שלום רב,

amiron3

New member
שלום רב,

אני סובל שנים רבות מהפרעות חרדה,שבגללם אני נוטל תרופה בשם "נרדיל",שהיא תרופה מאד ישנה ומלווה בתופעות לוואי.אולם כל נסיון להחליף לי אותה בתרופות ממין מתקדם יותר,נכשל. לצערי נוספו לבעיה זו,תופעות כמו דיכאון,קשיים רבים ביצירת קשרים חברתיים,וחרדות משניות שונות. מה עוד אפשר לעשות? (אני ממש מיואש,וכבר הייתי בטיפולים פסיכולוגיים,שלא לדבר על פסיכיאטריים).....

אף פעם לא מאוחר לשינוי

אתה בקיא בתרופות ומצוי בטפול פסכאטרי ופסיכולוגי כבר שנים רבות ונשמע קצת מיואש. אולם אף פעם לא מאוחר לשנוי באיך שאתה מתמודד עם דברים ואיך שאתה מרגיש לגבי עצמך, והוא יגיע כשתהיה מוכן לכך. אני מקווה שתמצא בפורום זה נקודות אור להאחז בהןושתקבל השראה מנסיונם, תמיכתם ומתהליך התמודדותם של אחרים. אתה מוזמן להמשיך ולשתף אותנו במה שעובר עליך.

amiron3

New member
למרות זאת,

המצב שלי התדרדר דווקא בשנים האחרונות,לאחר שבהתחלה היו סימנים רציניים לשיפור. אני הייתי משוכנע שתוך זמן לא ארוך,ולאחר טיפול מתאים,הבעיה הזאת כמעט תעלם,ואכן בשנים הראשונות (לאחר שכבר לקחתי תרופות),החרדות התמעטו,והצלחתי לעשות הרבה פעולות שמעולם לא עשיתי קודם לכן:לטוס,להשיג רשיון נהיגה,ללמוד באוניברסיטה... אבל לאחר מכן שוב חלה ירידה.הפעם הופיעו סימפטומים של דכאון ויאוש.נאמר לי שזה לא דבר שכיח בהפרעות חרדה. לא הצלחתי לסיים את הלימודים,והרגשתי בעצם די כשלון בכל התחומים. התחושה הזאת מלווה אותי גם כיום,ודי נמאס לי לבלוע את התרופות הללו,למרות שהן עוצרות את התקפי החרדה (שהופיעו אצלי בדרגה חמורה מאד). התקווה הופכת ליאוש,כי אין כרגע שום פתרונות שניתן להציע לי,לא בתחום הטיפולי ולא בתחום הפסיכיאטרי.

למעלה