שלום רב ,שינוי דיי דרסטי ,צריך את עזרתכם

daniel4949

New member
שלום רב ,שינוי דיי דרסטי ,צריך את עזרתכם

לפני כשבועיים אמא בזמן טיול עם המטפלת נפלה על הכביש עם הפנים על המדרכה ,פתחה קצת את הראש מעל הגבה ,לקחו אותה עם אמבולנס לאיכילוב ועשו לה סי טי ראש ולאחר כשמונה שעות שוב ,כי ראו דימום קטן 4 מילימטר סבדורלי ,לא בתוך המח אך ליד קליפת המח ,למחרת בצהריים שחררו אותה ,ונתנו לנו לבוא לביקורת ב 6 לינואר ולעשות עוד סי טי במכבי ,,אני פספסתי מרוב הלחץ והבלבול שלי מכל המתח והמצב את התור -פשוט שכחתי מזה וקבעתי שוב ב13 לינואר , בנוסף לפני כ 3-4 ימים בערך ב 4-5 לפנות בוקר שמעתי צעקות ,ומהר ניגשתי וראיתי אותה על הרצפה לצד המטה על השטיח ,היא נפלה מהקצה של המיטה ,הערתי מהר את המטפלת והרמנו את אמא חזרה למיטה והיא המשיכה לישון ,,יש כמובן בזמן האחרון קושי יותר בהתבטאות במילים ויותר מראות שווא ודיבורים שונים לא הגיונים ,,אבל.....היום בבוקר כשרציתי להעיר אותה היא התלוננה על כאבים עזים באזור ירך שמאל ,,ופשוט כשניסיתי להקים אותה היו ממש צרחות והיא אמרה שהיא לא יכולה וממש שהיא רואה כוכבים ,, התיעצתי עם אחות מכבי בטלפון וסדרה לי אמבולנס ,לקחנו אותה לתל השומר הפעם ,ושם עשו לה צילומים ,חלק בשל אי הבנה היו מיותרים כמו צילומי חזרה כתפיים וצלעות ,פשוט הקרינו אותה הרבה ,,היא הייתה שם כ 20 -30 דק ,,אני מקווה שזה לא גרם עוד נזקים ,בכל מיקרה לאחר רופא וגם אורטופד ראו את הצילומים ,ואמרו מבחינת אגן וירך אין שבר ואולי כשהיא נפלה היא מתחה משהו ,ואולי יש אמטומה פנימית ,, סתם חשבתי גם על ההחמרה היום בהבנת מציאות ודיבור אולי שנתתי לה אתמול מיקרופירין בחזרה למרות שבאיכילוב אמרו עד הביקורת ב 6 לחודש שפיספסתי לא לתת ,ואתמול חשבתי אנחנו כבר הרבה אחרי ה 6 ונתתי ,,,אבל לא נראה לי שההחמרה בהבנה ובמציאות היא מנתינת המיקרופירין שגם ככה היא לוקחת קבוע ,אבל כרגע אמרו לי להפסיק ,,,אני כבר מתלבט אולי דווקא בגלל הפסקת המירופירין יש החמרה כזו ,, בקיצור כשהוצאנו אותה על עגלה לרכב ,כ 40 דק עמדה ופחדה להתיישב ודיברה דברים לא הגיונים וכל מיני אילוזיות ,וכשהגענו הבייתה ונתתי לה לאכול ואחותי גם באה במיוחד מיבנה ,,היא למשל לא קשרה כשאמרנו לה לקחת את החצאי פרוסת לחם עם נקניק ,ולא ממש הבינה איך לקחת זאת, או למשל את היוגורט היא לא קלטה אותו מולה ממש ,ועם הכפית היא לא ממש הצליחה לבד לאכול ,וזו ממש קפיצה רצינית בהתדרדרות , לפני כמה ימים הייתי איתה ועם אחותי אצל פסיכוגראטר פרטי בשם משה ברוך ,שהבנתי שהוא בתחום עם אנשים בבעיות כאלה הרבה שנים ,הוא שינה כמה דברים אך במיוחד נתן לנו להתחיל עם תרופה בשם מירו ,להתחיל חצי כדור ולאחר לעבור לכדור ,,הוא ציין שזה מגביר שינה ומגביר תאבון ,אלה כביכול תופעות לוואי שלו ,, צריך את דעתכם מתוך התנסויות שלכם , חשבתי עם אחותי שאולי צריך במידה וזה ממשיך כך אשפוז במקום מיוחד ,אני ממש לא רוצה לחשוב על זה ,אבל מה עושים באמת ????

