שלום רב

LINKING5

New member
שלום רב

קשה לי להיתרכז בדבר אחד - בלקרוא את החומר... אני כול הזמן רוצה לאכול \ לראות טלויזיה.. וזה ממש גורם לי לתיסכול ובעיות אני רוצה לללמוד אבל קשה לי לשבת על התחת ולקרוא לקרוא לקרוא נימאס לי

קושי בריכוז

כמה שאלות לפני תגובה :
האם בכל חומר לימודי זה קורה ? (אם לא - מתי כן ומתי לא ?)
האם יש במקצועות הלימוד השונים מקרים נוספים בהם יש קושי בריכוז (לא רק בקריאה) ?
האם עשית אי פעם אבחון כלשהו ?
האם גם קריאה של חומר מהמחשב גורמת לאותו קושי לצוץ - או במחשב זה אחרת ? יש דרכים לשינוי-
לפני שמתיישבים לקרוא חומר - כדאי לבדוק מהתחלה עד הסוף מה יש לנו לקרוא - כלומר, כאילו "להכניס" למוח את המידע הכי חשוב - "כמה נשאר לי לסבול...".
לחלק את כל הקריאה של אותו חומר לחלקים הגיוניים לקריאה, כלומר, לתכנן זמן לקריאה - אם למשל יש 5 דפים לקרוא לעוד כמה ימים - לחלק את הקריאה בין הימים באופן שווה.
מה שחשוב מבחינת השיטה הזו - לא לקרוא מעבר למה שתוכנן באותו יום. כאילו "עובדים" על המוח ואומרים לו "עכשיו אני מבטיחה לקרוא רק שני עמודים" ולעמוד בזה. לא לקרוא באותו יום יותר, כך המוח לומד "להאמין" למה שאני מכניסה, ועומדת בזה.
כל יום לקרוא את המנה המובטחת.
אם המאמר קצר יותר ולפחות זמן - גם אז רצוי לתכנן את הזמן לפי הקיים ברשותך, ו לעשות הפסקות יזומות "להבטיח" למוח את ההפסקות, המוח "ילמד" לחכות להפסקה. כשעושים הפסקות יזומות, יש הרגל שנלמד, לא לקפוץ באמצע לדברים אחרים אלא באמת להפסיק גם אם מאד רוצים להמשיך. מקווה שמה שכתבתי מובן, אם יש קושי - מוכנה לשאלות ולהסברים נוספים. חשוב מאד לבדוק את מקור הפרעת הריכוז, וגם כדאי להתייעץ בפורום המומחים לכך - פורום הפרעות קשב ADHD. בהצלחה !

למעלה