שלום.. רציתי לדעת האם צריך לבדוק...

מסטיקה

New member
שלום.. רציתי לדעת האם צריך לבדוק...

לפני שקונים מניות בבורסה האם החברה הפוטנציאלית לקניה עובדת גם בשבת??? או שאולי יש להם מפעלים בחו"ל שעובדים בשבת וכד'... או שאולי אם קונים מניות חו"ל האם מנהלי החברה יהודים והחברה עובדת בשבת וכו'..... או שלא צריך להתעכב על זה יותר מדי (זה יכול מאד להקשות על המסחר ולהגביל מאד את האפשרויות לפעמים..) דבר שני רציתי לדעת מה יחס ההלכה באופן כללי למסחר בבורסה האם זה נחשב כעסק חוקי לכל דבר או שמא יותר כהימורים (שאסורים עלפי ההלכה...)??? תודה רבה מראש..... דניאל.

אכן.....

קניית מניות הופכת אותך לשותף בחברה, ואם בעליה יהודיים, והחברה מחללת שבת - בהכרח אתה שותף לכך. ידוע לי שיש איזה קרן נאמנות המקפידה לסחור אך ורק עם מניות של חברות שומרות שבת. המסחר במניות אינו הימור, כ"א שותפות בחברות. ברכה והצלחה.

מסטיקה

New member
ומה קורה עם חברות אמריקאיות או....

אחרות מהעולם שבעליה אינם יהודים והחברה עובדת בשבת וחגים האם גם אז יש איסור לקנות את מניות החברה?? בגלל שעם הקניה נהייתי כביכול שותף בחברה והחברה עובדת בשבת.. או שבמקרה הזה זה מותר???

מסטיקה

New member
ודרך אגב האם מישהו יודע איפה אפשר ל

ברר יותר פרטים על אותה קרן נאמנות של חברות שומרות שבת או דברים אחרים דומים... פשוט אין לי מושג איפה לחפש את זה ואיך..... שוב תודה רבה מראש על העזרה....

מסטיקה

New member
מקפיץ את ההודעה....לפני......./images/Emo105.gif

שיעלם או שלא ישימו לב אליו בכלל....

אם אני לא טועה....

זה נקרא אולי.... "הילת שוהם" או משהו דומה, נסה לברר בוועדת השבת, באחד מסניפי אגודת ישראל. שם יענו לך על כל הפרטים שאתה שואל. ברכה והצלחה.

למעלה