שלום רב:)

oshiii

New member
שלום רב:)

יש לי פה ויכוח קט עם חברי:) שמעתי פעם שהקיצור O.K הגיע משתי מילים שקיצרו.. אך הוא טוען שזה קיצור למילה okay מה נכון? :) בתודה מראש!:)

hillelg

New member
שאלה נכבדה

והשאלה שבעצם היה צריך לשאול, היא מה בדיוק הגיזרון של המילה OK (או OKAY), ומניין היא באה. אני אישית ראיתי בערך 10 תשובות לכך. בין המובילות: שיבוש של המילה 'OKEH' האינדיאנית (שפירושה הוא משהו כמו 'אישור'), או שיבוש של OLL KORREKT (כבדיחה או כשיבוש אמיתי).

TankMaster

New member
וראוי גם להוסיף . . .

שלוש אפשרויות נוספות שמצאתי בחיפושיי : 1. מיוונית - OLA KALA (הכל טוב, הכל בסדר) 2. מגרמנית - Otto Karause (אין שינויים, ללא שינויים) 3. כשגיאה נפוצה שנתקצרה לכדי ראשי תיבות - Orl Korrect TankMaster

TankMaster

New member
ואת האפשרות השלישית כמובן

כבר הזכרת, היא פשוט קיימת בגירסאות שונות . . .
TankMaster

הכימאית

New member
אני מכירה אטימולוגיה אחרת...

בתקופת מלחמת האזרחים בארצות הברית נהוג היה לדווח רשמית כל ערב כמה חיילים נהרגו באותו יום. ביום בו לא נהרג אף חייל הדיווח היה OK, קיצור של Zero (0) Killed. אני בספק אם הסיפור הזה נכון, אבל הוא משעשע...

Nomaed Dominus

New member
לפי האתר etymonline,

OK - first attested 1839, only survivor of a slang fad in Boston and New York c.1838-9 for abbreviations of common phrases with deliberate, jocular misspellings (cf. K.G. for "no go," as if spelled "know go"); in this case, "oll korrect." ... The noun is first attested 1841; the verb 1888. Spelled out as okeh, 1919, by Woodrow Wilson, supposedly on assumption that it represented Choctaw okeh "it is so;" but this was ousted quickly by okay after the appearance of that form in 1929. Okey-doke is student slang first attested 1932.​

למעלה