שלום רב

שלום רב

אני קצת עוקב אחרי הפורום ונהנה לרוב גם כתבתי בעבר וקיבלתי תשובות טובות ותודה לכם על כך ושוב אני חוזר עם שאלה אני רוצה למצא מילון ללטינית כלומר למצא משמעויות של מילים למשל איך כותבים בלטינית גלגול נשמות או אמונה או אהבה כח ודברים כאלה חיפשתי בפורום ובגוגל ללא מענה אולי תוכלו לעזור לי ??? תודה

d a p h n a

New member
אפשר להוריד לבבילון

מילון לטיני-אנגלי. בנוסף, אפשר לרכוש כזה בחנויות הספרים האוניברסיטאיות.

אי מורידים לבבליון ובWORDS אין

כמה דברים כמו גלגול נשמות ובכלל למשל למילה כמו אמונה FAITH יש הרבה פירושים למשל FIDES או FIDEI איך אני יודע את הפירוש של המילה או איך אני יכול להרכיב משפט ? תודה

למשל המילה ALONE

כאילו יחיד לבד בודד יש שם הרבה מאוד פירושים שונים למילה איך אפשר לדעת מה מהם הוא הנכון או המתאים

d a p h n a

New member
אף מילון לא יגיד לך מה המילה הנכונה

תמיד מילון יתן לך את כל הפרשנויות הקיימות למילה. אם זה ממש מילון מצויין הוא גם יתן דוגמאות לכל פרשנות כדי שתוכל בערך לנסות להבין מתי משתמשים באיזו פרשנות. אחד מן הכישורים הנרכשים של שפה, שלומדים ככל שמשתמשים בה יותר, הוא מתי נהוג להשתמש במילה במשמעות מסויימת, ומתי לא. זה משהו שלוקח זמן וניסיון, ושום מילון או ספר לא יכול ללמד את זה.

yuval k

New member
על צורת הרשומה המילונית

זה שמופיע fides, fidei רק מאפשר לך לדעת לאיזו הטייה המילה משתייכת. בלטינית מילים נוטות על-פי תפקידן התחבירי במשפט, כך שבמקרה הזה fides זו "אמונה" ו-fidei אומר "של האמונה". החלק השלישי שמילון (מודפס; ב-WORDS זו האות האחרונה בשורה, נדמה לי) נותן זה המין של שם העצם (זכר, נקבה או סתמי). כשאני צריך לבחור מילה שאני לא מכיר מבין מספר אפשרויות, אני מסתכל בכל הפירושים שהמילון נותן למילים האינדיבידואליות - זה מאפשר להבין פחות-או-יותר מה הקונוטציה של המילה.

רק בקשה קטנה אחרונה אם אפשר

אני פשו לא רוצה להתבלבל אז אני שואל את התרגום של המילים הבאות כאוס -CHAOS תודה רבה

yuval k

New member
chaos -ai n

יחסת הנושא שלו "שואלת" צורה יוונית (דבר בכלל לא נדיר אצל הרומאים).

ממה שהבנתי כותבים את זה ANI N

אבל לא הבנתי את מה שכתבת בהמשך "יחסת הנושא שלו "שואלת" צורה יוונית (דבר בכלל לא נדיר אצל הרומאים)" אם תוכל להסביר קצת תודה

felicitas

New member
צורת הנושא הרומית (זכר יחיד) -

מסתיימת בד"כ בus. במקרה זה הסיומת היא הסיומת היוונית os, ולכן התכוון יובל.

d a p h n a

New member
הרומים אימצו חלקים משמעותיים

מן התרבות היוונית (לא בכדי "השפות הקלאסיות" הן יוונית ולטינית, שהיא בעצם רומית. יש המשכיות תרבותית ברורה). לכן מילים רבות מן השפה היוונית הגיעו אל הרומית (לטינית). חלקן נכנסו אליה בצורה יוונית ברורה, וחלקן עברו לטיניזציה וקיבלו צורה יותר דומה לזו של מילים לטיניות אחרות. הכוונה כאן הוא למקרה שבו chaos נכנס ללטינית, כאשר ביחסת הנושא (nomininativus) שלו הוא בעל צורה יוונית ולא צורה לטינית.

yuval k

New member
איפה ani?

ההטיה (עפ"י הטיה שנייה עבור ש"ע שכמו שה-n מציינת, מינו סתמי) היא chaos, chai, chao, chaos, chao (ביחיד); השורש הוא cha.

למעלה