שלום רב

northernarava

New member
שלום רב

שלום, אני גר בערבה, כלומר במדבר. אני בתהליך של בניית גינה, ולכן יש לי מספר שאלות איזה צמחים יחודים, שמתאימים למדבר ושיכולים להצליח באזור מדברי, אך עדיין יפים ומיוחדים?. האם יש אתרים שמהם ניתן להזמין זרעים של פרחים וצמחי גינה? תודה רבה

צמחיה יובשנית

היי הצמחיה שאת מחפשת מוגדרת בחלק מהמשתלות כצמחיה יובשנית. מדובר על צמחיה אוסטרלי, מדברית או מקסיקאית. צמחים שתוך 2-4 שנים לא יזדקקו יותר להשקיה. משתלות "וונדי"מתמחות בנושא (שילת, עין ורד) ויוכלו לתת לך יעוץ מאוד מקצועי . כמו כן יש להם גינות הדגמה. מגוון צמחים שעולים על דעתי: מיני גרווילאה שונים (מדהימים, לדעתי) קקטוסים שונים, קליסטמון, לוייקופיליום ועצים ארצישראליים המתאימים לאזורך. מקווה שעזרתי קצת.

מוטי בר

New member
זה מאוד תלוי מה התקציב שלך בכלל

הן לצמחים והן להשקייתם. כל הקקטוסים והסוקולנטים יתאימו לך אך אפשר בעצם לגדל הכל אם אין לך בעיות של מים שזה בעצם הבעיה הגדולה ביותר בערבה. כראיה לדברי, די שתעשה טיול קצר בבתי המלון בים המלח ובאילת בכדי להבין שאפשר לגדל הכל. כל היוקות, כל הקקטוסים והאגבות, כל סוגי האהל, כל עצי השיטה, דקלים מסוגים רבים, כל סוגי העדעד, כל הבצלים והפקעות כמעט, כל הגרוילאות, ואם אין אצלכם קרה בחורף אז אפשר גם צמחי שפלה מובהקים כמו עץ צאלון, מנגו, הדרים ועוד המון המון דברים. אני ממליץ להתיעץ עם משתלה מקומית טובה ומקצועית המתמחה בצמחים באזורכם. אגב, היכן בערבה אם מותר לי לשאול בבקשה? בערבה יש מספר אזורי אקלים המשתנים עם הגובה הטופוגרפי והקרבה למקומות מסוימים כמו ים המלח או אילת. בידידות רבה. מוטי בר.

northernarava

New member
ובכן...

אין לי ממש הגבלת תקציב, יש הגבלה של מקום בגינה, אבל יש די הרבה מקום, והייתי שמח לא להוציא הון תועפות. מים אינם בעיה כיוון שאנו איננו קשורים כלל למוביל המים ,ולכן אין בעיה כלל! אני גר בדרום הערבה, כחצי שעה מאילת. אינני יודע שאתה אומר קרה למה אתה מתכוון כיוון שדי מתקרר פה בחורף (יחסית...אבל זה רק יחסי כי זה מדבר) בגינה כבר יש עצי צאלון, וראיתי אות מצליחים באיזור, וכמו כן גם עצי מנגו לכן אני מניח שהאזור משתייך לאזור ללא קרה. יש לי רק בעיה עם שמות של פרחים, ויותר קל ליזכור אותם לי תמונות, אז אם יש הפניות זה יעזור, או אם יש בגלריה. קקטוסים כבר יש לי לא מעט, ולא נראה לי שארצה יותר בנתיים, אני מנסה ליצור אווירה של איזורים שהם יותר מדבריים (קקטוסים וכו´ אשמח לקבל המלצות על סוקולנטים), ואזורים שיותר ירוקים(כלומר אם פרחים וצמחים קצת פחות מדבריים). לכן כל הצעה לצמחים שיוכלו להצליח בגינתי בהחלט יתקבלו בברכה! בנוסף אני מחפש עץ שניתן לשתול בקירבה של כ-4 מטר מהבית(כיוון ששם יש בור לעץ) ושיהיה יפה אם אפשר, כבר יש ברכיכיתון, ונים(אני לא בטוח מה השם העיברי שלו), אני מחפש עצים שהשורשים הולכים כלפי מטה ולא לכל הצדדים, ולא דקלים כי כבר יש לי כמה וכמה. בתודה מראש, שגיא

למעלה