שלום - רציתי להתייעץ

mizkeren

New member
שלום - רציתי להתייעץ

איך יודעים מהו גבול השתיה בין מכור לשותה להנאה ? אם מישהו שותה נניח לא כל יום - אבל כמה ימים בשבוע ? האם הפסקה של שתיה כזו נניח לכמה ימים יכולים לגרום למן הרגשה של מחלה קשה ופתאום שחוזרים לשתות הכל נרגע. אשמח לקבל קצת אינפורמציה על התמכרות "קלה" לבירה או רד בול וודקה וכאלו דברים (שתיה רגילה) איך ניתן לזהות מכור ?

shanhen

New member
"התמכרות קלה"

התמכרות זה לא שפעת. אין דבר כזה התמכרות קלה או קשה. יש אנשים שנמצאים בתחילת תהליך ההתמכרות, בעיצומה של ההדרדרות וכאלו שנמצאים ב"סוף הדרך". האפיון המיוחד של ההתמכרות אינו דווקא כמות השתייה. זה לא מה שחשוב. העניין העיקרי הוא יכולת השליטה על האלכוהול וההסלמה בחומרת השתייה. למשל, אלכוהוליסט מתקשה לשלוט על הכמות של השתייה, הוא מתחיל קצת ו"נסחף" לכמות גדלה והולכת. אלכוהוליסט מתקשה לשלוט על דחפי השתייה, "דודא" בלשון הנרקומנים. במצב הקשה ביותר המכור לא שולט כלל על העיסוק באלכוהול, גם לא בזמן השתיה. הסלמה משמעותה שילוב של כל מרכיבי השתייה, סוג אלכוהול, כמות, תדירות ועוד. כשהכל נעשה יותר ויותר תחוף, קשה, מוגזם, זה תהליך של התמכרות. גם אלכוהוליסט יכול להיות מי ששותה מספר פעמים בשבוע ולא כל יום. סביר להניח שזה מצב של תחילת ההתמכרות. בשלב הכרוני זה פשוט כבר לא קיים. בעיקרון, אבחון ההתמכרות נעשה על אירועי השתייה ולא על תקופות ה"רמיסיה" כשמפסיקים לשתות. עד כאן על רגל אחת בנושא התמכרוית. מקווה שעניתי לציפיות. נחום

mizkeren

New member
תודה על התשובה

הכוונה לאירועי השתייה זה היום שתיתי כי אני שמח מאוד קרה לי משהו טוב ומחר שתיתי כי אני מבועס ? נניח ומישהו נמצא בתחילת תהליך ההתמכרות ואני מהצד רואה את זה אבל בשיחה ביננו הוא לא חושב כמוני. הוא טוען שהוא אוהב לשתות ואם לא ירצה לא ישתה ובאמת תמיד בעבר כשהחליט הפסיק לתקופה ואז שוב חזר לשתות ותמיד כשחזר לשתות זה היה יותר אינטנסיבי עד הפעם הזאת. לי זה נראה כבר בעייתי מאוד ובפעם האחרונה כשהחליט להפסיק היה חולה כל השבוע וחזר שוב לשתות. האם זה נשמע לך כמו תחילת תהליך ההתמכרות ? מה כדאי לי לעשות ? לנסות לדבר אל ליבו ? אולי אני מדמיינת אבל נראה לי גם שהוא מנסה להסתיר את זה (אני רוצה להאמין שלא) לדוגמא הוא התחיל ללעוס מסטיק מנטה אניס שהריח שלו די דומה לריח אלכוהולי מסויים אבל אני יודעת בוודאות שבירה 1 הוא שתה כי סיפרו לי ואם זה וודקה או משהו אחר אז אפילו המסטיק לא מעביר את הריח. מה כדאי לי לעשות ?

shanhen

New member
עניין של הכחשה

התיאור שלך כאילו לקוח מספר הדרכה למטפלים בהתמכרויות, כשהוא פתוח בפרק: "הכחשה". הכחשה זה מנגנון הגנה שבאופן פשטני ניתן לומר בו האדם מאמין לשקר של עצמו. האדם בונה הגנות כדי להסתיר את האמת מעצמו. מכורים נוטים להשתמש במנגנון הגנה זה באופן קיצוני שפוגם פעמים רבות ביכולת שלהם להתמודד עם התנהגותם ותוצאות ההתנהגות. ה"מעגל" הראשון של ההכחשה זה ש"אין לי בכלל בעייה", התעלמות מוחלטת. כשמעגל זה נשבר, עוברים לקו הגנה חדש - "כשארצה אפסיק", כאילו, יש לי שליטה. בפועל, מסתבר שאין הרבה שליטה. יותר מכך, מקבלים חיזוקים מהימים או הרגעים שלא שותים כדי לשכנע שהנה, באמת יכולים בלי אלכוהול. אבל הרגעים האלו הולכים ונעלמים. המסטיק בטעם אניס זה תרגיל נהדר להסוות את השתיה, שהרי ברור שהריח מהמסטיק ולא מהשתיה. מה כדאי לעשות תלוי במידת הקשר שלך אתו. לא ציינת מה הוא בשבילך. אם מדובר באדם קרוב, זה הזמן "לשים את הקלפים על השולחן". הכחשה חייבת להתקל במסר ברור ותקיף. גם אם לא ראית אותו שותה, זה לא משנה שכן הוא נראה כשותה, מריח כשותה ומתנהג כשותה. וזו הבעייה שלו - שיפסיק להיראות כמו אחד ששתה. נסי לשכנע אותו לפנות לייעוץ. ייעוץ זה עדיין לא טיפול, זה לא מחייב ואפילו לא כואב (טיפה בכיס שכן זה בתשלום). אל תוותרי ובעיקר על תתפתי להאמין להבטחות שלו. הוא מתכוון להם אבל הוא פשוט לא יכול לעמוד בהם. אם תצליחי לשכנע אותו, התקשרי למשרד הראשי 03-6733228, יפנו אותך למרכז הקרוב למקום מגורייך. שיהיה בהצלחה, נחום

למעלה