שלום רב

Inessa N

New member
שלום רב

שלום רב, אני כותבת עבודה על איך הברית החדשה בעצם משתמשת בתנ"ך (בברית החדשה לפי הנצרות) ומשכתבת אותו, איך היא משנה אמונות בסיסיות ומה האסטרטגיות שסופרי הברית החדשה משתמשים בהן? מה היחס שיש בין האנושי והאלוהי בברית החדשה? and more to the point: Hoe the early Christian authers made use of the Hebrew Bible, essentially "rewriting" it by recontextualizing it. כל זה רק מהבשורה על פי לוקס והספרים בראשית ושמות. אודה לכל עזרה ורעיון

פלגיה

New member
נושא מעניין מאוד

אבל לי אישית אין שום ידע בברית החדשה ובנצרות (מתעניינת בתנ"ך וביהדות) ולכן אני לא יכולה לעזור לך.

אלי ו.

New member
שלום לך

באמת נשמע כמו עבודה מענינת. הייתי נעזר באתר הבא http://www.israelbiblicaltours.com/ierets בו יש את הבה"ח + קישורים לציטוטים רלבנטיים מהתנ"ך. כמו כן, להבנה אלגורית של האבנגליונים אני ממליץ על ספרו של פרופ' יהושע אפרון "ראשית הנצרות ואפוקליפטיקה". נושאים שעולים במוחי הם: 1. שימוש בשפה תנ"כית כדי "לקדש" את האבנגליונים. 2. שימוש בציטוטים מהתנ"ך כדי ליצור הקבלה בין דמויות תנ"כיות לדמויות באבנגליונים. (למשל, יוחנן המטביל ואליהו הנביא)

Inessa N

New member
תודה רבה על העזרה../images/Emo140.gif

לגבי הלינק , זה באמת הדבר היחיד שהצלחתי למצוא באינטרנט , הבעיה היא שמספר הקישורים שם לספרים בראשית ושמות הוא די מצומצם (לא מספיק לעבודה שלמה בכל אופן) אבל יותר טוב מכלום. הנושאים שדיברת עליהם זה בדיוק מה שהתכוונתי לדבר עליו בעבודה , אבל... קשה , קשה... לא מספיק. תודה רבה , היית לעזר רב

למעלה