שלום רב...שאלה בנוגע לניתוח

לימי43

New member
שלום רב...שאלה בנוגע לניתוח

ב-5.9 עברתי ניתוח ליישור מחיצה כריתת קונכיות וסינוסים... שאלתי היא,האם המחיצה נשארת ישרה לעד או שיש סיכוי שהיא תתעקם בחזרה?הייתה אצלי סטייה של המחיצה. והאם הקונכיות יכולות לצמוח מחדש?הקונכיות אצלי היו היפרתרופיות.

ניתוח ישור מחיצה וכריתת קונכיות

לימי שלום לאחר ניתוח תקין מחיצה, קיים תהליך החלמה הנמשך כחודשיים שלשה. עד לסיומו קשה להעריך את תוצאת הניתוח המקווה. המחיצה אינה נוטה "להתעקם חזרה". יחד עם זאת, חשוב לזכור כי במידה וקיים מרכיב אלרגי או וזומוטורי במחלת האף, ישור מהחיצה והסרת חלק מריקמת הקונכיות התחתונות נועד לסייע ולהקל ואינו מסלק את המנגנון עצמו. כלומר, הניתוח נועד לפנות חלל מספק באף כך שבכל פעם שרירית האף מגיבה למגרה כל שהוא, חלל האף לא יחסם לחלוטין ובכך תוקל בתופעה. לעיתים יש עדיין צורך בשימוש תרופתי, אם כי מופחת, כדי להקל על הסימפטומים באף. ד"ר קורן אילן

לימי43

New member
כן,נאמר לי שאת הנזלת אלרגית שאני סובלת

ממנה זה לא יעלים וגם אני אלרגית להמון גורמים כמו אבק,קרדית הבית,פרווה ,עצים ,תפוחים תפוזים והרשימה עוד ארוכה..
האם השימוש בספריי לאף מסוג פליקסונייז 3 חודשים אחרי הניתוח הגיוני?אין נזק בשימוש כל כך ארוך?

לימי

הטיפול במחלת אף אלרגית משולבת בשלשה מישורים מקבילים : מניעתי, תרופתי ואחרון - כרורגי. המישור החשוב הינו המניעתי. המנעות מהגורמים המגרים ימנע את עוררות הסימפטומים. לעיתים, כאשר המניעה לא מושלמת כמו במניעה מחשיפה לאבק, נדרש להוסיף טיפול תרופתי. במקרה שלך, נדרש כנראה להוסיף גם את המישור הכירורגי. ניתן להשתמש במשאף אפי לזמן ממושך. קימת מנת העמסה ובהמשך מינון החזקה. השארי במעקב רופא אא"ג המטפל בך לשיקול התאמת נטיפול התרופתי המתאים לך ד"ר קורן אילן

לימי43

New member
אני במעקב של רופא האאג שניתח אותי

ומשתמשת לאורך כל השנה במשאף סימביקורט זה הדבר היחיד שמונע את התקפי האסטמה והצפצופים בריאות. טיפול תרופתי לאלרגיה כבר ניסיתי,ניסיתי את כל סוגי הכדורים לורסטין זילרג'י אהיסטון אריוס וכו'..כלום כבר לא משפיע. אני מקווה שהניתוח יקל עליי...

לימי

המניעה חשובה לא פחות מהטיפול התרופתי מקווה שהניתוח יוביל להקלה בתחושתך בהצלחה ד"ר קורן

לימי43

New member
הבעיה שכלום לא עוזר לנזלת.אני מקווה שהניתוח

יעזור ושהסבל לא היה לחינם... תודה ד"ר קורן,עזרת לי מאוד...
חג שמח

למעלה