שלום רוצה שתראו ותגיבו!

spongeshahar

New member
שלום רוצה שתראו ותגיבו!

שלום ,מצטערת על שגיאות הכתיב עים יהיה, אני לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל! אז ננסה משהו להתחיל לפחות.. לפני כשנה אחותי עברה תאונת דרכים קשה מאוד. לפני התאונה של אחותי כל המשפחה היתה במצב של בין מרוחקים לבין באמצע כזה(לפעמים מדברים לפעמים כועסים ועצבנים) אחרי התאונה שלה בערך חודש-חודשים-שלוש אחרי התאונה המשפחה התקרבה קצת.. אבל מאז בערך 8-9 חודשים המשפחה מרוחקת,כולם עצבנים על כולם,ואני מרגישה וככה גם לפחות בבית אומרים שאני כל הזמן ממורמרת(שרע לי) ושאני כל הזמן כועסת,ומתעצבנת על דברים טיפשים. לא מזמן היתה לי אספת הורים והרבה הורים הזמינו את אמא שלי לדבר על הלימודים שהדרדרו לי נורא בשנתים-שלוש האחרונות עקב שגילית שיש לי בעית ריכוז. אני חושבת שאני מדרדרת בלימודים לא רק בגלל הבעיה של הקשב אלא בגלל עוד סיבות שלא ברורות לי בכלל. הייתה לי תקופה לפני כמה חודשים(6-7 חודשים) שרציתי נורא להתאבד וחשבתי בכל דרך איך לעשות את זה,התחלתי לקרוא מאמרים באיטנרנט,התחלתי לחתוך את עצמי לפעמים עים מספרים וכל מיני דברים. בזמן האחרון אני לא מוצאת שום סיבה טובה שבשבילה צריכים לחיות אני פשוט לא מבינה את החיים הם נראים לי מוזרים. כל הזמן הקרובי משפחה(סבתא וכ'ו) אומרים לי שאני יפסיק להיות מגעילה ומעצבנת כלפי ההורים שלי במיוחד כלפי אמא שלי כי היא כבר אומרת לכולם שהיא מרגישה שהיא רוצה כבר להתמוטט. לפעמים אני חושבת שאני פסיכופתית. לפעמים שהמשפחה נורא מעצבנת אותי אני חושבת פשוט איך להרוג אותם וכבר להתפטר מהם. אני לא מרגישה קשורה למשפחה שלי(בגלל כל מיני סיבות לא רק מה שצוין כאן) אמא שלי אמרה לי שאני אלך לפסיכולוג אבל אני לא רוצה ככה שבבקשה אל תכתבו בתגובות כאן שאני ינסה ללכת לפסיכולוג או לדבר עים המשפחה כי ניסנו כולנו לא פעם ולא פעמים וגם לא עשר!וזה לא עזר.. לפעמים אבא שלי אומר שעים אני לא יפסיק להיות ככה נימאס לו והוא רוצה לעזוב את הבית. תמיד שמספרים לי משהו אני מנסה להוציא ממנו רק את הרע. אני פשוט לא יכולה יותר נימאס לי..ואני רוצה לבקש ממכם עזרה כי יותר קל לדבר עים אנשים שלא רואים אותם! אני מבקשת שתעזרו לי!תודה

talik

New member
את צודקת.

לפי מה שאת מספרת כאן, הסיפור שלך באמת קשה. התאונה שאחותך עברה השפיעה על כולם, לא רק עליה, ואפשר לראות את זה בבירור. בהתחלה השוק המיידי גרם לכולם להתקרב, להרגיש אולי איזו החמצה היא לא להיות בקשר קרוב. אבל ככל שהזמן המשיך, העול של (אני מניח) הטיפול באחותך, הרצון לברוח כל אחד למקום שבו יש לו רק את עצמו, גדל. המצב באמת לא פשוט, ואני לא חושב שלהגיד לך "תדברי איתם" יעזור, כי אם התגובות שלהם הם "נעזוב אותך", זה לא מה שיעזור לך כרגע. לדעתי, את צריכה לנסות להרים את הראש ולהמשיך הלאה. לפי הכרטיס שלך את בת 14, ואולי תנסי לדבר עם אנשים מחוץ למשפחה. לאו דווקא פסיכולוג, אלא חברים, המחנכת, יועצת או כל מבוגר אחר. כל אחד מבני המשפחה שלך מושך ממך עוד ועוד, רוצה שתתני לו תשומת לב, שכולם יתנו לו, וגם את רוצה. לדעתי, כדאי שתנסי להבין כיצד את מקלה עליך את החיים, בלי לחפש את התשובות אצל ההורים שלך. ואני דווקא כן הייתי ממליץ לך על פסיכולוג, דווקא בגלל שזה אדם שיגיע אליך בלי שום ידע קודם, אובייקטיבי, שלא חייב לא לך ולא למשפחה שלך כלום, אבל ינסה לעזור לך להגיע למקום טוב יותר. פסיכולוג הוא לא כתם, הוא בסך הכל אדם שמקשיב ומסייע, ואף אחד לא יודע מזה אם את לא מספרת לו. היום כל כך הרבה אנשים משתמשים בפסיכולוגים. מקווה שעזרתי.

