שלום רב, צריכה עזרה בזיהוי

שלום רב, צריכה עזרה בזיהוי

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון. מצאתי אצלי בבית היום מן זוחל קטנטן (5 ס"מ) בערך. ירוק שנראה כמו קישוא קטנטן לא ראיתי רגליים ולא עיניים כלומר אני אפילו לא יודעת באיזה צד היה הראש. מה זו החיה הזו. אשמח לתשובות.

naja

New member
צפרגול.

האמת היא שאין לי מושג מה זה, אבל לא מדובר בזוחל. קרוב לודאי שמדובר בזחל של פרפר כלשהו.

תודה, אך

תודה על התגובה אבל זה נראה 'ענק' ביחס לפרפר, האם זה הגיוני והאם זה אומר שיש עוד כאלה בבית או שיש כל פעם זחל אחד?

weinman

New member
למה ענק? יש זחלי פרפראים שמגיעים

גם ל 10 ס"מ. סביר להניח שהוא הגיע עם צמח/ירק שנכנס לבית. לא סביר שתראי עוד כאלה אלא אם הכנסת צמח ממש נגוע לבית או יש לך צמח נגוע בגינה. בגודל כזה סביר גם שמדובר בזחל שמחפש מקום להתגלם וביתך נקרא בדרכו (במיוחד אם מדובר בבית צמוד קרקע). אם זה מסקרן, אפשר לנסות לתת לו להתגלם בקופסה קטנה ולראות מה יצא. אפשר גם לשלוח תמונה ואז אולי נהיה חכמים יותר הכי טוב, שחררי אותו בגינה הקרובה. אם הוא לא ימצא את דרכו לפחות איזו ציפור תזכה בחטיף.

תודה

תודה רבה, אמנם לא ברור לי עדיין איך הגיע לבית אבל לפחות אני יודעת שני לא צריכה עכשיו לבדוק כל כלי שאני לוקחת ליד כמו שאתמול מצאתי אותו על כוס במטבח. תודה.

נשמע קצת כמו פרודניה

זחל של רפרף אם איני טועה שנמצא הרבה על חסה ועל גידולים חקלאיים אחרים. לעיתים קרובות מצאתי כאלו מסתתרים בין עלי החסה. יתכן שכך הוא הגיע אליך.

למעלה