שלום רב מאמנים -שאלות...

שלום רב מאמנים -שאלות...

אוקי ,שמעתי פה ושם על הנושא של "מאמנים" עיינתי קלות פה בפורום ועכשיו הגיע הזמן שאשאל את השאלות ואשמע קצת מדעותכם . אני בחור בן 28 ,אין לי מקצוע ספציפי בחיים ואין לי עבודה מסודרת . כרגע בגלל מצב מסוים בחיי עלי להפסיק טיפול עם מטפלת ורציתי להתחיל את העניין עם מאמן כי זה מה שאני כרגע מרגיש שאני צריך ,למצוא תשובות לנושאים מסוימים (כמובן בעזרת מאמן) או כיוון מסוים ולהתחיל שיטה של הגדרת מטרות-התנסות-ביצועי המטרות ומידי זמן לראות לבחון ולראות תוצאות ומה השגתי (מעיין דוח) וכך הלאה . השאלות שלי זה איפה אני יכול למצוא מאמן (באיזור חיפה והקריות),איך אני יכול לבחון מי הוא מוכשר ולא מתלמד שיש איתו התקדמות ,לאיזה מטרות לוקחים מאמן ומה העלויות בדרך כלל של הנושא. עוד שאלה זה קיבלתי ממקום מסוים מידע לגבי קורס מסוים של אימון ,אני רוצה לדעת איפה עוד אפשר ללמוד ולהתנסות בקורס/סדנא בכדי שאוכל להשוות מחירים לגבי מקומות שונים של התנסות בסדנא מישהוא יודע או שמע על מקומות מומלצים שהייתם מרוצים מהמקום ? אני שמח לייעוץ/דיעות/או בכלל כל מה שאתם חושבים על מה שרשמתי ואת דעותכם... תודה מראש קרליטוס.

ZKristal

New member
תבקש פגישה הכרות חינם

שלום קרליטוס, קודם כל רוצא להבהיר שאימון הוא לא במקום טיפול. אם יש סיבה טובה להיות בטיפול, אימון לא יכול לבוא בתור תחליף. אם אתה מעוניין באימון אני מציע לך שתבדוק טוב את כל מאמןץ לכן אתה יכול לבקש שיחה הכירות חינם. בברכה זוניו

עצה-מלצה

מאמן טוב כמו עו"ד, פסיכולוג, אינסטלטור, ושאר בעלי מקצועות חופשיים הכי טוב לשכור ע"פ המלצה ממשהו שאתה סומך עליו והכי כדאי שאותו אחד ממליץ מנסיונו האישי. בין אם קיבלת אחד בהמלצה ובין אם בדרך אחרת, כמו שאמר זוניו בקש מפגש הכרות בחינם, זה נהוג, במפגש עליך לבחון האם יש לך חיבור אם אותו מאמן ולדעתך קשר לאורך זמן אם אותו אדם יעבוד בשבילך, קח בחשבון שזה לא סוף העולם גם אם אחרי 3 מיפגשים תראה שזה לא זה אפשר להחליף, עדיף לא להגיע לכדי כך אבל...תמיד אפשר. בעיניין קורס יש קורס של חברת אימושיין שנקרא "נקודת מפנה" אמנם זה בתל אביב אבל אני מכיר אנשים מנהריה שהגיעו לקורס. קורס מדהים עם מנחה מצויינת עלות הקורס 2400 ש"ח (אם לא השתנה) וכולל סופ"ש + 8 מפגשי קבוצה עוקבים (פעם בשבוע) + 10 מפגשי אימון עם מאמן אישי. נקודת מפנה בהצלחה בהמשך החיים, גיל 28 זה יופי של גיל להתעורר בו.

נשמע מעניין .

אבי המקום נקודת מפנה נשמע מקום ממש מעניין והקורס הרבה יותר זול (מעל 3000)מהמקום שהוצע לי בעבר אבל בקורס ההוא אני חושב שאתה מקבל תעודה גם להיות מאמן אבל אני לא ממש בטוח. בכל אופן אני ייצור קשר עם המקום זה נשמע לי ממש מעניין כל הנושא . לגבי איך אני מוצא מאמן באיזור הקריות או חיפה יש למישהוא מושג ? אין לי אף אחד שמכיר/יודע על איזה מאמן באיזור הברנ שלי לא ממש בקטע הזה. אני אשמח לקצת אינפורמציה .

