שלום רב

dikla58

New member
שלום רב

אני עובדת בעבודה שאני מאוד נהנת בה אבל..... אין לי תנאים סוציאלים ז"א אני עובדת דרך חברת כח אדם ... יש לי את התנאים הרגילים שבהם יש לי ביטוח לאומי , מס בריאות והחזר נסיעות . אבל אין לי קרן השתלמות ופנסיה ... אומנם אני רק בת 22 אך האם אני צריכה להיות מודאגת מזה או שאני צריכה לעשות קרן פנסיה והשתלמות לעצמי... איפה עושים את זה? ... אגב , בזמן הקרוב אני לא יעבור מכח אדם לקביעות בעבודה עקב מצב קשה של החברה ... תציעו לי מה לעשות.. במצב הכלכלי של המדינה חייבים לחשוב על העתיד. תודה רבה דקלה

בהצלחה

טוב לשמוע שאת נמצאת בעבודה שטוב לך בה. האם את מרגישה שאת גם מתקדמת ? לומדת, משתפרת, לוקחת יותר אחריות, איך הפידבקים שאת מקבלת ? איך התקשורת מסביב ? השאלות של דאגה לעתיד הן שאלות מאד אישיות, וגם התשובות למרות שיש מקובלות, בסופו של דבר רק את באמת יודעת מה נכון לך אני מניח שאם באופייך את מסוגלת ורוצה לחסוך לעתיד ותדעי לבחור בערוץ חסכון והשקעה נכונים, תרגישי טוב ותעשי טוב לעצמך. שאלות קונקרטיות כדאי להפנות לאיש מקצוע כמו יועץ מס ואפילו לשמוע חשב שכר לפעמים יכול לפתור התלבטות. בהצלחה, שנה טובה אמיר דרור

י יעל י

New member
זה בהחלט נכון

שצריך לחשוב על העתיד, אבל את רק בת 22. זה נכון שתצטרכי לחשוב בעתיד היותר רחוק על קרן פנסיה וקרן השתלמות וחסכון אבל את צריכה לקחת בחשבון את כל הנתונים שיש לך כרגע. והנתונים ממה שכתבת הם אלו: החברה שאת עובדת בה היא במצב קשה. את עובדת באמצעות חברת כח-אדם זמני. ולנתונים האלו יש יתרונות וחסרונות, כמו בכל דבר. היתרונות: בדר"כ כשחברה נקלעת לקשיים כלכליים היא מפטרת את העובדים הזמניים קודם כל, ולכן דווקא העובדה שאת עובדת בחברת כח-אדם עשוייה להיות לך כאן ליתרון כי הם יסדרו לך עבודה אחרת אם משהו יקרה והחברה תתמוטט. עוד יתרון - את אוהבת את העבודה שלך, שזה בהחלט משהו שאסור לזלזל בו. החסרונות: חברות כח-אדם זמניות הן מעסיקות זמניות ולכן לא נותנות את כל התנאים הסוציאליים של קרן פנסיה וקרן השתלמות. קרן פנסיה וקרן השתלמות הן סוגים של תוכניות חסכון ארוכות טווח. הן משתלמות לעובד רק אם המעסיק שלו משתתף בהן בחלקו. (חצי-חצי או שלושת רבעי-רבע, תלוי במעסיק). בדר"כ אין להן יתרון על פני תוכנית חסכון "רגילה" בשוק מבחינת ריביות, והן מחייבות אותך לסגור את הכסף לתקופה ארוכה. כך שאם יש לך כסף זמין, עדיף שתשקיעי אותו בתוכנית חסכון ולא בקרן פנסיה או השתלמות, ולו בגלל הסיבה שאת עשויה להזדקק לכסף הזה בעתיד הקרוב, דווקא בגלל מצב השוק. לדעתי השאיפה שלך כרגע צריכה להיות להמשיך להנות מהעבודה ולהתפתח בה ככה שתהיי נכס גדול לחברה, ולהמשיך לצבור נסיון וידע בתחום שאת עוסקת בו. מבחינה כלכלית, תחסכי כמה שיותר ותשימי כסף בצד, זה צעד חשוב בכל גיל. אפשר היום להתמקח עם בנקים על ריביות, יש תוכניות חסכון מסוגים שונים שצריך להחליט מה הכי מתאים לך, ואת צריכה לשאוף לכך שכשהחברה תצא מהמשבר שלה את תהפכי לעובדת קבועה מן המניין ואז כמובן שיהיה לך את כל הבסיס לדרוש את התנאים הללו. מקווה שעזרתי במשהו, התשובה שלי מתבססת על מקצועי (במקור כלכלנית) ומנסיוני האישי, אבל היא מהווה רק כיוון כללי כי אני לא מכירה את כל הנסיבות שבהן את עובדת ומתפרנסת. אם הצלחתי לבלבל יותר מאשר עזרתי, או אם את רוצה קצת יותר מידע אשמח אם תשלחי אליי אימייל. להתראות, יעל

