שלום, שאלה בנוגע להתנדבות שלי.

שלום, שאלה בנוגע להתנדבות שלי.

אני בקרוב מתנדב לצה"ל, כנראה אהיה צלם צבאי של דובר צה"ל.. אבל זו לא הנקודה. השאלות שלי הן: מה היא המשכורת החודשית (הדמי כיס) שאני מקבל מדי חודש כמתנדב בתחום? האם לאחר סיום תקופת ההתנדבות לצה"ל,האם מעבר לתעודת חייל משוחרר, אני גם אקבל את האפשרות לעבוד בעבודה מועדפת ובסופה לקבל מענק? האם אקבל מדים? אם כן, אז האם חלים עלי אותם חוקי מדים שמקבל חייל רגיל? (החל מ"חייל שפר הופעתך", ועד נסיעה חופשית עם חוגר ומדים באוטובוסים) אשמח לקבל תשובות ממי שידע לענות.. תודה רבה רבה מראש עמי

natalixx

New member
תשובות...

1. התוספת החודשית למשכורת הצבאית תלויה בעיה הרפואית שלך / בתרופות שאתה לוקח אז זה משתנה ממתנדב למתנדב... 2. חייל מתנדב הוא חייל לכל דבר...(כמעט..) מה שאומר שאתה מקבל את כל הזכיות של חייל משוחרר רגיל מענק, פיקדון, עבודה מועדפת וכו'... וכן אתה תקבל מדים כמו כל חייל רגיל ותוכל לנסוע באוטובוס וברכבת בחינם
מקווה שעזרתי לך... בברכת שפשוף נעים.... נטלי

אוקי

אני לא לוקח שום תרופות, אין לי צרכים מאוד מיוחדים... אז אני אקבל את המינימום? מה הוא המינימום? אין לי אפילו מושג איזו משכורת מקבל חייל רגיל בשירות סדיר.. באילו סכומים זה נע? עמי

משכורת חייל בנוייה מ5 מרכיבים.

1. שכר יסוד. 2. תוספת פעילות. 3. תוספות שונות. 4. ניכויים. 5. מענקים (מענק שחרור וכו'). שכר היסוד לטור' בימינו הוא בסביבות ה350 ש"ח לחודש. (352 וכמה אגורות כמדומני). ככל שתעלה בסולם הדרגות, שכרך יעלה (סמל לדוגמא כבר מרוויח סכום אסטרונומי של 357.90 ש"ח). במידה ואתה מתנדב עם פרופיל 21, אתה תקבל תוספת סמלית כלשהי לצורך שימור הביטוח הרפואי בקופת החולים. במידה והיית מטופל בתרופות וכו' - היית מקבל סכום טיפה גבוה יותר. המתנדבים כאן יוכלו אולי לספק לך פרטים אודות הסכומים המדוייקים. אני התנדבתי עם 24 ולכן אינני מקבל תוספת.

המרחפת

New member
תוספת סמלית מאד ../images/Emo13.gif

גם אני לא לוקחת תרופות ושום כלום, תוספת מתנדבים הכי קטנה שיש זה בערך 13 ש"ח. היא נועדה כדי שתשלם לקופ"ח על ביטוח הבריאות שלך, אני רוצה לראות מי משלם לקופ"ח רק 13 ש"ח בחודש. תרופות, טיפולים וכו מעלים עוד ועוד את המשכורת. מתנדבת על סעיף סכרת שעבדה איתי במשרד קיבלה בנוסף לשכר הבסיס גם תוספת פעילות וסכום לא קטן לאינסולין (ושעדיין לא היה קרוב לכיסוי העלות) הגיעה לסכום הקרבי משהו של 500+ ש"ח. שווה להיות מתנדב

למעלה