שלום, שאלה בבקשה על קיבול.

electricity86

New member
שלום, שאלה בבקשה על קיבול.

כאשר מחברים 2 קבלים אחד לשני, עד אשר יש להם את אותו הפוטנציאל ואז אין יותר זרם במעגל, האם זה נקרא חיבור במקביל או חיבור בטור? כמו כן, רציתי לשאול מדוע כאשר אני לוקח קבל טעון מסויים, עם אנרגיה מסויימת, ומחבר אותו בחיבור הנ"ל לקבל שני לא טעון, מדוע האנרגיה ההתחלתית של הקבל הטעון יותר גדולה מהאנרגיה הסופית של 2 הקבלים? כלומר מדוע נאבדה אנרגיה בתהליך זה? תודה רבה.
 

niv1990

New member
בקשר ל2 אני חושב שזה ככה

עד למצב מאוזן היה צריך לעברר זרם (לכן היית צריך לחבר אותם), כלומר אנרגיה פונטנציאלית חשמלית הפכה לזרם חשמלי, שכנראה הלך אחר כך למקום אחר (בצורת חום הוא השראה או משהו כזה). לפי מה שאני יודע אם יש לך שני קבלים כאלה אני לא מבין ממש מה זאת אומרת שטור או במקביל, אני חושב שזה לא מקביל, אבל גם לא ממש מעגל (כי אין עוד חוט שדרכו חוזרים האלקטרונים). אולי אם תחבר צורכי חשמל אז זה תלוי איך תחבר אותם.
 

electricity86

New member
היי

תודה רבה על תשובתך. איני מצליח להבין עדיין מדוע נאבדת אנרגיה? הרי אין נגד במעגל, לכן אין אנרגיה שהופכת לחום ומתבזבזת. זהו המעגל אליו אני מתכוון.
 

niv1990

New member
אז אני חושב שהיא הולכת לחום, אבל לא בטוח

(יכול להיות שחלק הולך לשדה בצורה זו או אחרת, אבל פה אני ממש לא יודע) בערך כמו מים שנופלים ממפל, בלי שיניע שום דבר בערך.
 

חייסוס

New member
חשבתי שאתה טועה

ואיכשהו זה לא מתיישב גם לי. נניח ויש לנו קבל טעון, אז המטען שלו הולך כמו המתח והאנרגיה האגורה הולכת כמו הקיבול וכמו ריבוע המתח. עכשיו, אם אני לא טועה בזמן שינוי של הקיבול כשהקבל מנותק (אפילו לא צריך לחבר למעגל), המטען חייב להישמר, ולכן המתח חייב להשתנות ביחס הפוך לקיבול. מה שאומר שהאנרגיה קטנה באותו פקטור שבו הגדלנו את הקיבול. מישהו לעזרתנו?
 

electricity86

New member
שלום

לא כל כך הצלחתי להבין את דבריך. הקיבול הוא קבוע, ואינו משתנה. כאשר מחברים את שני הקבלים, אז אכן המטען נשמר, מה שעוד יותר הופך ללא ברור מדוע יש איבוד אנרגיה.
 

אחמס1

New member
אני לא מבין למה אתה חושב שנאבדה אנרגיה

אולי זה כי לא עקבתי בעומק אחרי השירשור, אבל בעיקרון בכל קבל אצורה אנרגיה CV² ½ שלא אמורה לברוח מהמערכת אלא אם באמת יש התנגדות ואז הספק הולך לחום.
 

חייסוס

New member
תבדוק את זה

מה שקובע את התפלגות המתחים במקרה של חיבור שני קבלים הוא המטען האגור, ולא האנרגיה האגורה. יוצא שהשימור של אחד סותר את השימור של השני.
 

אחמס1

New member
אני עדיין לא רואה את הבעיה

כנראה משום שאין כזו. הראה בבקשה את החישוב שלפיו נאבדת אנרגיה.
 

