שלום רב, שאלה בנוגע להסכם מייסדים

שלום רב, שאלה בנוגע להסכם מייסדים

שתי מיזמים שלי התקבלו בקרן הון סיכון. עכשיו נותר לי לגבש צוות והגיש ת"ע. הבעיה שלי היא בנוגע לצוות. מדובר באנשי אקדמיה די רציניים. (תואר שני במוסדות הכי טובים בתחומם) השאלה שלי מאחר ואני לא אקדמאי ולא טכנולוג (מין הסתם עושים להם גם קורסים בזה , ולי לא) זה בנוגע להסכם המייסדים. יש מסמך כזה במ.ט.י. השאלות שלי הם כאלה הם הקרן הון סיכון לא רוצה באחד השותפים בשלב כלשהו מה אני עושה איתו אם חתמנו על הסכם והוא שותף ופועל יוצא הוא מחזיק בשותפות בחברה אבל או הקרן או אני לא מעוניינים בהמשך שיתופו. יש איזה סעיף מעוגן שדן בזה? מי שיכול ומוכן להעלות דוגמא להסכם מייסדים אני אודה לו זה כדי לקבל רושם כללי על רמת המסמך. כמו כן הייתי שמח לדעת טווחי מחירים של כזה חוזה. עוד שאלה יש לי שהתשובה לגבי לא אחידה אני די בטוח יש לי שני שותפים אקדמאים שמצטרפים למיזם זאת אומרת סה"כ שלוש זה נורמלי לחלק את זה 25 25 ו50 ביחסים? או שעדיף 30-30 40 %? אשמח לקבל המלצה גם בנוגע לזה תודה רבה

עוד שאלה דבילית קטנה (ברשותך אורן)

הסכם מייסדים חיוני בשלב שלפני הגיוס? (כאמור האנליסט ביקש להכיר את הצוות ות"ע) אשמח לדעת אם זה השלב לחתום הסכם מייסדים ע"פ שעדין אין לנו חברה מאחר ולא קיבלנו אור ירוק לשלב הבא. תודה על התייחסותך

אתה קראת לשאלה כפי שקראת...

אני תמיד אומר שהתשובה יכולה להיות באותה רמה... אי אפשר לדעתי לענות, ללא בדיקה פרטנית. כל הסיפור שלך מעורר תמיהות רבות.

תשובות

1. הפורום אינו סדנא לעריכת מסמכים משפטיים ולא מקום לשיתוף מסמכים כאלה. גם אם יועלה לכאן מסמך כזה, הוא יימחק על ידי והמעלה ייחסם (לפחות זמנית, עד שיתחייב לכבד את כללי הפורום).יש לכך מספר סיבות, העיקרית שבינהן היא כי לפי החוק ופסיקת בתי המשפט, מסמכים משפטיים מוגנים בזכויות יוצרים וכאשר גולש אנונימי מעלה לפורום קובץ המכיל מסמך משפטי, אין לנו אפשרות לבדוק למי זכויות היוצרים במסמך והאם התקבלה רשות מבעלי הזכות להעלותו ולהעמידו לרשות הציבור. 2. מייסדים של חברה הופכים לבעלים של מניות בחברה. לא נראה לי שקרן הון סיכון תתערב בבעלות אך סביר שתתערב בניהול החברה ובפונקציות חשובות אחרות. 3. בכל מקרה, אם נוצר מצב שחלק מבעלי המניות בחברה רוצים להוציא מהחברה בעל מניות אחר, עליהם להיכנס איתו למו"מ לרכישת מניותיו ואם המו"מ לא מסתיים בהסכם, יתכן שלא יהיה מנוס מפירוק החברה. 4. אחוזי המייסדים בבעלות על החברה נקבעים בהסכמה בינהם, לפי הערכה מוסכמת של תרומתו/השקעתו של כל אחד מהם.

למעלה