שלום רב למנהל הפורום , (ארוך)

bookeeper

New member
שלום רב למנהל הפורום , (ארוך)

קודם כל ,תודה על התשובות לשאלותי למטה. ברצוני לתאר לך את מצבי ואודה לך אם תודה לי מה מגיע לי . אובחנתי כחולה במחלה אוטואימונית בנובמבר 04 . בין תאריך האבחון שלי לבין מרץ 06 לא עבדתי בכלל עקב מצבי הרפואי . בחודש מרץ 06 התחלתי לעבוד בעבודה משרדית במשרה מלאה כי היו בעיות כספיות במשפחתי. לאחר חמישה חודשי עבודה הרגשתי שפיזית ורפואית אני לא מסוגל יותר להחזיק במשרתי כי מצבי הרפואי רק מידרדר . החלטתי לנסות את כיווני בלימודים אקדמאים והתקבלתי לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה ( תואר 1) באוגוסט 06 החלטתי להגיש תביעה לנכות כללית . שלחתי את כל המסמכים הרפואיים מתקופת האבחון של מחלתי ותוך שבוע זימנו אותי לוועדה רפואית וקבעו לי 50% נכות לפי סעיף 35 .1 ה - שהוא בכללי מדבר על מחלת פרקים קשה. ברגע שקיבלתי את ההחלטה על האחוזים הודעתי במקום עבודתי על סיום עבודתי שם. אני עכשיו עומד לפני פגישה עם עובדת שיקום בקשר לקיצבת נכות. אם יקבעו לי אי כושר עבודה האם הקצבה תחול גם רטרואקטיבית ? ( בין נוב' 04 למרץ 06 לא הייתה לי שום הכנסה) כמו כן האם אני יכול לומר לעובדת שיקום שכבר קיבלו אותי לאוניברסיטה ( יש לי בגרות ופסכימוטרי גבוהים) האם יש אפשרות שהם יממנו לי את התואר ? פשוט כתוב באתר שרק בעלי נכות רפואית גבוהה זכאים למימון לתואר ראשון אבל לא כתוב כמה אחוזים צריך . האם זה אפשרי שישלמו לי על הלימודים למרות שהתחום שבחרתי לא נקבע אחרי האיבחון שלהם ? חוץ מזה אם תוכל לומר לי מה הנוהל כאשר אני רוצה לערער על וועדה רפואית ראשונה? האם צריך ניסוח של רופא או עו"ד או שאני יכול לכתוב למה לדעתי אני צריך לקבל יותר אחוזים? ותוך כמה זמן אני אמור להגיד את הערעור אחרי שקיבלתי את החלטות הוועדה הרפואית הראשונה?

haimra

New member
שומר הספרים באופן עקרוני התשובה כן

אני חייב לרוץ התחייבות קודמת לא יכולתי להשאיר אותך במתח,אחר הצהרים אפרט ואסביר לך כיצד לפעול אז יום טוב בינתיים,חיים.

