כזה בכלל. הדבר החשוב הוא שאפשר לחיות ככה, וגם די טוב, אפשר לריב מה יותר ברייא ומה פחות, אבל זה לא משנה. אפשר לחיות בשתי הדרכים, בגלל זה צריך לבדוק גם "מה מוסרי" ולא רק "מה בריא". הייתי רוצה לנצל הזדמנות זו בשביל לשאול האם יש מישהו שמכיר תזונאי באזור רמצ השרון או הרצליה? אני מכיר מישהו שהוריו מכריחים אותו לאכול בשר, מישהו יכול למצוא תזונאי שיגיד ההפך?

Neta558

New member
וואו, כמה שטויות בהודעה אחת!

המזונות שציינת בהתחלה אינם מכילים רק פחמימות, וגם לא בעיקר פחמימות. ירקות ופירות אינם עשירים בפחמימות כלל, והם מהווים חלק חשוב בתזונה של צמחונים וטבעונים. גם דגנים וקטניות אינם מורכבים מפחמימות בלבד. המנעות ממזונות מן החי תורמת באופן ניכר ומשמעותי לבריאות הגוף. כמות החומרים המזיקים שנמצאים בבשר היא גבוהה ביותר. כשאתה אוכל בשר אתה מציף את הגוף שלך ברעלים שונים. את כל הרכיבים התזונתיים שאתה מפיק מבשר, תוכל לקבל גם ממקורות צמחיים. לגבי חלבון: ישנן 8 חוצמות אמינו אשר הגוף צריך לקבל ממקורות חיצוניים ולא 9. כל החומצות הללו נמצאות בדגנים וקטניות. שילוב של דגן וקטניה מעניק לגוף חלבון מלא. גם חלבון הסויה הוא חלבון שעשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור טוב לחלבונים. למעשה, רוב אוכלי הבשר אוכלים יותר מדי חלבונים. טבעונים וצמחונים הם קרובים בהרבה לכמות צריכת החלבונים המומלצת. "מחקרים הראו שצמחונים וטבעונים הם האנשים שהכי מתקשים לרזות" - אנא הבא קישור למאמר רלוונטי לנושא, כי ללא כל אימות מדעי האימרה הזאת נראית לי כשטות גמורה. כמו שציינתי, טבעונים וצמחונים אינם אוכלים רק פחמימות. למעשה, אתה מבסס כמעט את כל הודעתך על הטיעון הזה, ומאחר שהוא איננו נכון, רוב הודעתך כלל אינה רלוונטית. אתה שואל מה עדיף? התשובה שלי היא פשוטה! לחיות חיים אידיאולוגים ומוסריים ויחד עם זאת לשמור על תזונה נכונה ובריאות תקינה! אני עושה זאת יום יום - אני טבעונית!

חדף

New member
הודעה משעשעת...

כבר שבועות ארוכים שאני מנסה להשמין קצת, אבל ללא הצלחה... עכשיו אני שומע שהתזונה שלי עמוסה פחמימות וגוזרת עלי עודף משקל
בקשר לעניין הבריאותי, כבר שמעתי הרבה מאוד מקורות מוסמכים מנוגדים לטענות שלך. אם תוכל להביא כמה כאלה שתומכים בטענות שלך, אני מאוד אשמח. בינתיים, אני אמשיך עם הפחמימות שלי

arcsinus

New member
לפי איך שאתה מדבר, זה נראה כאילו

לא קראת כלל את מה שכתבתי, או שלפחות לא הבנת. אם אתה לא משמין מעצם היותך צמחוני/טבעוני, זאת כי סביר להניח שקצב חילוף החומרים שלך די מהיר. למרות זאת, לא הייתי מציע לך להמשיך במשטר הזה של אכילה מרובה מידי של פחמימות, כי עם הגיל, קצב חילוף החומרים יורד, ובמידה ותמשיך לאכול כמו שאתה אוכל היום אתה תשמין. למה? כי כשקצב חילוף החומרים יורד (מה שקורה עם הגיל), הנטייה להשמנה גדלה, וכשממשיכים באכילה לא נכונה של פחמימות במצב שבו לגוף יש נטייה להשמנה, אז באמת משמינים (חלק מן הסיבות לכך ופיעות באחת ההודעות שלי) מה שסביר להניח יקרה לך עם הגיל (בן כמה אתה?). קח לדוגמא את פואד בן אליעזר. כשהוא היה צעיר (שנות העשרים לחייו) הוא היה מאוד רזה (משקלו נע בין ה48 ל 52 ק"ג) (והוא בהחלט צרך כמות גדולה של פחמימות בפרט, וקלוריות בכלל). מיותר לציין עד כמה הוא השמין ושכמות השומן שבגופו שולשה אם לא הוכפלה פי 4-5. ולמה זה קרה לו? לא בגלל שהוא התחיל לאכול יותר, אלא בגלל שהוא המשיך לאכול כמו שהוא אכל בתקופה שבה קצב חילוף החומרים שלו היה גבוה. עם הגיל, כשקצב חילוף החומרים שלו ירד (דבר שכנראה התחיל לקרות לו באמצע שנות השלושים לחייו), הוא התחיל לאגור שומן - מה שיקרה לך כשתתבגר יותר, במידה ותמשיך בהרגלי האכילה הנוכחיים שלך. קח לתשומת הלב, ולהבא קרא בעיון הודעות של אחרים.

אבל עצם ההנחה שלך...