ענתי44

New member
רפואה שלמה לאמא

דניאל, רק אתם תוכלו להחליט מה הכי טוב ובטוח לאמא, בבית או בבית אבות. אני רק רוצה לתת לך מספר עיצות בקשר לבטיחות בבית. דבר ראשון בלי שטיחים. ידוע כגורם בעיות גם בקרב קשישים בריאים שמועדים על שטיח ונופלים. דבר נוסף, האם אמא ישנה במיטה הרגילה שלה? אם כן אז הגיע הזמן להביא לה מיטת בית חולים. ניתן דרך יד שרה. ואם לא אז לקנות ביד שרה מעקות בטיחות ולהרכיב על המיטה כדי שזה יפחית עד למינימום סכנת נפילה. להביא גם ידיות אחיזה למקלחת ולשירותים ולבדוק אם האמבטיה או המקלחת בטוחה לאמא. אפשר גם להביא כסא רחצה שיעזור לאמא שלך. אני גם הייתי מתייעצת אם לקחת לאמא כסא גלגלים. לפחות כשאתם יוצאים מהבית כדי למנוע סכנת נפילה. אם אמא מתקשה לאכול, וזה לא פלא אחרי הטראומה שעברה, פשוט לעזור לה. אפילו להאכיל אותה עד שתתאושש. ותאמין לי כשהיא תתאושש היא תאכל לבד. אמא שלי פתאום דחפה את היד שלי והחלה לאכול לבד. אם כי יש ימים שצריך להאכיל אותה. בקשר לתרופות שציינת לא מכירה ולכן ממליצה לך להיכנס לפורום תרופות ולהתייעץ. מחזיקה לכם אצבעות.

daniel4949

New member
לפני כ10 דק הערתי את אימי .....

אחרי שהיינו בבית חולים משעה חמש וחצי לערך עד ממש כמעט עכשיו נתתי לה לישון ולא אכלה ולא שתתה כלום מ כ חמש אחהצ ,וזה היה פעם ראשונה שאכלה בכלל מיום שישי ,,,אז הייתי חייב להעיר אותה עם התזת טיפות מים מכוס ,,,אחרת לא רצתה לקום ,,הפה שלה ממש היה דביק ,,עכשיו הכנתי לה פרוסת לחם עם שוקולד ויוגורט עם מתיקות מעודנת ,והיא אוכלת ,שתיה קלה קצת ותה ,,כי היא ממש לא שותה ,,,,, נחזיר אותה לישון ובבוקר כשהמטפלת חוזרת להכניס אותה לדוש , משום מה נראה לי שהכדור החדש -מירו ,גרם לה לעוד יותר חוסר התמצאות ובלבול ,,היום לא נתתי לה ונתייעץ הלאה ,, אני אוהב אותה בטרוף ,ומצד שני אני רוצה לחזור לחיות ,,, אמא מדהימה שלי ...מת עלייך

julie5505

New member
מבינה לליבך דניאל אין כמו אמא

דניאל יקר אני כל כך מזדהה איתך ,למרות שמצבה של אימי טוב,אבל אתה יודע כל יום אני אומרת לעצמי למה זה מגיע לי ואני אוהבת את אמא שלי אהבה ענקית שומרת עליה מכל משמר מפנקת אותה בקיצור אני מרגישה שאני מאריכה לה את החיים כי אם היא היתה באיזה בית אבות למרות שזה עלה פעם אחת על הפרק היא לא היתה נשארת במצב הזה ככה לפחות אני מאמינה את האהבה שהיא מקבלת ממני מהנכדים ומהנינים היא לא תקבל בשום מקום עם כל הקושי. גם אני רוצה את חיי בחזרה כבר שכחתי מה זה לחיות כי יש גם את אמא גם ילדים גם נכדים וכל אחד רוצה נתח וזה קשה, אז דניאל אני באמת מבינה אותך אבל תחשוב טוב טוב וזה לא בקטע של לשפוט כי כל אחד מרגיש שאצלו זה הכי גרוע . תהיה חזק,

למעלה