שלום, שאלה בנוגע לפעילות גופנית וחלבונים

Artanis

New member
שלום, שאלה בנוגע לפעילות גופנית וחלבונים

אני תמיד נתקעת עם השאלה הזו. כמה פרוטאין אני צריכה?
אני לא יודעת לחשב את סוג הפעילות שאני עושה (אני לא מרימה משקולות אבל אני רוצה להעלות מסת שריר מעט להעלים שומנים עודפים).
האם יש מישהו שיכול לעזור לי להבהיר את השאלה הזו?
הפעילות הגופנית העיקרית שלי היא ביקראם יוגה (יוגה חמה) והאטה יוגה.
כל שיעור זה שעה עד שעה וחצי. שלוש פעמים בשבוע ביקראם ועוד שלוש האטה יוגה.
הגובה שלי 1.54.
אני לא יודעת לחשב גם את רמת השומנים, אבל בהערכה גסה אני רוצה להעלים לפחות 7 ק"ג של שומן.
אם יש נתונים אחרים שיעזרו לכם כדי לעזור לי...אני אספק בשמחה.

תודה רבה רבה מראש ועד זנב

lost green eyes

New member
ובקיצור...

את בעצם רוצה לרדת כמה קילו ... וכשאת אומרת שאת רוצה להעלות את המסת שריר...את בעצם מתכוונת שאת רוצה מסת גוף רזה יותר. נכון ?
בגדול .. שימי עין על כמות הפחמימה שאת מכניסה. זה יותר חשוב מכמות החלבון.
לדעתי 0.8-1 גרם חלבון לכל משקל גוף ואת מסודרת.. לא חושבת שהעניין של מספיק פרוטאין צריך להטריד אותך. אני בטוחה גם שאת מגיעה לזה בקלות כמו רוב האנשים.
בנוסף ליוגה תוסיפי גם אימוני אירובי של כ4-6 פעמים בשבוע בהתאם לכושר, לזמן או חשק שיש לך. ריצה/הליכה/אליפטי/אופניים/שחיה ..
כמובן שימי לב שאת לא מכניסה יותר קלוריות ממה שאת צריכה.

בהצלחה:)

Artanis

New member
תודה על התגובה :)

זה נכון שאני רוצה לרדת קילו (של שומנים לא של מים או מסת שריר שקיימת), ואני רוצה להעלות מסת שריר (אבל גם לא להיות מרת עולם).
שוב תודה!

lost green eyes

New member
יש לך הרבה שאיפות ...

ולהיות מרת עולם גם אם מאוד מאוד תתאמצי את לא תהיי
(הורג אותי כל פעם מחדש נשים שמפחדות להרים משקולות!!@#$ ובאותה נשימה רוצות גוף מחוטב, מקומר ורזה) .

אני ממליצה לך ללכת לתזונאי ספורט מוכר ואיכותי ולא לחסוך בזה. עם איש מקצוע נכון את יכולה להגיע לכל מה שרק תרצי ותייחלי לעצמך ,ואף יותר מזה.

Artanis

New member
אין לי את השאיפות

ואני לא מפחדת להרים משקולות. לרב בעבודה שלי אני מרימה הרבה יותר ממשקולות...לכן אין צורך להסחף

אני אמצא תזונאי ספורט כהמלצתך. שוב תודה :)

Artanis

New member
8 שנים

עבדתי כטכנאית אורקולי ותאורה. זה אומר להרים הרבה ציוד כבד.
כיום עובדת על ספינה...זה הרבה עבודה.

MidNight Flame

New member
בדיוק פרסמתי בפייסבוק איך נראית...

אישה (או במקרה הספציפי הזה ילדה) שלא פוחדת ממשקולות
https://www.facebook.com/photo.php?v=323147361161108
בתקווה שהלינק יעבוד.

כל עוד לא תתגברי על החרדה לצבור שריר - לא תגיעי לשום מקום ואולי באמת רצוי ליווי של תזונאי.

lost green eyes

New member
ראיתי את הסרטון הזה.

היא מדהימה ברמות!!

הבעיה אולי שלאנשים לא מסתדר בראש לראות מישהי כל כך מרשימה ו"אחרת" . הרי העין הממוצעת רגילה לראות אחוזי שומן גבוהים ומראה הרבה פחות אסוף. זה כאילו מוזר ויוצר אנטי כזה כלפי נשים חזקות ומרשימות.. מה גם שזה נראה כאילו שהיא ישנה בחדר כושר ונדרש להקדיש את החיים שלך לספורט כדי להראות ככה... מה שרחוק מלהיות נכון.
אני מקווה שיום אחד נשים יפסיקו לפחד כל כך מה"איזור הזה של הגברים" .. ויתחילו להתאמן באמת. ר-ק ככה בונים גוף. אני רואה יותר ויותר נשים שכן מרימות וכן "מעיזות". כיף

למעלה