שלום רב: רציתי לדעת אם יש המלצות

שלום רב: רציתי לדעת אם יש המלצות

מסויימות לגבי משך השהיה של תינוק בסל קל?

הכוונה כמובן לכמה זמן, אני ארחיב את

השאלה. יש כיום בשוק גלגלים המתחברים לסלקל שמשמש מהלידה ככיסא לרכב. הטענה של מספר חברות שלא צריך אותם, כי זה לא בריא לגב התינוק התנוחה בסלקל הזה ולכן לא כדאי להפוך את הסלקל לעגלה. אני רוצה לדעת האם אכן יש בעייה בתנוחת התינוק בסלקל לאורך זמן ומה הזמן המקסימלי שכדאי להשאיר תינוק שרק נולד בסלקל והאם יכול להיגרם לו נזק לגב?

זה לא קל לגדול בסל קל...

אני לא מטפלת בתחום הילדים אך אענה לך כמיטב יכולתי (בעיקר כאמא ל-2). אני לא בטוחה שיש מחקרים מעמיקים לגבי השימוש בסל קל מבחינה רפואית. השימוש באמת מאד נוח מבחינת ההתניידות עם התינוק,המשקל הקל באופן יחסי וחוסר הסירבול שלעיתים יש בעגלות אך התנוחה לא כל כך מאפשרת חופש תנועה וגם לא ניתן להשכיב על הבטן (כמו בעגלות המשולבות- 180מעלות).אני לא מניחה שניגרם נזק לגב אבל התנוחה לא מאפשרת חיזוק של חגורת הכתפיים שמאד חשובה להתפתחות ומאותה הסיבה לא כל כך רצוי לאפשר שינה ממושכת בסל קל באופן קבוע. השאלה היא אם את חושבת שתשתמשי ביום יום בעגלה למשך שעות רבות או רק לצורך נסיעה באוטו ומעברים מהאוטו לסבתא או סיבוב קניות קצר. תנסי לענות על התשובה הזו ואז יהיה לך יותר קל להחליט. (לי באופן אישי היה רק סלקל) בהצלחה ולידה קלה.

למעלה