שלום שאלה בקשר לאוגר...

gili111

New member
שלום שאלה בקשר לאוגר...

לאוגר שלנו יש פצע פתוח על הגב. הילדים מאד קשורים אליו. האם אפשר למרוח לו polidin? או משחה לחיטוי?

זיו25

New member
אני מציע

לבודד אותו משאר האוגרים (אני מניח שישנם עוד אוגרים, לא?) כדי שהפצע יתרפא, אך יחד עם זאת עדיף לבודד אותו בצורה כזו שעדיין יראה את האוגרים האחרים. אני לא כל כך בטוח לגבי הפולידין - ממה נגרם הפצע? בברכה, זיו.

גם לי יש שאלה על אוגרים

האוגרת המליטה לפני כחודשיים 5 גורים קטנים ומקסימים. הכל היה בסדר והיא טיפלה בהם יפה (בהתחלה ביחד עם הזכר, ואחרי שבועיים-שלושה הוא נעשה אגרסיבי אז הפרדנו אותו מהם), ונראה היה שכולם מאושרים. אבל מסתבר שלא: אחד הגורים מת, אחרי יותר מחודש. עם גור אחר קורה משהו מוזר: הוא לא מתפתח. האחים והאחיות שלו כבר גדולים, כמעט בגודל של ההורים שלהם, ואילו הוא נשאר קטן באופן משמעותי מהם. אמנם לא כמו שהיה כשהוא נולד, בכל זאת הוא גדל קצת, וגם צמחה לו פרווה, וחוץ מזה שהוא קטן הוא נראה בסדר. הוא אוכל, משחק, רץ על הגלגל, וכו´. מה יכולה להיות הסיבה לשני המקרים שתיארתי?

st@r

New member
נדמה לי שאני יכולה לענות על השאלה

השנייה...... בקשר לגור אחד , קטן יותר מהאחים שלו. אז פעם אחת ראיתי תוכנית על בית חולים לחיות והייתה שם כזאת בעיה, והוטרינר אמר שזה די נפוץ וזה לא מעיד על בעיה כלשהיא, וזה לא כל כך מפריע לאוגר..... וחוץ מזה גם בהמלטות של כלבים, תמיד יש גור שיותר קטן מהאחים שלו... כך שזה לא מסוכן או משהו כזה. בקשר לשאלה הראשונה, אני לא יודעת....

תשובה בטוחה../images/Emo91.gif

מותר פולידין וזה מעולה....... תבודדי אותו ותפוררי לו במים כדור וטמין סי לחיזוק הגוף במקרה של זיהום קל..... שימי פולדין בכמות נדיבה ואז שימי לו פלסטר..... (ככה התנהגתי עם השרקן שלי או וותר נכון ש בית הספר... זה בהמלצת הוטרינר) ואם הוא יוריד את הפלסטר שימי שוב ושוב.......

למעלה