כלול בקורס

כמו שאמרתי קודם, הקורס כולל 10 מפגשי אימון עם מאמן אישי קח בחשבון שמפגש אימון כברירת מחדל מתנהל טלפונית לכן לא ממש משנה היכן נמצא המאמן בפועל. ישנם מאמנים שיש להם מאומנים מעבר לים, אז חיפה והקריות זה ממש קרוב.

בטלפון ?

אבי עם כל הכבוד לא הייתי רוצה לעשות אימון אישי בטלפון ,מבחינתי לפחות אימון זה פנים מול פנים הרבה יותר נוח ויותר אמיתי ולא דרך טלפון לכן אני מחפש מאמן אישי באיזור שלי ולא מישהוא לא מהסביבה שנעשה את האימון בטלפון.

ועדיין

קרלוס, מאוד חשוב שיהיה לך נוח ותהיה נינוח עם המאמן ועם האימון, ואם מפגש פנים מול פנים חשוב לך אז לך עם זה. אני בכל זאת רוצה לשתף אותך בנסיוני האישי, כמוך כשנחשפתי לעולם האימון לראשונה ואמרו לי אימון בטלפון זה נשמע לי לא רציני ואפילו מזלזל, כאילו המאמן רוצה לקחת לי את הכסף ואפילו לא מוכן לטרוח להפגש איתי בשביל זה. במפגש ההכרות שוודאי התרחש פנים מול פנים המאמנת שלי הציע לנסות את המפגש הבא באופן טלפוני ע"מ לבדוק אם זה עובד בשבילי שכן לדעתה ומנסיונה יש בזה גם תועלת. אמנם הייתי סקפטי אבל בכל זאת באתי עם פתיחות לשמוע ולצאת ממעגלי הדפוסים והדוגמות שאיתם חייתי עד אותו הזמן ובשביל זה אדם חייב שיהיה לו אמון במי שמאמן אותו. כמובן שאת מפגשי האימון הטלפוני נהלתי בשעת בוקר שקבעתי מראש, בבית בזמן שידעתי שאיש לא יפריע לי ומצאתי שזה עובד עבורי הרבה יותר טוב מאשר פנים מול פנים. מפגשים טלפונים חסכו ממני את הצורך להיות באינטרקציה חזותית עם המאמנת והותירו אותי פנוי להקשיב ולהיות עם עצמי ולהתבונן פנימה ולא החוצה במקום שהיה לי מאוד נוח (הבית שלי, בסלון שלי, עם שורט ונעלי בית). קח בחשבון שהמאמן לא חשוב בתהליך, רק מה שהוא אומר חשוב, כמו כן המאמן בעיקר יתמקד במה אתה אומר ופחות באיך אתה נראה. תחשוב על זה והעיקר תבדוק מה טוב בשבילך לפני שאתה מחליט מה טוב בשבילך זה תמיד נכון.

ובכל זאת...

אבי ,אתה צודק בכמה דברים ,הרבה יותר נוח להישאר בבית בשורט ונעלי בית אבל ליצור שינוי לא בנוי על לצאת מן "הנוחות" ולחוות אי נוחות לגבי שינוי ? כן ,לגבי שיחות טלפוניות עדיין יהיה אחד שיותר נוח לו להיות בבית ואחד ולהפגש פנים מול פנים ,כל אחד וההרגשה שלו . נכון שהמאמן אמור להתמקד במה אתה אומר אבל באיך שאתה נראה ? מה הקשר לא הבנתי... בכל מקרה מבחינתי כרגע אני חושב שפנים מול פנים יש עדיפות(לגבי כמובן) אבל עדיין אני יכול לנסות ואולי אף למצוא את היתרון שבזה ואולי לא לכן פה אתה צודק ועלי להיות בראש פתוח ולא לקבוע אם לא ניסיתי את עמדתי . מוכן לנסות...

עוד משהו קטנטן..

ועוד דבר קטן ,מכל המאמנים פה בפורום ,מכללות/בתי ספר אתם הוכשרתם להיות מאמנים ?

למעלה