haimra

New member
שומר הספרים יש לי שאלה עקרונית אליך

למה נזכרת רק באוגוסט להגיש תביעה להכרה בנכותך,ואני שואל זאת בגלל שכיום אפשר לקבל רטרואקטיבי רק שנה אחת אחורה,אבל מה שאני מציע שתגיש עם המסמכים הרפואיים חוות דעת המאשרת את אי כושרך לפחות עד מרס 2006,באם חוות הדעת תהיה מנומקת ושל מומחה ידוע בנושא מחלתך יש סיכוי שתוכל להיות מוכר מ- נובמבר 2004,אבל דע לך זה לא בטוח לגבי כל התקופה.לגבי הלימודים ושאלתך החוזרת אני שוב חוזר וכותב זכותך לקבל וחובתם לספק לך את האפשרות ללמוד,וכפי שכתבתי קודם עליך לעבור איבחון,ורק לאחר מכן יוחלט בהתייעצות העוסית שלך המאבחנת ושלך לאיזה לימודים אתה מתאים,וכמו שציינת שהבגרות והפסיכומטרי גבוהים לא נראה לי שתהיה לך כל בעיה לקבל את מבוקשך לימודי תואר ראשון למדעי המחשב,ועל תתבייש לעמוד על דעתך ולחזקה בהוכחה ,שאכן כבר התקבלת ללימודים,רצוי שתשכנע אותם כי בכל זאת הם אמורים לשלם. לגבי התשלום ברור שהם אמורים לשלם לך עבור לימודיך וכמו כן להשלים את קצבתך כאילו היתה 100% אני העתקתי לך תשובה לשאלה שהמוסד לביטוח לאומי נשאל וזו תשובתם: ‏אני נכה ומקבל קצבת נכות כללית. האם אני זכאי לשיקום מקצועי?‏ אתה זכאי לשיקום מקצועי ולמימון בתנאים האלה: נקבעו לך 20% נכות רפואית לפחות, ואינך יכול לחזור לעבודה שבה עבדת בעבר או לעסוק במקצועך, ואתה מתאים לתהליך של שיקום מקצועי. אך לא תקבל דמי שיקום. אם אתה מקבל קצבה נכות חלקית, תהיה זכאי לדמי שיקום, שישלימו את קצבתך לקצבה מלאה. לגבי ערעור אתה יכול לערער לבדך,לא צריך ניסוח רופא או עורך דין,מה שצריך מעבר למסמכים שבידך זו חוות דעת של רופא מומחה רצוי מנהל מחלקה בבית חולים הסותרת את גירסתם ומפנה אותם לסעיף המגדיר נכון יותר את נכותך ואת מגבלותיך,את הערעור עליך להגיש תוך הזמן הנקוב בטופס תשובה שקבלת,חייב להיות כתוב על הטופס תוך כמה זמן אתה יכול לערער,וברגע שתוזמן לועדה לא יזיק באם תגיע מלווה בעו"ד שיצפה בנעשה בועדה זה יכול לעזור לך,ולהרתיע את חברי הועדה מלא לתת לך את אחוזי הנכות המגיעים לך.אני מקווה שעכשיו הכל ברור ושיהיה בהצלחה אצל העוסית באיבחון ובלימודים.חיים.

bookeeper

New member
תודה לך חיים ולשאלתך,

כיוון שחליתי במחלתי בצבא אני הגשתי תביעה לקצין התגמולים להכיר בי כנכה צה"ל. רק לאחר שנה הם שלחו לי תשובה שאין קשר סיבתי בין מחלתי לשירות הצבאי. כיוון שמחלתי היא די נדירה היה קושי ממשי להוכיח קשר סיבתי לשירות ולכן העדפתי לא לערער ולפנות במקום זה לבט"ל. תודה על תשובותיך, אני מקווה שהכל יסתדר. חג שמח וחתימה טובה.

haimra

New member
שומר הספרים-אתה יכול במקביל להמשיך

לערער על החלטת קצין התגמולים,לצערי איני מכיר מחלה זו,ואשמח באם תפרט בפורום או המסר אישי באם לא נוח לך,ואולי אוכל להפנות אותך לאחד המומחים לרפואה שאני נמצא בקשר עימם,אני לשירותך.בהצלחה וחג שמח גם לך. חיים.

bookeeper

New member
בהמשך לשאלתך

מדובר במחלת הסקלרודרמה (systemic sclerosis ) הרופאים המטפלים הם בעיקר ראומטולוגים , אבל עדיין אין אסכולה רפואית שיכולה להצביע על גורם מסויים שיכול גרום למחלה זו . הסיכוי היחיד שלי היה אם הייתי נחשף לחומרים כימיים אבל החומר היחיד שהייתי חשוף לו הוא טיפקס ( שמכיל חומר רעיל) ולמכשירי קשר פולטי קרינה. מומחה סביבתי של משרד הביטחון אמר שחשיפה כזו היא לא משמעותית ולכן הם דוחים את תביעתי. אני בספק אם אפשר להגיש ערעור כי עבר כבר יותר מחצי שנה והערעור אמור היה להישלח תוך חודש. לצערי מאבק עם משרד הביטחון הוא ארוך בשנים ודורש ממון רב, שלצערי אין לי אותו. תודה על עזרתך,

haimra

New member
באם טענתך צודקת וברת הוכחה אף פעם

לא מאוחר,האם פנית למומחה סביבתי אזרחי, ולא של משרד הביטחון,ואולי מכשירי הקשר היו פגומים ,וכן פלטו קרינה,נכון המאבק במשרד הבטחון מתיש וארוך,אך לא בהכרח עולה ממון רב,ובמקרה של הצלחה אתה מסודר לכל החיים. ומאחר וציינת שהפרוטה לא מצוייה בכיסך אני יכול להמליץ לך לנסות לפנות לסיוע משפטי מטעם המדינה להלן האתר: http://www.justice.gov.il/MOJHeb/SiuaMishpati/ או למשרד שמעניק שירותי פרו בונו-חינם: http://probono.org.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=165006&depart_id=24749 נסה אין לך מה להפסיד רק להרויח ובמקביל דרוש את זכויותך במל"ל.בהצלחה.חיים.

למעלה