שלום, שאלה בנוגע למיקרה שחוויתי אמש.

שלום, שאלה בנוגע למיקרה שחוויתי אמש.

משום מה, באמת משום מה אני נמנע מלספר את הפרטים שהיו "מסביב" לאירוע. סוג של חשש שאין לו כ"כ הצדקה. אני הומו בארון בן 19. אני די בטוח שמה שקרה לי זה בגלל הומופוביה. הותקפתי ע"י חבורת נערים. הם היכו אותי, בעטו בי, משכו אותי, נסיתי לברוח מהם ולחלץ את עצמי אבל הם לא ממש אפשרו לי, בסוף הם די וויתרו והצלחתי לברוח אבל 2 מהם המשיכו לרדוף אחרי מעט ובעטו בי עוד כמה פעמים. בין לבין שמעתי את המילים הומו, קוקסינל וכו'.. הסיטואציה הזו לא חדשה לי אבל העוצמה של הסיטואציה הספציפית הזו הייתה מאוד קיצונית לעומת הפעמים האחרות שבהן פעם אחת הותקפתי גם ע"י חבורה של נערים אבל לשמחתי הם עזבו אותי די מהם ובפעם השניה זה היה עם אדם(נער) אחד שתקף אותי. זה היה בערך בשנות התיכון המוקדמות בעיר שבה גדלתי. וכרגע לפני כשנה וקצת עברתי לעיר אחרת רחוקה כביכול להתחיל במקום חדש ושלא אראה את אותם האנשים שעו לי דברים מהסוג הזה. אני לא יודע אם זה ממש חשוב הפרט הזה אבל אנשים שהיו מסביבי לא עשו דבר כדי לעזור לי, אולי זה מפחד אבל ההרגשה שהייתה לי שאני סובל ואנשים פשוט רק מסתכלים הייתה נורא מביכה וכואבת. מה שאני בעצם רוצה לומר זה שאני מאוד מאוד מפחד ומפוחד, אני כמעט ולא מפסיק לשחזר את זה, אני נורא חושש שזה יקרה שוב, שאפגוש את אותה חבורה, שאולי הם זוכרים אותי, אני לא יודע ועוד המון חששות שאני מייצר לעצמי. אני לא יודע מה לעשות.. יש לי דברים שאני רוצה להמשיך לעשות ואני לא מעוניין שאעשה אותם כשבלב שלי יש 1001 חששות ופחדים. אני צריך עזרה.

אהלן

קודם כל
ודאי שאם חבורת נערים תוקפת אותך בקריאות הומו, קוקסינל וכו' זו התקפה הומופובית. להיות מותקף בנוכחות אנשים אחרים שלא עושים דבר - ודאי שזה מביך וכואב. לא פלא שאתה מפחד ומפוחד יום לאחר תקיפה אלימה. אפילו, ההפך, אם לא היית מפחד יום לאחר מכן, זה היה נורה אדומה. הפחד זה מגנון שמטרתו להזהיר אותנו מסכנות, ותקיפה כזו זו סכנה. פעמים רבות התגובה לאחר מעשה שמסכן אותנו היא פחד וחרדה כתגובה השרדותית, עבור הרוב זה דבר ששוכך עם הזמן, עבור חלק זה נשאר ברמה שמקומות או נסיבות מסוימים עדין מעוררים פחד ואצל חלק מסוים התגובה ההשרדותית גדלה באופן שמפסיק לשרת את האדם ומתחיל להגביל אותו. כרגע הרגשתך היא תגובה אנושית רגילה לסיטואציה חריגה. מכיון שזה קרה אתמול ולא לפני פרק זמן ארוך הייתי רוצה להציע לשקול לפנות בהקדם לרופא משפחה לא רק כדי להבדק ברמה הפיזית, אלא לשקול מתן תרופות שניתן לקחת בסמוך לאירוע טראומתי כדי לצמצם את האפשרות להתפתחות סימפטומים פוסט טראומתים. האם יש אנשים בסביבתך שיכולים לתמוך בך? סיפרת על התקיפה לאנשים נוספים? כמובן שאפשר בנוסף גם לפנות לקוי תמיכה טלפונים כללים כמו ער"ן 1201, או ספציפיים כמו 'יש עם מי לדבר' - קו הקשב והמידע של האגודה (א'-ה' 19:30-22:30) : 03-6205591 לפנות לרופא משפחה ולהתמך בחברים ומשפחה ו/או קוי תמיכה זו עזרה ראשונה. ש גם דברים שניתן לעשות בהתאם למה שקורה מבחינת הרגשתך ככל שחולף הזמן, שקשורים לסיווג של מתי הפחד משרת אותנו וצריך להקשיב לו ומתי הפחד מגביל אותנו שלא לצורך ומה ניתן לעשות כשזה קורה. אני לא רוצה להעמיס כשזה עוד לא רלוונטי, אבל כשתרצה ברצון אפרט. אתה מוזמן לשוב ולכתוב

תודה, תראי..

