שלום רב

Yoli11

New member
שלום רב

אני סטודנטית כבדת שמיעה. רציתי לדעת האם יש לי איזו זכות לקבל שירותי תמלול. למי צריך לפנות בעניין, האם זה עולה כסף, וכו'. תודה מראש,

0ne Man

New member
שלום יולי

ברוך בואך לפורום,
סטודנטים לקויי שמיעה הזקוקים לשרותי תמיכה כגון תירגום או שכתוב במסגרת קורסים, יכולים לפנות למחלקת השיקום של הביטוח לאומי בסניף מקום המגורים שלהם. הסיוע לשרותי התמיכה הינו בהתאם לשיקול דעת פקיד השיקום, על פי סוג הלימודים, צרכי הלימודים, גובה אחוזי הנכות ששל הסטודנט ועוד. כמו כן, המכון לקידום החרש מסייע לסטודנטים לקויי שמיעה במימון מחשב אישי וקלדנית לכתיבת ההרצאות באוניברסיטה. פרט לכך, את זכאית לקבל שרותי תירגום במידה ויש לך ליקוי שמיעה מתחת ל-50 דציבל, באמצעות אגודת החרשים, עד 45 שעות לשנה, ללא תשלום. אני מציע שתפני לצורך בירור נוסף למכון לקידום החרש: רח' יפתח 61 ת"א, טלפון 03-6311595 פקס 03-6316891 [email protected] בנוסף כדי לך לפנות גם לאגודת החירשים- שרותי תמיכה בתקשורת: בית הלן קלר, שדרות יד לבנים 13, תל-אביב 61090, טל: 7303355-03, פקס: 7396419-03. כמו כן, כמו שכבר כתבתי, להיכנס לפקיד שיקום בביטוח הלאומי, כדי שיסביר לך מהן זכויותייך בביטוח הלאומי. בקיצור, באם את סטודנטית לקויית שמיעה, מגיע לך עזרה ותמיכה בלימודים- ואל תהססי לנצל זאת! בהצלחה בלימודים!

למעלה