שלום רב,

• פותח הנושא skopy
  • פורסם בתאריך

skopy

New member
שלום רב,

התלבטתי אם לשאול פה או לא,אבל אני אנסה בכל זאת. אני עולה לכיתה י"ב(בעזרת השם)ויש לי בעיה עם מתמטיקה,ז"א אני חושב שאני דיסלקט,אני לא מצליח להתרכז בשיעור ואם אני כן אז אני לא מבין כלום,ואז אני הולך לאיבוד ולא מקשיב בכל השיעורים,בעבר לא הייתה לי בעיה כזאת והיא הופיעה רק השנה,אולי בגלל החומר האינטנסיבי והמהירות שלמדנו אבל בכל זאת הייתי צריך מורה פרטי. השאלה שלי האם כדאי ללכת לבידקת דסלקטציה או קושי ריכוז. אמרתי ליועצת והיא דיברה איתי וניסתה להבין על מה אני חושב אבל זה לא ממש עזר. כמובן שאין לי בלבולים בקריאה,הכתב שלי מאוד קריא ואני לא כל כך מתבלבל בין דברים אבל לפעמים ובדר"כ אני דיי מעופף החל מהשנה.

קושי חדש בריכוז וחישוב.

הרופא שלי טוען שלקויות ריכוז ולמידה כן יכולות לצוץ באמצע החיים, למשל בגלל שימוש בתרופה חדשה או בגלל דלקות אוזניים. אם כי כמו כל מומחה אחר הוא טוען גם שיש עוד הרבה סיבות אחרות להפרעות בריכוז ובלמידה מלבד 'ליקויי למידה וריכוז'. אני מבין שמהשיחה עם היועצת, לא יצאת משכיל יותר. אני מקווה לא לשחזר כאן שיחה מהסוג הזה. האם כדאי ללכת לבדיקה? מה תוכל להפסיד בבדיקה כזו? כסף? זמן? רישום על אודות עצמך בתיק שהוא סודי רפואי ואסור לרשויות לקחת ממנו פרטים? נראה לי שאם יש לך חשש, אין סיבה לא להיבדק. אם זה יקר עבורך, הבדיקה יכולה להיות גם בקופת החולים. חשוב לייעל את הלמידה ולתפקד הייטב. בהצלחה!

../images/Emo140.gifברוך הבא skopy

דיסלקטי - הוא מי שיש לו קושי בקריאה, ובעיקר מי שלא מצליח לקרוא. כיוון שנושא זה אינו בעייתי אצלך, הרי הוכרזת שאינך דיסלקט. דיסקלקולי - הוא מי שיש לו קושי בחשבון, ובעיקר מי שאינו מצליח לחשב חישובים, ולהבין מתמטיקה, למרות כל מה שניסו לעשות איתו בשיעורים פרטיים וכו'. אתה בעיקר מדבר על קשב וריכוז, הולך לאיבוד, בשיעורים, וכן שמת לב שהתופעה חדשה. אכן, לפעמים בעיית קשב זוכה לתשומת לב בגיל מאוחר, או כי רק התחילה אז להופיע, או, וזה שכיח יותר, עד לרגע ההופעה, התלמיד מסתדר עם החומר, ולא שמים לב שיש לו בעיה. כשהחומר נהיה רב יותר, מסובך יותר רק אז בעית הקשב קריטית. כך לפעמים. וייתכן שכך אצלך. הנכון ביותר - ללכת לבדיקה כדי לראות האם זו הבעיה או כדי לשלול אותה. כדאי שהשאלה שכתבת כאן, שים אותה גם בפורום השכן, בפורום של ADHD, שם הם די מומחים כבר לקשב וריכוז, ויוכלו לעזור אולי יותר.

למעלה