שלום רב.

שלום רב.

אני חייבת לקבל עצה לגבי האוכל של בני בן החודשיים ושבוע. הוא נולד 3025, ירד ל2780 ולקח לו די הרבה זמן לחזור למשקל שלו כיוון שההנקה היתה לא טובה. כיום הוא אוכל מטרנה והוא 4700. הוא אוכל כל 3 שעות כי פשוט אי אפשר להחזיק אותו יותר זמן הוא בוכה בטירוף. לפעמים הוא רעב אפילו אחרי שעתיים. בלילה הוא ישן בדר"כ 4 שעות ואח"כ שעתיים וחצי או לעיתים 3 שעות. הרופא אמר לי לא לתת לו יותר מ150 סיסי לכל 100 גרם לחלק ל8 ארוחות ביום. ואני ממש מתקשה. האם זה נורא שהוא יאכל יותר. עלי לציין שגם כשהוא אוכל 100 או 110 סיסי הוא לא פולט. הילד ממש מוטרף על אוכל. את ה- 90 סיסי שאני נותנת לו ניום הוא גומר ב- 6 דקות אל תגידי לי לפנות לרופא ילדים כי כבר הייתי אצלו 3 פעמים. אשמח לתשובה באם יש.

עוד פרט חשוב

הוא אחרי חודש שהסתיימה היניקה אכל כל 3 שעות 120, כי אמרו לי לא להגביל אותו, אח:כ הרופא צעק עלי שאני כן צריכה להגביל אותו לפי המשקל. אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. הוא רעב אחרי שעתיים שעתיים וחצי, וחייב לאכול.

אענה כאן על כל שאילותיך

דאגותיך הן דאגות של אמא מאושרת לילד בריא.את מתענה ומענה את התינוק ללא צורך. החישוב הוא נכון (150 סמ"ק לכל קילוגרם משקל), אבל לא תמיד כמות זאת תואמת את הצרכים של התינוק. יש לך תינוק עם תאבון בריא ומאוד פעיל ומפותח. אז תזרמי איתו ותני לו לקבוע כמה הוא צריך ומתי.נכון שהוא עולה בערך קג' בחודש וזה לא מעט, אבל זה גם לא כל כך נדיר בגיל זה. אני מניחה שאם תתני לו אוכל על פי רצונו הוא יעשה לבד הפסקות גדולות יותר וישן ברצף יותר שעות.כמובן אין לתת כמויות כפולות ממה שמגיע לו על פי החישוב אך בהחלט מותר לתת עוד 30-50 סמ"ק מעבר ל100.תבדקי אם את מכינה את החלב בצורה נכונה מבחינת המיהול (כמה אבקה לכמה מים). לגבי ההעברה למיטה אין חוקים בעינין, ישנם תיקות שישנים במיטה תינוק מרגע חזרתם הביתה לאחר הלידה. אז תהנו, דר' מילה ברק

למעלה