שאלום לך שחר

תראי אני חושבת בהחלט שאת צכה לדבר אם מישו את יכולה להתחיל מיזה שתדברי אם מישו דרכ המסכ ואת יכולה להמשיכ בזה שתדברי אם פיסכולוג או יועצת בצפר... כמו שמעלי אמרו פסיכולוג זה לא כתם ... פסיכולוג הוא סה"כ בן אדם שעוזר להרבה אנשים ונותן מעצמו הרבה לאחרים... אם את רוצה לדבר אנחנו תמיד כאן

לשחר

את מתארת את התקופה שעברה עליך, והיא אכן נשמעת תקופה קשה - את מצינת חלק מהסיבות (אחותך, בעיית קשב), אבל את בעצמך אומרת שישנן עוד סיבות שלא ברורות לך. את מתארת גם שעברת לפגיע פיזית בעצמך, ומחשבות אודות מוות. עצוב לקרוא את מה שאת כותבת, ואני מניחה שעצוב יותר לחוות את זה. האם יש מישהו נוסף שאת מרגישה שאת יכולה לחלוק איתו את הכאב שלך? אולי חברה, או מישהו מבוגר? אני מניחה שיש יתרונות לדבר עם אנשים וירטואלים (בפורום), ואת בהחלט מוזמנת להמשיך ולשתף אותנו, אבל ייתכן שיהיה גם טוב לדבר עם מישהו פנים אל פנים... האם יש מישהו כזה בסביבה? נוסף על כך אני רוצה להמליץ לך גם על הפורום של סהר, שעוסק במיוחד בבני נוער שמהרהרים במוות.http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=203 אני מקווה שתמשיכי לשתף אותנו לילה טוב יעל

macademia

New member
מנסה לעזור...

אם את לא רוצה ללכת לפסיכולוג - אל תלכי. אם את לא רוצה לדבר עם המשפחה שלך - אל תדברי. אבל אל תוותרי כל כך מהר על החיים שלך...
נורא נורא רע לך עכשיו... אבל אחד הדברים המוזרים בחיים הוא שמחר הכל יכול להתהפך מחדש ויהיה טוב יותר.
דרך אגב, לי נראה ששווה ללכת לפסיכולוג, לאו דווקא לטפל בך, אלא בשביל לעזור למשפחה שלך להתמודד עם כל מה שקורה לך (ולהם). אני אשמח לשמוע ממך עוד...
נ.ב. את ממש לא פסיכופטית...

spongeshahar

New member
היי :)

תודה רבה לכם!אני באמת אצטרף לפורום הזה ומה שאמרתם מעודד... רציתי לומר שאני ניסיתי ללכת לפסיכולוג מהקופת חולים שלי והטיפול היה סתם לצייר ובכלל לא לדבר ולהעביר את הזמן ב"כיף" ממש פסיכולוגים! דבר שני לגבי פסיכולוגית בבית ספר ניסיתי ללכת לפסיכולוגית בבית הספר וסיפרתי לה כמה דברים על הלימודים שקשורים גם קצת למשפחה והיא אמרה שהיא לא תעביר את זה לאף אחד ואחרי כמה זמן המורה שלי התחילה לשאול אותי שאלות שממש אמרתי לפסיכולוגית בבית הספר..עלק לא תעביר את זה לאף אחד.. ככה שאני לא סומכת על בית הספר. אני גם לא חושבת שהמצב השתנה כל כך בגלל התאונה של אחותי כי היא לא מקובלת צומי יותר מכולם,לפני התאונה של אחותי גם ככה המצב היה לא משהו.. ולגבי מה שאמרו לי עים החיים לנסות להעביר אותם איכשהוא בכיף גם בלי המשפחה.. אני מודה שניסיתם לעזור אבל אני באמת לא מבינה מה הטעם בחיים אני פשוט לא יכולה להסביר את ההרגשה הזו מי שחושב כמוני יבין. קשה לי אני מרגישה שהכל מתמוטט לי.. לפעמים יש לי רגעים נחמדים פה ושם אבל כל פעם יש איזשהוא הערה מהמשפחה שהורסת את הכל וגורמת לי שוב ושוב לנסות לפגוע בעצמי.. תודה לכל מי שמקשיב ועוזר..

macademia

New member
שיחות לילה מאוחרות../images/Emo29.gif

יש לי כמה דברים להגיד,
קודם כל, כל כך מרגיז מה שזאתי מביה"ס עשתה לך, זה פשוט לא הוגן...
לי היתה פסיכולוגית בביה"ס כשהייתי בכיתה ז' והיא היתה כל כך בסדר וכל כך נחמדה. לא חסרים פסיכולוגים בעולם, ולא יהיה לך בעיה לקבל עזרה ממקום אחר.
את כותבת שאחותך לא מקבלת עכשיו יותר צומי מאשר לפני התאונה...אבל בטח המצב השתנה, בקטע של זה שההורים יותר עצבניים כל הזמן, לא? לגבי החיים בכלל, אני מאמינה שאם יש לך רגעים נחמדים מדי פעם, זה כבר מספיק לאיזה תקווה שיהיה יותר טוב. אולי המשפחה תבין שהם סתם עושים לך לא טוב... או שתתרגלי אליהם, ופשוט לא יזיזו לך ההערות שלהם יותר. לא יודעת מתי ואיך, אבל אם יש קצת תקווה לעתיד... זה נראה לי עדיף על פני מוות, סופי, עצוב וכואב... הרגשות שהכל מתמוטט ושאין טעם בחיים, משתקות ומוציאות את כל הכוח להיאבק, אבל את חייבת להיאבק!!! את חייבת לעשות את כל מה שאת יכולה, כדי לצאת מהמצב הקשה, ולעזור לעצמך.
מקווה שאני עוזרת...

לשחר

שחר, הדברים שאת כותבת מביעים כאב גדול ואכזבה מאנשים רבים. האם כל הקשרים בחייך מאכזבים אותך? האם יש מקומות, קשרים או תחומים בחיים שאת מרגישה בהם שנעים לך, שאת נהנית?

למעלה