שלום, רוצה לשאול לגבי השגרירות

שלום, רוצה לשאול לגבי השגרירות

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור ולכוון לגבי דרכון רוסי. בדקתי בפורום ומצאתי תשובה בנושא משנת 2008 והשאלה אם משהו התחדש מאז. יש לבת שלי דרכון רוסי שפג תוקפו מ2012. האם ניתן לחדש ואילו מסמכים נדרשים מלבד דרכון ישן ותעודת לידה?
הרבה תודה והמשך ערב נעים

KallaGLP

New member
רוצה רק להוסיף שניתן לשלוח להם שאלות דרך האינטנרט

על המסמכים שצריך להביא, כי ההנחיות שלהם באתר אינן כוללות מקרים של ילדים מאומצים שרק הם אזרחי רוסיה ולא הוריהם. אבל צריך לשלוח את השאלות ברוסית, כך שאם אתם לא יודעים את השפה, תצטרכו למצוא מישהו שיתרגם לכם. אך במקרה שלי, אף על פי ששלחתי שאלות מפורטות, קיבלתי תשובה מאוד לקונית ולא מפורטת שהפנתה אותי לרשימת המסמכים השגרתית באתר, שהתגלתה בדיעבד כמטעה. כשהגענו אליהם, הם דרשו מסמך (כבר לא זוכרת איזה) שלא היה רשום בשום מקום (כולל בתשובה לשאלתי) שצריך להביא. למזלי, הייתה לי הוכחה ששלחתי להם שאלות ושזה מה שענו לי (להפתעתי הם אכן הלכו לוודא שביררתי מראש), והם לבסוף ויתרו לי, אחרת סביר שהיו שולחים אותי הביתה והיו דורשים שאקבע מחדש תור ואגיע עם המסמך. לכן אני ממליצה לקחת לשגרירות כל מסמך שיכול להיות קשור לאימוץ או לזהות הבת (או במילים אחרות, את כל תיק המסמכים שלה), גם אם אינו מוזכר במפורש ברשימת המסמכים שלהם. מקסימום, הם יצלמו לעצמם עותק של המסמך שהם צריכים.

תודה רבה לך

נפגשתי עם שכנה שלי שקוראת/דוברת אך לא כותבת רוסית ולאחר שמילאנו את הטפסים באנגלית, התברר שחובה ברוסית אז יוצאת למסע חיפוש קורא/כותב עם מקלדת רוסית.
חשבתי לנסוע לטיול ברוסיה אבל אחרי ההתכתבות המפחידה שקראתי אליה הפנת אני לגמרי יורדת מהרעיון. אדאג לדרכון מעודכן לכל מקרה. תודה רבה לך.

למעלה