שלום רב.

shir92

New member
שלום רב.

שמי שיר ואני בת 13 וחצי. בהיותי בת שנה ו-8 חודשים נפצעתי קשות בעין שמאל והתעוורתי בה, לאחר שקוץ של עץ דקל חדר לעין שמאל, הוא קרע את הרשתית, קרנית ועדשה ועוד כמה דברים. אני מטופלת באופן עיקבי בבית החולים "שיבא" שבתל-השומר. עברתי מספר ניתוחים כולל השתלת קרנית ואיחוי רשתית ועד לניתוחי פזילה ועוד מספר רב של ניתוחים. כיום, אני רואה מאוד מאוד מטושטש בעין שמאל. לפני 2 וחצי הגעתי כרגיל לביקורת בבית החולים, וכשנכנסתי לרופא הילדים שם הוא ביקש מהוריי לעלות למחלקת גלאוקומה, גילו לי לחץ גבוהה בעין שמאל. קיבלתי טיפול של טילופטיק 0.5 בעין שמאל, טיפה בבוקר וטיפה בערב, וגם שם הייתי במעקב בלי שום קשר לחדרים השונים שאני "מבקרת" בהם כל פעם (פזילה, אופטומטריה {תקנו אותי אם אני טועה...} ורופא ילדים) אלא ביום שונה בכלל. לאחר שהלחץ ירד לנורמלי (לאחר מספר חודשים), הוחלט שאני צריכה להמשיך בטיפול אך כבר לא צריכה ללכת למעקב במחלקת גלאוקומה. ואני החלטתי על דעת עצמי שאני מפספסת מדי פעם ולא שמה טיפות ובכל זאת אומרים לי במעקבים שהכל בסדר והלחץ ממשיך להיות נורמלי. אז החלטתי על דעת עצמי שמתי שבא לי אני לוקחת את הטיפות (וזה לא קרה הרבה). לפי מספר חודשיםהגעתי לבדיקה שיגרתית בחדר של הרופא ילדים והוא קבע ששוב עלה לי הלחץ ואני צריכה להגיע שוב לגלאוקומה. לאחר חודש הגעתי לגלאוקומה ואמרו להוריי שהלחץ שלי גבוהה מאוד, מספר 36. אמרו לי ש... זה גבוהה מאוד ושאני לא מודעת לזה שאני הורסת לאט לאט את העצב של העין שלי ולאט לאט זה בא אאבל יום אחד אני יקום בבוקר ויכול להיות שאני לא אראה באותה העין. נתנו לי טיפול של טילופטיק 0.5 טיפה אחת בבוקר וקסאלטן 0.005 טיפה אחת בערב. ולבוא לאחר שבועיים שהגעתי לאחר שבועיים הלחץ ירד ל-27. אמרו לי להמשיך בטיפול ושוב להגיע לאחר שבועיים (שזה בעצם היום). היום "ביקרתי" בבית החולים, במחלקת גלאוקומה, ונאמר לי שהלחץ ירד ל-20, אבל להמשיך בטיפול, למרות שיש סוג של טיפות שהוא מכיל את 2 סוגי הטיפות שאני לוקחת בחומר אחד אך הוא לא בסל התרופות ולכן הוא יקר מאוד!, ולכן להמשיך בטיפול הזה. השאלה שלי: אתם יכולים להסביר לי קצת על מה זה לחץ בעין? כיצד אפשר להתעוור מזה? מהו הלחץ האידיאלי שאני צריכה להגיע אליו? תוך כמה זמן אני יכולה להגיע אליו??? ועוד קצת על הדבר הזה שנקרא "גלאוקומה"??? תודה מראש,
שיר

shir92

New member
בנוסף לזה...

יש לי גם משהו שנקרא "דמעת". מה זה? למה זה נובע? ממה זה נהיה??? תודה מראש,
שיר

תשובה

שלום רב! גלאוקומה היא מחלה של יתר לחץ בתוך העין.כדי שהעין תשמר בצורתה הכדורית חייב להיות לחץ מסויים כדי שהרקמות של העין יתפקדו.מאחר ובגילך העין כמעט ואינה משתנה לכן עליית לחץ בתוך העין גורמת ללחיצה של הרקמות העדינות כולל עצב הראיה שהוא מעביר את גרויי הראיה למוח.לחיצה גורמת למות סיבי עצב הראיה ולכן החיבור בין העין למוח מתקלקל ובעין יכולה להתעוור. הלחץ הרצוי הוא בין 10-15 לערך אם כי כי גם ערך של מתחת 20 הוא בסדר בגילך. יש להקפיד לשים את הטיפות כל החיים.

shir92

New member
כל החיים??? ../images/Emo12.gif../images/Emo7.gif../images/Emo2.gif

למה? זה עלול לחזור לי אם אני לא ימשיך כל חיי לקחת את הטיפות??? אוקיי. ועכשיו כשאני בלחץ 20 העין שלי לא בסיכון כל כך גבוהה??? ובקשר לדמעת שיש לי??? תודה על התשובה המעמיקה!!!! הנה אני ביום שבו נפצעתי בעין ומאחורי בית החולים "שיבא" תל-השומר אגף עיניים
ותודה מראש,
שיר

תשובה

שלום רב! ברגע שיש נזק בעין הגורם לעליית לחץ תוך עיני בדרך כלל זה לא הפיך ותצטרכי לקחת כל החיים טיפול כדי לא להרוס את עצב הראיה.

shir92

New member
אוקיי.

תודה על העזרה. ומהי היא דמעת? ממה זה נגרם??? מה התופעות של זה??? תודה מראש,
שיר

למעלה