שלום רב, שאלה לי בנוגע לילדים.

יוחאי 18

New member
שלום רב, שאלה לי בנוגע לילדים.

הי, יש אצלנו מיקרה במשפחה שנורא מדאיג אותי ובמיוחד לאחרונה שאני בא במגע עם חינוך ילדים. אחותי ובן זוגה שנשואים כבר כמה שנים, יש להם 2 ילדים. הגדול בן 3 והקטנה בת 2, רק השנה הראשונה של הנישאוים שלהם הייתה טובה, השאר .. היו שנים (ועדיין) מאולצות, ריבים וכו'.. הילדים שלהם כמו שאתם יכולים לנחש גדלו בבית נורא טעון ועצבני, ושמעו כל מיני מילים, וחיו באנרגיה נורא שלילית.. ומבחינתי כל אחד ואחד מהדברים שהזכרתי ובמיוחד אווירת הבית הלא פיזית נורא משפיעים. אני לא הולך לדבר על אחותי ובן זוגה כי זה משהו אחר, ז"א, לא כ"כ אבל זו לא הכוונה שלי בהודעה הזו, אני רוצה לדבר על הילדים שלהם.. הילדים שלהם כמובן באים אלינו המון עם ההורים שלהם, כשהילד שלהם התחיל להתקרב לגיל 3 חלו אצלו שינויים שלילים שנורא מקשים ומדאיגים אותי.. הוא מדבר ממש לא יפה, מתחצף, מקלל ומרביץ (לי במיוחד) ואני יודע למה, ז"א אני יכול לנחש.. הוא קולט המון דברים שמסביבו ולומדם אותם, כי הרי הוא לא באמת שונא אף אחד ממקום אמיתי אלא פשוט מחכה התנהגויות שקורות סביבו.. אולי הוא מחכה את ההורים שלו אולי את אחי השובב שפה ושם פולט כל מיני מילים לא רצויות ומה לעשות.. הילד לומד את זה ומשתמש בזה. זה המצב כרגע, ואין לי ממש מושג איך לגרום לו להפסיק עם ההתנהגויות האלה.. עם הקללות כמו, טיפש, מטומטם, אני ארביץ לך, והוא באמת מרביץ.. מה אתם מציעים לי? אני מנסה לומר לו נורא בעדינות ופשטות (הוא עדיין בגיל 3 ולא יכול להכיל כמות מוסר כזו או אחרת) צריך ברמה הכי פשוטה.. ואני לא יודע עד כמה זה מצליח. דברתי עם אחי (שהאחיין שלי נורא אוהב) שישנה את ההתנהגות שלו כלפי ליותר קרובה ואוהבת גם מבחינה מילולית ופיזית כדי שאולי האחיין שלי ישים לב לזה ולאט לאט גם ההתנהגות שלו תשתנה כלפיי.. לכם יש עוד רעיונות? תודה מראש, יוחאי.

אתה צודק שהילד לומד מהבית או שלא שמים לו

גבולות כאשר הוא מקלל. ילדים לומדים גם מהסביבה הנוספת מלבד הבית. את תנאי הבית והמסרים שהילד מקבל אתה לא יכול לשנות ולמרות שוודאי היית רוצה להתערב מומלץ שלא. כאשר הילד מדבר אליך לא יפה אתה יכול וצריך לכעוס עליו, לא לאפשר לו לקלל ולהרביץ וכאשר הוא עושה זאת לאמר לו שאינך מוכן לכך ולדרוש זאת ממנו. את האלימות יש לנטרל מיידית, והחזיק לו את הידיים ולא לאפשר לו להכות ואחרי שהוא מקלל לאמר לו באסרטיביות שאתה לא מסכים שידבר אליך כך. תהיה תקיף וברור ובאמת אל תתיחס אליו כאשר פונה אליך בצורה כזאת. הילד הוא צעיר וילמד לשנות את דרכו אם ישימו לו גבול ברור להתנהגויות שלו. בדרך זו אתה גם יכול להיות דוגמא להורים של הילד ובכך לעזור להם.

יוחאי 18

New member
אוקיי.. הבנתי, תודה.. פשוט

פשוט אני חושב שלהיות תקיף מדי זה לא טוב.. למשל בלתפוס לו את הידיים ולומר לו שאני לא מסכים שיכה אותי אז אני מעדיף לומר את זה ולהוסיף למשל "היידים שלך טובות, הן לא מכות" - זה בסדר, לא.?

לילד שאין לו גבולות צריך להיות איתו אסרטיביים

ולדבר בצורה ברורה וחד משמעית . לילד שלא רגיל שאומרים לו לא, הדרך שלך עדינה מידי אבל תנסה. אם זה עובד והילד מקשיב לך אז מה טוב. ילדים זקוקים לגבולות וקל להם הרבה יותר באופן הזה. תראה כמה אנרגיה הוא מוציא וכמה כוח מפעיל בשביל שישימו לב אליו, צריך לעזור לו וכך לכולם יהיה נעים יותר במחיצתו ולו עצמו הכי מכולם.

למעלה