שלום רב

שלום רב../images/Emo165.gif

הגם שהנני חילונית,אני משתדלת לקיים את המצוות שאני מקיימת כהלכתן. אתמול הפנו את תשומת ליבי לכך שכאשר הנני מבקרת בבית העלמין (יום שנה וכו")אסור לי לבקר בקברים של נפטרים נוספים מבני משפחתי . האמנם? אני חשבתי לתומי שזה דווקא מעשה יפה לפקוד קברי נפטרים נוספים שהיו קרובים לי בחייהם. מה נכון? ואם כבר בבתי עלמין עסקינן,מהיכן המנהג של הנחת אבן על מצבה? שנפגש רק בשמחות.

BaaMan

New member
זה יותר לפוסקי הלכות...

בס"ד תשאלי רב... בקשר לאבן על המצבה לענ"ד זה הוא מנהג מטופש במקצת שלמה מניחים אבנים? שכאשר תהיה תחיית המתים אז המתים ילכו עם האבנים ויבנו את ביהמ"ק אבל כתוב בגמרא שביהמ"ק יבנה בבוא המשיח!!! מאיפה בא המנהג...אין לי מושג

החסידים

New member
אבן על הקבר

בס"ד המהנהג של להניח אבן על הקבר הוא כדי לציין שהקבר נפקד וזהו מנהג יהודי אמיתי ולא הנחת פרחים על הקבר או כל דבר אחר... יום טוב ארי'ה

מנהג ישראל.....

שכאשר פוקדים את ציון ההורים או הסבים, אין הולכים לפקוד באותו ביקור קברים נוספים. והוא משום כבוד אב ואם, שאנו מראים שבאנו לשם אך ורק עבורם. ואולם, ביום הזכרון של אחד מהם ניתן לפקוד גם את השני, וכן של סבא וסבתא, שכן כבודם הוא שיפקדו גם אצל בן זוגם והוריהם. המנהג להניח אבן קטנה על המצבה הוא לציון ולעדות שביקרנו, והוא מנהג ישראל, כמו"כ נהגו להדליק נר במקום המיועד לכך. פרחים עציצים וכד' הוא מנהג שאינו יהודי, ואשרי מי שנמנע מכך. רק בשורות טובות.

למעלה