שלום רב

שווארמק

New member
שלום רב

אני מתעניין בנושא של חינוך ביתי הייתי שמח לקבל מכם/ן הפניות למאמרים רלוונטים באינטרנט ואם תוכלו קצת, לספר מניסיון האם זה חייב לקרות לפני שהילד נכנס למערכת החינוך? האם זה מגיע בשלב אחר? מה עם חברים? איך מסתדרים כלכלית? איך יוצקים תוכן לחייו של הילד? האם יש כאן מישהו/י שהוא הורה לתאומים? אני אב לצמד תאומים מוצלחים (אוביקטיבית, כמובן) ש"עולים" לגן עירוני בעוד כמה ימים ואני מת מפחד אני לא משוכנע שאני יכול, רגשית או כלכלית, להציע להם אלטרנטיבה טובה יותר בבית, אבל אני בהחלט מאמין שידע הוא כוח ואם אדע יותר על האופציה השנייה, אדע להחליט בצורה שקולה יותר בתודה מראש

בקישורים ביקרת?

אתה מפגיז עם שאלות שהתשובה עליהן (אם רצינית) יכולה למלא דפים שלמים אני מציעה : א. למקד את השאלות ב. לבחור מהו הנושא הראשון שמשמעותי לך, ואח"כ לעבור בין נושאים אחרים כפי שהם מתעוררים לך כ"הכי חשובים" ככל שהנושא נפתח בפניך לתשומת לבך, יש גם אופצינ נוספת: בתי הספר החלופיים: לא במערכת ועדיין מסגרת. שתהיה לנו שנת צמיחה

שווארמק

New member
אז ככה

אני מבטיח לקרוא את המאמרים בקפידה, אבל לפני כן נלך על השאלה הכי מטרידב איך מסתדרים כלכלית? האם אחד ההורים חייב לא לעבוד (למיטב הבנתי - כן)?

אהה!! זה מאוד אישי

אני למשל, חד הורית אז אין לי את מי לשלוח לעבוד
אין לי גם את מי להשאיר בבית
אני עושה ה כ ל בעצמי
. אין ספק שחינוך ביתי אינו מקל על עניין הפרנסה. לשמחתי, אני עצמאית ועובדת בבית. כשאני צריעכה לצאת - אני צריכה למצוא סידור. מה עושים זוגות? חלק באמת מחלקים את המשימות: אחד למשכורת, שני בבית אחרים, מחלקים ביניהם את הזמן: אחד עובד בוקר השני ערב, או אחד עובד בחלק מהשבוע השני בחלק האחר. ויש מי שכמוני עובדים בבית (אחד או שניהם) ממה שאני מכירה, רוב האנשים ירדו ברמת ההכנסה, ולכן גם ברמת החיים. ממה שאני מכירה, רבים עזבו את העיר לטובת הטבע והכפר. מה נכון בשבילך? בשבילכם? שתהיה שנת עבודה פוריה,

יש רמות ביתיות שונות לחינוך ביתי.

יש חינוך ביתי לחלוטין שבו כל משימה חינוכית מודרכת על ידי ההורה (או בן משפחה אחר כמו דוד או סב). הקיצונות השניה היא זו שבה המשפחה מחליטה בעצמה על המשימות החינוכיות ועל האנשים שידריכו אותן אבל אף אחד מהמדריכים אינו בן משפחה. אם תחליט, למשל, על חינוך ביתי דמוי בית ספר שבו ילדך יקבלו רק שיעורים פרטיים ממורים שבחרת בעזרת ראיונות אישיים ומכתבי המלצה, זה עדיין יהיה חינוך ביתי למרות שאתה לא תלמד או תדריך בשום דבר. זה יהיה חינוך ביתי כי המשפחה מחליטה על התכנים ועל העובדים. סוג כזה של חינוך ביתי יצריך את ההורים להשקיע זמן בניהול אבל עדיין ישאיר לשניהם זמן לעבוד. (אלא אם כן לכל אחד מההורים יש משרה וחצי, מצב שבהחלט קיים לפעמים). אישית אני בעד אספנות. אני בעד שהמשפחה תחליט מה ואיך, שנושאים שונים ילמדו בדרכים שונות, מקומות שונים ועל ידי אנשים שונים ושחלק מההדרכה יהיה על ידי ההורים אבל לא כל ההדרכה. הבן שלי מקבל בעיקר חינוך מיוחד חלופי-ביתי. בשנה שעברה, שליש מהתראפיות שלו ניתן על ידי ההורים, שליש על ידי מומחים בלא נוכחות ההורים ושליש עי ידי מומחים והורים ביחד. אני הסעתי אותו כל היום ממטפל למטפל לא למדתי ולא עבדתי למד מלימוד התראפיה שלו וההשקעה החינוכית בו. אישתי הוציעה שעה שעתיים ביום בחיפוש עזרים חינוכיים ולא חינוכיים עבורו. השנה חזרתי ללמוד ואחזור לעבוד אם כי את שני הדברים לא אעשה במשרה מלאה כדי שישאר לי זמן גם לחינוכו.

למעלה