שצמחונים אוכלים יותר פחמימות היא שגויה... מאיפה אתה מסיק אותה? מהסתכלות על צמחונים שמסביבך??? אני אשמח אם תפנה למחקר שמראה כי באופן ממוצע צמחונים צורכים יותר פחמימות. וגם אם כן, עצם הצמחונות אינה הבעיה, אלא צריכת יתר של פחמימות שיכולה בקלות להיפסק. עובדתית שגם ה FDA לאחרונה הודה כי תזונה צמחית (טבעונית) היא בעלת הפוטנציאל להיות התזונה הבריאה ביותר. PCRM אומר מאז הקמתו את אותו דבר.

arcsinus

New member
הטענה שלך היא השגויה כאן.

תן לי מאכל לא מן החי (חוץ ממים כמובן) שלא מכיל פחמימות
זו בעצם תשובה לשאלה שלך.

aradori

New member
פירות? ירקות?

וגם אם אני אוכל פחמימות - הכל שאלה של מינון.

arcsinus

New member
בדיוק, הכל שאלה של מינון - דבר שלא

קיים בדיאטה הצמחונית/טבעונית, שכן בדיאטה זו כמות הקלוריות הנצרכת, מעל 95% אחוז ממנה מגיעה מפחמימות ושומנים (יותר פחמימות). חלק מהנזקים בצריכה מרובה של פחמימות כבר ציינתי, ובנוסף הם מופיעים בספרים וברחבי האינטרנט.

תגובות, תגובות....

הכל שאלה של מינון ועובדתית ניתן להרכיב תזונה צמחית אשר חלוקת הקלוריות שלה היא מאוזנת. בדיוק כמו שניתן להרכיב תזונה בשרנית שהיא דלת כולסטרול (אך לא נטולה ממנו) ומאוזנת מבחינת חלבונים... השאלה היא איזו תזונה אנחנו מעדיפים מבחינה אידאולוגית, וכאן אמרת שאתה מסכים עם האידאולוגיה הדוגלת בצמחונות וטבעונות. ולכן עדיפה טבעונות, יחד עם בנייה של תפריט מאוזן מאשר אכילת בשר יחד עם בנייה של תפריט מאוזן. מעבר לכך, עדיין לא התייחסת לכך שגם ה FDA הודה כבר שתזונה צמחית היא בעלת הפוטנציאל לתזונה הבריאה ביותר. גם ה PCRM אומר כך. המחקרים שמראים שטבעונים חיים בממוצע 5 שנים יותר מאוכלי בשר. והמחקרים אשר מראים שכיחות בצורה משמעותית נמוכה יותר של מחלות כמו סכרת, סרטן, מחלות לב, מחלות אף-אוזן-גרון וכו´ אצל טבעונים אל מול צמחונים ואל מול אוכלי בשר.

aradori

New member
עדי, מה קורה איתך../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif בוא תוכיח:

תבין - אתה בא ומרצה כאן לחבורת אנשים מה הם אוכלים. וזה היה יכול להיות בסדר גמור - אבל מה שאתה אומר מנותק מהמציאות. אז בוא נדבר קצת על עובדות: ארוחת הערב שלי להיום: מרק עגבניות (בצל, שום, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי והרבה-הרבה עגבניות) סלט שומר (שומר, מלפפונים, שמיר ולימון) ארוחת צהרים: אורז עם בצל ושקדים סלט ירקות (עגבניות, מלפפונים, גזר, פלפל אדום, פלפל צהוב) סלט ירוק (חסות, רוקט, מעט בצל, צנוברים ולימון) ארוחת בוקר: צלחת פירות (תפוחים, אגסים, אפרסמון וקלמנטינות) עכשיו בבקשה - בוא ותראה לנו איפה ה"עובדות" שלך (95% פחמימות ושומנים וכו´) מתלבשות על ההמציאות. יום טוב.

arcsinus

New member
האם שילבת שמן במאכלים שלך?

אנא ציין איפה בדיוק יש שמן, ובאילו כמויות, על מנת שאוכל לתת לך תשובה. אני קורא עכשיו את מה שכתבת וכבר מתחיל לנשום את כל הפחמימות שיש בתפריט הזה

עוד כמה דברים אורי בשביל החישוב...

אנא ציין עם המלפפונים היו מקולפים או לא, איזה אורז זה היה וכדו´... אנא פרט בצורה מקסימלית...

arcsinus

New member
לגבי המלפפונים וסוג האורז, הפרטים

הללו זניחים. אני לא בעד הורדת הקליפה מהמלפפונים, ואכילת אורז לבן על אורז חום, שכן אין הבדל מבחינה קלוריות, אלא מבחינת כמות הסיבים התזונתיים. מלפפון מקולף הוא שווה ערך למלפפון לא מקולף מבחינה קלוריות, כנ"ל לגבי האורז. לגבי השמן, הפרטים חשובים כי שמן מכיל כמות נכבדה מאוד של שומנים וקלוריות. לכן הערה שלך מיותרת לחלוטין, שכן היא מעידה על חוסר מודעות לגבי תזונה נכונה - בעיה נפוצה אצל רוב הצמחונים.

תודה רבה...

אני מודע שאני לא המבין הגדול ביותר בתזונה עלי אדמות, וייתכן גם שאתה מבין יותר ממני בתזונה... אבל חוסר מודעות לגבי תזונה היא בעיה נפוצה אצל האוכלוסייה בכלל, ולמעשה אצל רוב הטבעונים המודעות לתזונה נכונה היא גבוהה בהרבה יותר מאשר אוכלי בשר (ואני יכול לקשר למחקרים בנושא...) חבל שויתרת על טיעונים עניינים ועברת לנגחנות אישית...

למעלה