שלום רב שאלות דחופות

שלום רב שאלות דחופות

שלום רב אני מאובחנת כחולת טרשת נפוצה משנת 2003 כאשר בפועל ההתקף הראשון היה ב1992. עד היום לא פניתי לביטוח לאומי בתביעה לנכות כללית היות והתעקשתי שאני מסוגלת להמשיך לעבוד ולהתפרנס בכוחות עצמי. עבודתי היא בתחום החינוך והרווחה, אני משמשת כרכזת פנימיית יום לילדים בסיכון גבוה. בשנת 2003 עברתי התקף חריף שמנע ממני להמשיך לעבוד לא חכיתי שיפטרו אותי והתפטרתי בעצמי ושהיתי בבית. לא תבעתי דבר מביטוח לאומי. באותה שנה לאחר שמצבי הרפואי השתפר הצלחתי להתקבל לעבודה בתחום העיסוק שלי ומאז אני עובדת שם. זו השנה השלישית כאשר חוזה העבודה בינינו מתחדש כל שנה ואיני עובדת קבועה של עיריית תל אביב. התקבלתי לעבודה ובשאלון הרפואי נדרשתי להצהיר על מצבי הבריאותי וכמובן שהצהרתי את האמת שאני מאובחנת כחולת טרשת נפוצה, ביטוח המנהלים שעשו לי בעבודה אינו כולל אלמנט ביטוחי אלא רק צבירת הכסף כמו חיסכון הסכמתי לתנאים אלה מראש. לאחרונה שוב קבלתי שניי התקפים ונעדרתי לתקופות ארוכות (חודש וחצי בהפסקות) . מלאתי טופס לפגישה עם רופא תעסוקתי כדי שיקבע את רמת יכולתי בעבודה. העניין הוא שהבוסים שלי עם כל הרצון לעזור קצת קצרי רוח,ובעקיפין רמזו לי שישמחו מאוד אם אתפטר, היות ואיני מצליחה לתפקד בעבודה עם הילדים, אני עייפה רוב שעות הפעילות מסוחררת מאוד ומאוד לא מרוכזת. 1. האם למרות שאני מודעת שאיני מתפקדת כמו בעבר אני יכולה להשאר בעבודה ולעשות רק מה שאני יכולה? (בינתיים בעבודה סידרו לי עזרה סייעת) 2. האם הם יכולים לפטר אותי בטענה שאיני מתאימה עוד לדרישות התפקיד בעקבות בעיות רפואויות? (יש בעבודה זו אלמנט פיזי משמעותי) 3. אם אני מתפטרת בעצמי האם זה מזיק לי בעניין פנייתי לביטוח לאומי לבקשת נכות כללית? 4. האם כדאי להמתין להחלטת הרופא התעסוקתי, והאם זה משמעותי לצרף את החלטת הרופא התעסוקתי לתביעה לנכות כללית? תודה מראש אשמח לקבל תשובות לשאלותי המרובות ומתנצלת על אורך ההודעה

רותם1112

New member
תשובה חלקית

1. תלוי ברצון הטוב של מעבידיך 2 .אינך עובדת קבועה- והם יכולים לפטר אותך 3. לדעתי, לא כדאי שתתפטרי מיוזמתך. 4 . את חייבת את החלטת הרופא התעסוקתי בנושא אי כושר העבודה שלך בכדי לקבל קצבת נכות כללית. תשובותי, מבוססות על ידע ונסיון, אך איני עורך דין.

למעלה