שלום שאלה אולי אתם יודעים אך מכינים

bali

New member
מנהל
יש דבר כזה

לא יודעת בדיוק בדיוק איך מכינים, יודעת שלוקחים עלי כותרת של ורדים מהסוג הבשרני והריחני ומבשלים בסירופ סוכר. מצאתי מתכון בחיפוש בגוגל - מתכון: ריבת ורדים (לא נוסה באופן אישי כי קצת קשה להשיג כמות גדולה של עלי ורדים לא מרוססים...) רכיבים: 3 כוסות דחוסות עלי כותרת של ורדים ריחניים ונקיים (לא מרוססים) 3 כוסות מיץ תפוזים מסונן סוכר לפי הצורך (הסבר בהמשך) 3 תפוחי עץ גרני סמית, פרוסים על קליפתם 1/3 כוס מיץ לימון טרי אופן הכנה: בסיר עמוק (לא מאלומיניום) מבשלים על אש נמוכה את עלי הוורדים במיץ התפוזים עד שהם מתרככים מאד. מעבירים את העלים והנוזלים לחיתול או מגבת או בד מוסלין, קושרים לצרור ותולים מעל קערה או בתוך מסננת מעל קערה. מניחים לנוזלים לטפטף עד שכל המיץ מתנקז. מודדים בכוס את כמות הנוזלים שהתקבלו ומעבירים לסיר. על כל 1 כוס מיץ שנתקבל - מוסיפים 3/4 כוס סוכר. מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות. מוציאים את פרוסות התפוחים ושומרים לשימוש אחר (רעיונות שלי <שיגריס> עוגה, שטרודל, בלינצ`ס, לאכול סתם כך). מוסיפים סוכר בדיוק באותה כמות כמו מקודם ומיץ לימון. מבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת הסמיכות הרצויה (הבדיקה מתבצעת בעזרת כף: טובלים כף במרקחת ומוציאים: מסמנים פס עם האצבע על הצד האחורי של הכף ואם הפס לא מתמלא חזרה בנוזלים - אזי אפשר לכבות את האש). יוצקים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב. אם הסגירה בהברגה, מניחים על הראש (עם המכסה למטה) כדי לאטום טוב יותר ולמנוע כניסת בקטריות וכו`) הערות: רשום ב``על השולחן`` מקור המתכון: ספרו של יעקב לישינסקי ``חמוצים, מתוקים ושימורים``

bali

New member
מנהל
אין בעד מה, שמתי עוד מתכון

ואם תחפשי בגוגל תמצאי עוד מתכונים

באלי רק עכשיו

שמתי
שאת אדומה. אז מתאים לך ומגיע לך

bali

New member
מנהל
תודה רבה ../images/Emo9.gif

אני בלימודים ואפילו לא היה לי רגע להיכנס ולהסמיק ככה בכייף...

bali

New member
מנהל
ועוד מתכון לריבת ורדים

מצרכים ½ ק"ג עלי כותרת שטופים ומיובשים 2 ק"ג סוכר 2 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית ג'לטין מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות) אופן ההכנה 1. מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום. 2. מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים (והג'לטין המומס). 3. מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.

למעלה