שלום רב

EEEBBR

New member
שלום רב

אני בחור ב22 בריא,187 ס"מ שוקל בערך 82.מטיבעי אני רזה אבל אוכל המון ומה שמונע ממני להשמין הוא מטבוליזם גבוה שהיה מאז ומעולם. אין ברשותי ללכת לחדר כושר בצורה קבועה כרגע מבחינה כלכלית ולכן עד שהמצב הכלכלי שלי יסתדר אני רוצה להתחיל לבנותאת עצמי בצורה נכונה. בעבר הייתי בכושר(לב ריאה) טוב וכיום זה לא ממש נכון.מעשן נרגילה בצורה די קבועה(מנהג שאני לא מעוניין להפסיקו וברור לי שיקשה על התהליך). אני רוצה להתחיל בבניה איטית והכנה של הגוף לעבודה בחדר כושר בעתיק וכרגע לעבוד על סיבולת שרירים. אני לא ממש יודע מאיפה להתחיל. דיאתטנית? עבודה של ריצה קלה כפיפות בטן ושכיבות סמיכה? אשמח ליעוץ התחלתי בנושא.הכוונה לאיזה שירותים מקצועיים אני יכול לקבל שיכולים לעזור לי לפתח את עצמי,הלי פגיעה בגוף ובצורה אופטימלית. אלירן

EEEBBR

New member
כמובן שאם זה אינו הפורום הנכון אשמח לדעת איזה

מתאים לשאלה כזאת

הר ניר29

New member
יוזמה מבורכת...כמה דברים

1. חבל שאתה ממשיך בהרגלים הפחות בריאים שלך. 2. ברמה הבסיסית של עיסוק בפעילות גופנית, וכשאין שאיפה לשינוי בהרכב הגוף או במשקלו אין בהכרח צורך בדיאטנית. כמובן שהרחבת הידע הבסיסי בתזונה נכונה בהחלט מומלצת. ראשית אתה צריך להגדיר לעצמך באופן ברור ומדוייק יותר מהן המטרות שלך בפעילות גופנית. יש מספר סוגים ותתי קטגוריות בכושר גופני... הדרך להשיג אותם שונה ומשולבת בו זמנית, בכדי להשיג את התוצאות הרצויות, אתה צריך להגדיר טוב יותר מהן התוצאות הרצויות. באופן כללי, מומלץ למתחיל ללא בעיות בריאותיות להיות פעיל כ 3 פעמים בשבוע למשך כ 30 דקות בפעילות ממושכת המשתמשת במנגנונים בנוכחות חמצן ליצירת אנרגיה ופעילות של התנגדות לשם שמירה על מסת גוף רזה תקינה. כמובן אין להזניח את מרכיב הגמישות. כשתוכל להגדיר לעצמך גם כמותית או מספרית מה אתה רוצה להשיג, גם תוכל לעמוד על השינוי בצורה טובה יותר נוכל לייעץ לך בצורה טובה יותר. בהצלחה איתי

EEEBBR

New member
כמה דברים שאולי תוכל ליעץ לי בהם בנושאים הללו

המטרות שלי באימון הגופני הזה הן חיטוב הגוף כרגע(ובניה של סיבולת שריר בצורה קלה).התוצאה רצויה היא שיפור סיבולת התאומים(לצורך ריצות ארוכות כמו שעשיתי בעבר)בשילוב עם סיבולת לב ריאה(יש לי קצת בעיה בגלל החוסר כושר המוחלט שאני נמצא בו כרגע ואני לא יודע איך בדיוק להתחיל בלי להעמיס יותר מדי ובלי לעשות זאת בצורה קלה מדי שלא תעשה שום שינוי).בניית שרירי בטן(כמובן שעם זה תשולב פגישה עם דיאטתנית) כמו כן אני צריך לדעת איך ואיפה אני אוכל למדוד את אחוז השומן בגופי.בניית שריר הידיים(לא לניפוח אלא לחיטוב). אם תוכל להסביר את המשפט "פעילות ממושכת המשתמשת במנגנונים בנוכחות חמצן ליצירת אנרגיה ופעילות של התנגדות לשם שמירה על מסת גוף רזה תקינה". ולתשובה מוגדרת המטרה שלי היא להתחיל בניה של הגוף ל-2 נושאים.ריצה למרחקים ארוכים(עשרת אלפים,חמשת אלפים-כמובן שהכוונה להגיע לזה בערך תוך4 חודשים ולא תוך חודש לא ריאלי במיוחד),וחיטוב הגוף למראה(בדגש על שרירי הבטן). אני חושב שמבחינת משקל אני עומד במסה הנכונה למבנה כזה רק שכרגע זה לא מסת שריר אלא מסה של שומן בגוף. אשמח אם תוכל ל"קטלג" אותי לקטגוריה הנכונה וליעץ על יצירת תוכנית עבודה נכונה,ואם אפשר לקבל מידע איך ואיפה אפשר לעשות בדיקת אחוז שומן,ומה משמעות המשפט שצוטט. תודה רבה!!

Sand Runner

New member
הבהרה

פעילות ממושכת המשתמשת במנגנונים בנוכחות חמצן ליצירת אנרגיה - ריצה, במקרה שלך. או כל פעילות אירובית אחרת, כגון שחייה אופניים. דרך אגב זה
לא עוזר.... פעילות של התנגדות לשם שמירה על מסת גוף רזה תקינה - אימון כח. משקולות, כנגד משקל גוף או כל אפשרות אחרת.

למעלה