אני לא ממש רוצה לקחת תרופות, בדקתי את עצמי אין לי פציעות מהאלימות שלהם. מה שכן, אני הרגשתי במהלך היום הרגשה סבירה ומדי פעם שחזרתי את זה לעצמי ולא מבחירה והותקפתי בפחד וחרדה מהפרצופים שלהם. עכשיו שכבר חשוך אני ממש מרגיש הרגשה דומה לאתמול, אני מרגיש יותר פחד. טוב אני חייב לומר אתהפרט הזה, זה קרה באוטובוס, ואני ממש חושש לעלות על אותו קו שאני חייב לעלות עליו מדי יום, אני מפחד שאפגוש אותם שוב, היום לא הלכתי למקום השירות שלי. אני חושב שאתקשר לאחד מהמספרים שנתת לי ואני נורא מקווה שאיכשהו אשרוד את זה, השוני מאז להיום, שאז הייתי פוחד מודע ופחות עם יכולת לחשוב יותר מדי, מה שגורם לי כרגע לדמיין כל מיני דברים ולייצר המון סיטואציות שיכולות לקרות איתם ובכלל. נסעתי היום באוטובוס וישבתי וגם ישבתי בתוך עצמי ולא ממש העזתי להסתכל אחורה. אני חושב שאני לא אומר לעצמי שכן זה יקרה לי שוב בקרוב, אני פשוט מציאותי ואני יודע שוואלה, נכון שזה מיקרה חד פעמי אבל אין שום סיבה שלא אראה אותם שוב מתישהו, והמתישהו הזה יכול להיות כל יום. בשורה התחתונה, ההרגשה והפחד שיש לי כרגע הם בדיוק כמו אז, בתיכון, בעיר ההיא שגרתי בה, וזה נורא מבאס אותי. אין לי כוח לזה.

תיקון פיסקה שניה*

*אני חושב שאתקשר לאחד מהמספרים שנתת לי ואני נורא מקווה שאיכשהו אשרוד את זה, השוני מאותן הסיטואציות הדומות שקרו לי אז להיום הוא שאז הייתי פחות מודע ופחות עם יכולת לחשוב יותר מדי, מה שגרם לי לחשוב על זה מעט ולשכוח מזה. ועכשיו אחרי מה שקרה אתמול זה לא ממש בשליטה שלי, כשאני חושב על זה אני חושב על מגוון סיטואציות שבהן זה קורה שוב, בעיקר עם אותה חבורה ומשחזר את זה. נסעתי היום באוטובוס וישבתי מוכנס בתוך עצמי אבל הייתי די משוחרר, אבל היה לי מעט קושי להסתכל אחורה על האנשים שיושבים.* (אני פשוט כותב מהר, ולא שם לב שלא כל מה שאני חושב ורוצה להקליד עובר למסך)

אהלן

התגובה שלך כרגע נורמלית לגמרי. אנחנו יצורים ביולוגים עם מנגנוני השרדות, הפחד הוא אחד מהם. אם הותקפת בחושך, החושך מפחיד, אם הותקפת באזור מסוים למשל על קו אוטובוס מסוים, הקו מפחיד, עד שעם הזמן ברוב המקרים מצליחים לעשות את האבחנה מתי הפחד משרת אותנו (גורם לנו להמנע מדברים לטובתנו) ומתי פוגע בנו (ההמנעות פוגעת בנו). אבל ודאי שימים ספורים לאחר המקרה קשה לעשות את האבחנה הזו. למרות שאנחנו כבני אדם חשופים לפגיעות פוטנציאליות שונות, מה שמאפשר לנו לחיות ביום יום מבלי לפתח שיתוק מרוב חרדה זה סוג של הדחקה בריאה בה אנחנו נוקטים כמה אמצעי מניעה שבשליטתנו (חגורות בטיחות, אקדח ליהלומנים, גז מדמיע או קורס הגנה עצמית, מסתכלים ימינה ושמאלה לפני מעבר כביש, משתמשים בקונדום וכד') ועוברים לחשוב על דברים אחרים. רבים הסיכויים שככל שיחלוף הזמן שתוכל לשחזר אותה. המשך נסיעה באותו קו (אלא אם כן מדובר בחבורה אלימה קבועה בקו שאז הפחד משרת אותך) בהחלט מומלץ, עם החשיפה הזו עם הזמן האוטובוס יחזור להרגיש בטוח. דיברת עם אחד הקוים? אתה מוזמן לשוב ולעדכן

