שלום רב,

שלום רב, ../images/Emo13.gif

אני סתם ילד בן 13, ואני יודע מילה אחת באידיש: "שעייסה
אבל זה לא מצחיק, בכל מקרה, הייתי רוצה ללמוד את השפה, היש מקומות בארצינו שמתירים לילדים ללמוד יידיש?

ה מ ש י ח

New member
אם הוא כבר מזכיר את זה..

גם אני רוצה!!!! כדי שסוף סוף אני אוכל להבין מה לעז*** אתם כותבים בתגובה למה שאני כותבת בלי להטריד אף אחד שיתרגם.. נו, אין מישהו בישיבת חיספין שיכול ללמד אותי??

זה לא יידיש, זה בגרמנית.

ביטוי, נזעם. כמו "שיט" באנגלית. "מֶרְד" בצרפתית "חרא" בעברית.

מוזר

New member
פארוואס האסט דו אפגעמאכט

אז דאס איז נישט די זעלבע ווארט ווארט אויף יידיש? איך נוץ דער ווארט ווי אמאל, און איך געפין עס צו זיין גאנץ באטרעפליך

איך באנוץ אלע ../images/Emo6.gif ר´ מוזר

און איך גיב צו : אלץ איז "דרעק" נאר די הייליקע תוירה. אויב יידיש, זאל זיין אויף יידיש !

מוזר

New member
אין דייטש אליין איז דא ביידע

ווערטער איך לערן זיך אביסעל דייטש פארוואס זאל נישט זיין אזוי אויך אין יידיש? אזויפיהל קען איך אייך זאגען- די ווארט ליגט מיר אין קאפ פון יידישע מקורות נאר גיי געדענק...

fanti

New member
בן אהרון - מה לך כי תנבל פיך ..?

ואם כבר ניבול פה הרי שלדעתי הרוסים עולים על כולם :)

ה מ ש י ח

New member
מצאתי מי שילמד אותי!!!!!!!!

יש לי במושב מישהו שהשפת-אם שלו היא יידיש רוסית. עם כל הכבוד, אני לא רוצה להיות תלויה באף אחד שיתרגם לי. אני רוצה לבד. ובכלל, יידישיסט, איך אני אוכל לדעת אם תירגמת לי הכול וכמו שצריך??? עד חצי המלכות, הא? טוב, אני רוצה את כל המלכות. וגם שלא תקרא לי "מותק". וחמור לבן חדש. ועוד משהו שהוא לא רלוונטי לשאר הפורום

טוב, את כל המלכות...

איך קוראים למלך הגמד ההוא ב"שרק", הוגוורט? או שאני מבלבל עם הארי פוטר... סתם נזכרתי בו ובמלכות שלו.

מוזר

New member
אויב איך מעג נעמען די מוט,וואג איך

צו קריעגען מיט מיין געעהרטען קאלעגע. חאלערע איז אויסדריקליך יא א יידיש ווארט ווי´סשע מייענסט דו דען די אידען האבען נישט מיטגעמאכט די מיטל-עלטער יאהרען מיט אלע איהרען קרענק? "א כאלערע דיר אין די ביינער" איז דען נישט קיי יידידשען אויסדרוק? (וועגען שייעסע זעה אויבען) חרא געהער אויסשליסליך צו די סאברא´ס

מוזר

New member
טאמער אזוי הייב איך הענט פארוואס

קען איך נישט אויסשטעלען מיינע תגובות זיי זאלען ארויסקומען וואו איך וויל?

למעלה