siv30

New member
תנאים סוציאלים הם הבסיס לעתידך

ככל שהחסכון הפנסיוני מתחיל בגיל צעיר יותר כך הותק והזכויות שאת צוברת גדולות יותר. נושא הביטוח הפנסיוני הוא אחד ממוקדי המלחמה הנוכחית של ההסתדרות מכיוון ששני שלישים מהעובדים אינם מבוטחים בביטוחים פנסיונים דבר שמותיר להם לחיות מקצבת זקנה של הביטוח הלאומי ומחסכונות שחסכו לעצמם במשך החיים. למרות גילך הצעיר, היתי ממליצה לך להפריש עצמאית לקרן ביטוח פנסיונית (קיימות מספר קרנות כאלה בשוק). המטרה היא לחסוך כדי לשמר את רמת החיים בעתיד. אולי זה נראה מיותר ולא רצוי כי את צעירה, אבל ככל שאת דוחה את מועד הצטרפותך לקרן פנסיונית כך את נדרשת להפריש לקרן יותר כספים על מנת לשמור על רמת מחיה סבירה. קרן השתלמות היא לא חובה אלא זכות. אם במקום עבודתך העובדים הקבועים בתפקידים דומים לזה שלך מקבלים קרן השתלמות, לפי חוק עובדי כ"א את זכאית להשוואת תנאים כלומר את זכאית גם לקרן השתלמות. אני חייבת לציין בפניך עם כל הכאב מעבידים אף פעם לא נמצאים במצב טוב כדי לשלם לעובדים יותר משכר יסוד. אם את בונה על כך שהחברה תצא מהקשיים כדי לדרוש את המגיע לך מבחינת זכויות עבודה, את טועה כי הרגע הזה לעולם לא יגיע
אני ממליצה לך בכל הסכם עבודה עתידי לכלול את נושא הביטוח הפנסיוני והפרשה לזכויות סוציאליות. תתפלאי לשמוע, שחברות שמכבדות את עצמן ואת העובדים שלהן, לא מנסות להשתמט גם בימים אלה הנחשבים לימים קשים. בהצלחה.

י יעל י

New member
קל להגיד אבל

במציאות הדברים הרבה יותר מורכבים. חברות כח-אדם לא משלמות תנאים סוציאלים, ולעתים גם מעסיקים בפועל משלמים תנאים כאלו רק לעובדים הבכירים יותר. זה נכון שהמצב הזה חייב להשתנות, אבל זה המצב כרגע. ובמצב של מאות אלפי מובטלים במשק לא תמיד אפשר להיות בררנים. מבחינה כלכלית טהורה - לא משתלם לעשות ביטוח פנסיוני עצמאי אם המעסיק לא משתתף בזה. עדיף למצוא תוכנית חסכון אטרקטיבית יותר מבחינת ריביות. יחד עם זאת, אני בהחלט מסכימה שרצוי מאוד לשאוף לקבלת ההטבה הזאת מהמעסיק ולכלול אותה בכל חוזה עבודה עתידי.

dikla58

New member
היי

קודם כל תודה על התגובות , מאוד עזרתם לי . דבר שני בגלל כל המצב הזה של המשק והגזירות הכלכליות , מלחיצים אותי בעבודה ואומרים לי "תפתחי את העיניים לכי לקרנות פנסיה ותעשי לעצמך חיים קלים יותר בעתיד..." ואת האמת זה ממש מלחיץ אותי . אתם גרמתם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי ואני ממש מודה לכם . שיהיה לכולנו שנה טובה , עם הרבה איזון בחיים , ורצון טוב לקום כל בוקר לעבודה .... ממני דקלה

greening

New member
הייתי במצב שלך

הי דקלה, עבדתי דרך חברת כח אדם כשנה וחצי, וצברתי כל כך הרבה תסכול ומרירות, עד שכשסוף סוף ניקלטתי כעובדת מן המניין, כבר הייתי בחיפוש מקום חדש ועזבתי תוך זמן קצר. אבל - המצב היום במשק קשה מאד, כך שכדאי לעבוד על גישה חיובית ולבנות את עצמך בחברה, בלי תסכולים ומרירות. אם החברה תצא מהמשבר, זה בטוח ישתלם לך. דבר נוסף שלמדתי רק לא מזמן, כשבאתי להוציא כספים מקרן הפנסיה הוא, שבפנסיה החיסכון הוא במשך 35 שנה. כל שנה מעבר לכך שתעבדי, כבר לא תוסיף לך לפנסיה. זה נתון מעניין, שכדאי ללכת ולברר אותו ישירות מול אחת מחברות הפנסיה (מבטחים, קרן מקפת). יתכן שחלו שינויים עקב דחיית מועד הפרישה, אבל אם הוא עדיין בתוקף, אז בכלל אין לך מה להיות לחוצה, ותוכלי להתחיל לחסוך לפנסיה גם בגיל 30. אני לא יועצת מס או פנסיה, לכן אנא, לכי להתייעץ - ותחזרי לספר לנו אם יש לך גילויים חדשים.

siv30

New member
אכן המצב קשה אבל ויתור משמעו איבוד

היכולת הכלכלית העתידית. כל דחייה בהצטרפות לקרן הפנסיונית מחייבת השקעה גדולה יותר , קרי תשלום גבוה יותר לקרן כדי לשמר רמת חיים מסויימת. כך שאם אחת בת 22 מצטרפת ואחד בן 30 ההפרש משחק לטובת זו שבת 20 והיא תשלם סכום נמוך יותר מזה שבן 30. היום הכללים הפנסיונים עברו שינוי מהותי. יש לקחת בחשבון שבניגוד לעבר בו בכל שנה המבוטח היה צובר 2 אחוז לפנסיה (ובסך הכל 70 אחוז אחרי 35 שנים) היום ניתן להגיע גם ל80 ו90 אחוז מגובה השכר ושנות העבודה אינן משמשות כמו בעבר לשם חישוב בסיס הצבירה.

למעלה