אמִיר

New member
אם לוקחים בחשבון

הספק שמתפזר על נגד יכול להיות שאין בעיה, אם לא: קבל בודד- מטען Q, אנרגיה 0.5CV^2 שני קבלים, לכל קבל מטען 0.5Q, ולכן המתח עליו יהיה 0.5V, והאנרגיה: 0.5CV^2/4 פר קבל, וביחד 0.25CV^2 אם מכניסים נגד, המתח על הנגד פרופ' לVe^-t/RC, ולכן האנרגיה שמתבזבזת, אינטגרל על V^2/R נותן 0.5CV^2, כשC אבל זה הקבל השקול. אם הקבל השקול הוא חצי מהקבל (חיבור קבלים בטור), מקבלים בדיוק 0.25CV^2, שזה מה שהיה חסר
 

אחמס1

New member
אני לא יודע מאיפה הנגד בא

אבל ציירתי את זה וראיתי שיש שם משהו שיכול להטעות. אתם מודעים לכך שהמפסק, במבנה הזה, הוא גם קבל, נכון? הרי יש הפרש פוטנציאלים בין שני החוטים שהוא מפריד => יש שדה => אגורה בו אנרגיה.
 

אמִיר

New member
למה?

כשיש לך קבל לוחות אידיאלי, השדה נמצא רק בפנים. עזוב את החוטים, יש לך קבל לוחות אידיאלי טעון (השדה נמצא רק בפנים, ואתה יודע מה האנרגיה של השדה), וקבל לוחות נוסף, לא טעון. אתה מחבר אותם ביחד, ופתאום האנרגיה יורדת. אני לא חושב שהפיתרון הוא מהאנרגיה שאגורה בשדה שבין שני החוטים. כמו שAlkhimey אמר, גם לדעתי הפרש האנרגיה נובע מתנועת המטענים שהכרחית. במידה והמטענים עוברים דרך משהו עם התנגדות, אז ההספק (בלי קשר להתנגדות) מסדר את זה.אלא אם כן טעיתי בחישוב.
 

אמִיר

New member
רגע, אז מה אתה אומר שבעצם קורה?

איפה בדיוק בתהליך הזה צריך להשקיע עבודה/משתחררת אנרגיה? אני גם לא בטוח לגבי התיאור הזה..אבל חשמל זה לא הצד החזק שלי
.
 

חייסוס

New member
בעיה אנלוגית

בלי שני קבלים. קבל משתנה בודד, שאתה משנה את הקיבול שלו. למשל על-ידי קירוב הלוחות או הגדלת השטח שלו.
 

Alkhimey

New member
->

שאלה ראשונה לא מובנת תנסה לנסח מחדש. לגבי 2, כאשר אתה מחבר שני קבלים ואחד מהם טעון, חלק מהמטען עובר מקבל אחד לשני, המטענים זורמים וזה אומר שמתבצעת עבודה על חשבון האנרגיה האגורה במערכת.
 

electricity86

New member
תודה רבה, הבנתי את התשובה - הסבר מצוין!

ותודה רבה לכולם על התשובות
 

electricity86

New member
../images/Emo207.gif שאלה קיבולית נוספת בבקשה

שלום. רשמתי ליד כל לוח את המטען שנמצא עליו (על ידי חישוב פשוט - בעזרת התשובות :) ). שואלים באחד הסעיפים מהו הקיבול של הקבל הזה, שמורכב מחמשת הלוחות. התשובה הייתה שבגלל שעל הלוחות החיוביים יש מטען כולל של 4q, אז הקיבול הוא: C' = 4q/v = ... = 4A(epsilin0) / d (השטח של כל לוח הוא A) האם יש למישהו דרך יותר מובנת למדוע הקיבול שווה לפי 4 מקיבול רגיל, מלבד זה שסך המטענים החיוביים הוא 4q) ? תודה רבה רבה.
 

electricity86

New member
למקרה שהציור לא מובן

על הלוחות 1,5 יש מטען Q על הלוחות 2,4 יש מטען מינוס 2Q על הלוח האמצעי יש מטען 2Q. נתון גם שמקור המתח הוא V
 
למעלה