שלום רציתי לדעת איך מנקים את מקשי

• פותח הנושא 55
  • פורסם בתאריך

55

New member
שלום רציתי לדעת איך מנקים את מקשי

המקלדת תודה

שגיא24

New member
עשיתי את זה לא אחת!

דבר ראשון יש לפנות מקום על השולחן, כי אתה עומד לפרק את המקלדת שלך לגורמים. קח מברג קטן מאוד. כשאתה מכניס את המברג מתחת לאחד הקלידים, משיכה קטנה מתנה בעדינות ותשמע קליק. הקליד עצמו יוצא החוצה. ככה אתה יכול לאט לאט ובסדר להוציא את כל חלקי המקלדת. כדאי שתסדר אותם על השולחן בסדר שבו הם מופיעים על המקלדת כדי שתדע איזה קליד להחזיר אחר כך לאיפה. אני לא ממליץ למי שלא מיומן לעשות את זה כמובן. אפשר בקלות לשבור ככה מקלדת. אבל זו הדרך הכי יעילה לנקות ממש טוב הכל ואז המקלדת כמו חדשה. אפשרות אחרת היא סתם לנגב עם איזו מטלית לחה וזהו.

itaf10

New member
הפוך את המקלדת, ובעדינות טפח על

בעדינות טפח עליו על גביו, כל הפרורים יפלו... אם אינך מיומן בעבודה עדינה כפירוק, עצתי על תתעסק עם פירוקי האותיות... אתה עלול לשבור את הפינים... *העצה הטובה ביותר, (זו שאני עושה ולא מתעצלת אף פעם) לכסות את המקלדת לאחר סיום העבודה... בדוק...

55

New member
אין דרך בלי להרוס את המקלדת ?

תודה

סינאן

New member
אציל זה פשוט

היי עם שואב אבק שואב את הליכלוכים הקטנים בין המקשים לוקח נגבון כמו לטוסיק של תינוק ומנקה מקש מקש יוצא נקי ויפה בהצלחה

שגיא24

New member
../images/Emo127.gif ועוד טיפ לניקוי העכבר

כמה פעמים יוצא לי לגשת למחשב (לא שלי) ולגלות שהעכבר פשוט לא זז. לא בגלל שהוא הרוס, בגלל שהוא פשוט סתום. כן כן, זה מה שקורה לעכברים - הם נסתמים מאבק. ומה שפותר את הבעיה הוא פשוט נקיון, בדיוק כמו המקלדת. פותחים את המכסה בחלקו האחורי של העכבר. מוציאים את הגולה שבפנים. אם מסתכלים פנימה, מגלים שיש כמה גלגלים/שיניים/צירים או איך שתקראו להם שפשוט כוסו פתאום באבק. האבק הזה קיבל את הצורה של הגלגלים ולכן צריך להסירו. אני עושה זאת עם מברג פשוט וקטן שאיתו אני פשוט מזיז את הגלגלת כל פעם קצת ומקלף את שכבת האבק. עד שהגלגלים נקיים לגמרי. נשיפה אחרונה לתוך העכבר והכל בחוץ. מחזיר את הגלגלת וסוגר. ונגמרה הבעיה. העכבר חוזר לעבוד כמו שצריך ולא צריך להאבק איתו יותר. אם העכבר שלכם פתאום לא זז כמו בעבר, סימן שצריך לנקות אותו מבפנים. אני נאלץ לעשות את זה לפחות פעם בחודש. מקווה שעזרתי קצת.

מחשבות

New member
חובה לנקות מדי פעם את השחור שהצטבר

על פסי החיכוך של תחתית העכבר. לנקות בזהירות ולא לשרוט. רצוי כמובן להעיף את פד העכבר לכל הרוחות באשר הוא הגורם העיקרי לצבירת שומן מהידיים לגלגלי העכבר מבפנים.

לי מ ו ר

New member
אני מנקה עם אלכוהול

יש מטליות קטנות עם אלכוהול (ספונג'טות)שאפשר להכניס אותן בין המקשים ובסופו של דבר המקלדת מבריקה

psa

New member
מנקי אזניים ומעט אלכוהול .

כמו ITAF ,להפוך את המקלדת ואיזה "אוצר" תמצאו שם
רק משהו מיומן כדאי לו לפרק את הלחצנים. זהירות עם זה.

שגיא24

New member
צודק בהחלט!

רק מי שמיומן. האמת היא שהבעיה העיקרית היא עם לחצנים מסוימים שאחרי פירוק שלהם, הוצאה מהקפיץ, צריך לדעת איך גם להחזיר אותה. למשל - הקליד של Enter, מקש רווח, מקשי ctrl, shift וכו'. הם הבעייתים. כל השאר סתם קפיץ רגיל. בכל אופן. ממקלדת אין סיבה לעשות כזה סיפור. אני תמיד קונה את המקלדת הכי זולה שיש בחנות, כנ"ל עכבר. כשמשהו נשבר או נהרס, קונה חדש וזהו. זה לא יקר בכלל ולכן עדיף לקנות את ההכי זול שאפשר להשיג והכי פשוט.

מחשבות

New member
מקלדת חייבת הליות נוחה מאוד וזו

הזולה של קוונטום ממש לא טובה. יקרה יותר יקרה בכ-30 שקל.

למעלה