שלום רב נשים יקרות!

שלום רב נשים יקרות!

לפני כמה חודשים עודדתן את רוחי בעניין פרסולאט וכל מילה שנאמרה פה היתה לעזר . אני הסבתא של הפג המתוק שנולד בינואר והיום הוא כבר אחרי ברית וגדל לתפארת. באתי להתיעץ עמכן בעניין חדש. תיזכורת קלה -לידה בשבוע 29+4 היתה התקצרות של הצוואר ומחיקה -אישפוז בהיי ריסק שבועיים וחצי ולידה רגילה לאחריה 53 ימיי פגיה. לידה ראשונה. הוצע לביתי לעבור צילום רחם לבירור סיבת הלידה הזריזה הזו. אני מרגישה אי נוחות רבה לגבי הרעיון הזה.ביקשתי ממנה לברר היטב מה המשמעות של זה. מה זה בכלל צילום רחם? (קראתי חומר כתוב אבל אני לא בטוחה שהפנמתי) יש הצדקה לדעתכן לבצע את הצילום? אציין שהיא טסה לארה"ב ואז קרה עם חזרתה - אירוע הלידה המוקדמת.( מבלי לקבוע אם זו הסיבה רק אינפורמציה) לדעתכן-יש בכלל מקום לבדוק את זה אולי להניח לעניין? ולחכות להריון חדש ?ההריון בו נולד יקירנו הגיע מיד כשהם רצו בו.למרות שהיא בת 34 כמעט.לרגע אני לא שוכחת את העובדה ששבוע 29 זה לא זמן להיולדבאופן טיבעי. כל עניין הניפוח של הרחם עם אויר מפחיד אותי.לה נאמר שהיא תחוש אי נעימות קלה - וזהו. האם היסטוריה כשלה מצדיקה בדיקות פולשניות? .אם נראה לכן מוצדק- מה עוד הייתן עושות? מבקשת לשמוע גם מניסיונן של בנות שעברו צילום רחם ומסכימות לחלוק. תודה רבה לכל מי שקראה עד פה - תבורכנה ידייכן ותמלאנה.

לפי זה שקיבלה פרסולט

אני מניחה שגם צירים היו מעורבים כאן, נכון? בעקרון, מה שמנסים לבדוק זה האם יש סיבה מבנית ברחם או בצוואר שיצרה את ההתקצרות. אם תמצא סיבה לאי ספיקת צוואר רחם, ישקלו לעשות תפר צווארי בהריון הבא. בעקרון, אי ספיקת צוואר רחם היא דנמיקה צווארית ללא צירים, אבל הנושא לא כל כך פשוט ויש כאן סיבה ומסובב (יתכן שקודם הייתה התקצרות ואז צירים) ולכן מנסים לראות אם יש התבהרות של התמונה בעזרת בדיקות. אם אני זוכרת נכון, בצילום כלל לא מנפחים את הרחם, אלא רק מזרימים חומר ניגודי (בהיסטרוסקופיה אכן מנפחים ואישית לא מכירה אף סיבוך עקב כך). הבדיקה כרוכה באי נעימות, אבל בהחלט נסבלת. ניתן לפני כן לנסות לבדוק את המצב באולטרהסאונד תלת מימדי, אצל מומחה לעניין. אולי תהיינה תשובות כבר שם וזה יחסוך את הצילום, אבל אם לא, הרי שלדעתי כדאי לבצע, היתרון כאן עולה על כל חיסרון שניתן לחשוב עליו.

כמו שאש"פ כתבה, הבדיקה שהוצעה

לבתך בסך הכל נועדה לברר את האטיולוגיה של הלידה המוקדמת. כאמור, העובדה שצירים היו מעורבים בעניין לא בהכרח עוזרת לשפוך אור על העניין, כי עצם הדינמיקה הצווארית עלולה לגרום לצירים, ולכן המעשה האחראי אינו להסתפק בטיפול שמרני של מניעת צירים עם התפתחותם, אלא לנסות להקדים תרופה למכה, וכדי לתת מענה הולם צריך קודם כל לברר את החשד לפתולוגיה בחלל הרחם ו/או בצוואר. זו הסיבה שלרשות מדע הרפואה עומדות שתי בדיקות שקרויות צילום רחם והיסטרוסקופיה, שמעניקות מידע חופף בחלקו, אבל לכל אחת מהן יתרונות משלה. צילום רחם זו בדיקה שמערבת הזרקת חומר ניגוד (בד"כ על בסיס יוד) לחלל הרחם והחצוצרות על מנת להדגים אותם בצילום רנטגן רגיל. מדובר בפעולה שכרוכה בכאב מועט בגלל פישוק הצוואר, ומעבר לכך אין לה שום תופעות לוואי או נזק. מדובר בבדיקה סטנדרטית שמבוצעת מדי יום לנשים רבות, לא רק למטופלות פוריות אלא לכל אישה שיש אצלה סיבה לחשוד בליקוי מבני כלשהו ברחם. לעומת זאת, היסטרוסקופיה אבחנתית היא פעולה שאכן כרוכה בהזרמת גז לרחם, ועדיין מדובר בפעולה הרבה יותר קצרה, עדינה ונטולת כאב מאשר צילום רחם. בשני המקרים מידת הפולשנות של הבדיקה היא מינימלית, הערך הדיאגנוסטי הוא גבוה ולמעשה יהיה זה חוסר אחריות להמשיך להריון הבא מבלי לעשות את הבירור הזה. את צודקת במאה אחוז - שבוע 29 זה לא זמן טוב להיוולד, וצריך להביא בחשבון שללא התערבות - בהריון הבא הלידה עשויה להיות מוקדמת עוד יותר, והתוצאות כואבות. בקיצור, לדעתי אין בכלל מקום לספק. מקווה עבורכם להריונות ארוכים ובריאים בעתיד, עתליה

jinjit

New member
צילום רחם

קצת פרטים... לא מנפחים את הרחם... פשוט מחדירים אליו יוד (שבאמצעותו הרנטגן יכול לראות את המעברים בחצוצרות וכו').... זה מרגיש כאילו הבטן נפוחה אבל זה לא. השד לא כ"כ נורא אלא אם ישנן חסימות שמנסים לפתוח אותן בזמן הצילום, אבל אם ישנן עדיף לטפל. אני עברתי גם צילום וגם היסטרוסקופיה.. את שניהם ללא משככי כאבים וכו'.. והשד לא היה נורא. מצד שני גם לא התגלו שום בעיות ויכול להיות שבגלל זה היה לי יותר קל. שיהיה בהצלחה.

תודה רבה לכן!

כרגיל הייתן לעזר רב ביתי קראה את מה שכתבתן אנחנו מלאי התפעלות מהידע והרצון לחלוק. תודה!

למעלה