בנוגע לקו

אין לי מושג אם הם עולים שם קבוע, אני רק יודע שאני צריך לעלות על הקו הזה כל יום ולחזור איתו בחזרה ואין לי מושג ולו בשמץ איך אעלה שוב על האוטובוס הזה שעובר בתחנה שבה הם עלו, לא יודע אם הם גרים שם (באיזור שעלו ממנו) ואני מקווה שלא. אני לא רוצה לדמיין אפילו מה יקרה אם אראה אותם שוב. אז המצב הזה משאיר אותי בקושי ושאלה מה אני עושה עם האוטובוסים.. שזה בעיקר הבעיה בכל הסיפור. ואיך אני מתמודד עם זה שמאז כל חבורת נערים שכוללת יותר מבן אדם אחד אני פשוט מתרחק ממנה. [?] ..

אהלן

כרגע הגוף שלך מאותת לך על סכנה, שזה טבעי לגמרי לאור מה שחוית ומעט מאד מאד הזמן שעבר, כאמור ברוב המקרים העוצמה נחלשת עם הזמן. מה שנותר הוא לסווג את הסכנה לכזו שמשרתת אותך (למשל לחשוב איך להמנע מאלימות באוטובוס, למשל לזהות סימנים מזהירים כמו חבורות נוער מתפרעות) וכזו שפוגעת בך. למשל האוטובוס עליו נסעת- אתה נוסע עליו כל יום, ונתקלת בהם רק פעם אחת. אוטובוס שבאופן קבוע או בדרך כלל יש עליו חבורה מסוימת שמתפרעת ואיש אינו עוצר אותה - ודאי שחשוב לשמוע לאיתות הגוף ולהמנע מנסיעה בו. אוטובוס שבדרך כלל אין עליו חבורת נערים מתפרעת - והרי נסעת בקו הזה באופן קבוע- צריך להמשיך לנסוע בו, רק לזהות סימנים מזהירים (אותם אנשים, חבורות מתפרעות) ואמצעי מניעה (גז מדמיע? לשבת ליד הנהג? ) . חבורות נוער פגעו באנשים לא פעם ולא פעמיים ולזהות חבורת נערים שעשויה להתפרע ולהתרחק ממנה - זו תכונה חשובה להגנה עצמית.

כן..

זה מה שאמרו לי, וכן, לא נתקלתי בחבורות כאלה מאז השנה וחצי שאני נוסע על הקו אבל לא יודע.. זה קשה. מה רע אם אסע באוטובוסים אחרים?

unknown soul

New member
תקשיב טוב

אין שום סיבה שבעולם שתרגיש לא בטוח לנסוע באוטובוס, בגלל חבורת נערים משועממים!!! ועוד אף אחד מהנוסעים לא עשה משהו?! אפילו לא הנהג?! כשאני נוסעת באוטובוס ויש בלאגן בגלל כל מיני אנשים, ישר הנהג עוצר את האוטובוס מאיים להעיף את אותם אנשים מהאוטובוס ואם זה לא עוזר הוא קורא למשטרה!! פאק כמה שזה מרגיז אותי המקרה הזה. תרגיש חופשי לנסוע לאן שאתה רוצה מתי שבא לך וכמה שבא לך! אז מקסימום תשב ליד הנהג, הנהג חייב לטפל בעניין באותו הרגע שיש חבורה של אנשים שפוגעת בסדר הציבורי. הרי אוטובוס זה מקום ציבורי לכולם. ואם זה קורה שוב אז תאיים ע"י המשטרה. הכי חשוב שלא תפחד. תלך אם ראש מורם ותהיה גאה במי שאתה!

אהלן

אם יש אוטובוס אחר שמשרת אותך באותה מידה אין רע. כאמור כרגע זה מאד טרי, אתה מוזמן לשוב ולעדכן עם חלוף הזמן, וכמובן גם קודם לכן בכל עת ומכל סיבה

למעלה