שלום, שאלה בקשר לילדה בת 9 מאומצת

שלום, שאלה בקשר לילדה בת 9 מאומצת

שלום, אימצתי את הבת שלי מחו"ל בגיל שנה והיום היא בת 9.
לאחרונה החלו תופעות שמתפרשות כחרדות שכוללות גירוד פצעים במהלך הלילה בשינה עד זוב דם. עולות הרבה שאלות בקשר לאימוץ גם למרות שלפני כן כמעט לא היו שאלות ולמרות ששידרתי שזה בסדר גמור לדבר על זה ושזה לא טאבו.
הגירודים מציקים בלילה, פצעים נפתחים ונשללו מחלות עור , אסתמה של העור וגם אלרגיה.

מישהו מכיר יודע על חרדות אצל ילדים מאומצים? היא ילדה יחידה להורה יחידני.
אשמח על כל רעיון, עיצה כאן או בערוץ הפרטי
המון תודה

KallaGLP

New member
התופעות מתפרשות כחרדות על ידי מי?

האם ביקשת חוות דעת שנייה של מומחה למחלות עור?
מה המקור ההתחלתי של הפצעים? באיזה סוג של פצעים מדובר?
האם ניסית טיפול במשחות מיוחדות המרגיעות את העור?
ואם בעיית עור נשללה על ידי מומחים, האם ניסית לפנות לטיפול אצל איש מקצוע בתחום הפסיכולוגיה?
אין לי אמנם ניסיון בבעיה הספציפית של חרדה, אבל כן יש לי ניסיון של אמא ל-4 שחולים לא מעט, ובפרט עם בעיות עור. לפעמים עור רגיש נוטה להיווצרות פצעים בחורף כשהאוויר יבש. לבת שלי מופיעים לפתע פצעים רק בחורף כאילו משום מקום, ומבלי שהיא תורמת לכך מתקלפים לפעמים עד זוב דם. הייתי איתה אצל רופאים והם טענו שזו לא מחלת עור, אלא עור שרגיש לשילוב של קור ויובש. מצאתי לה משחות וקרמים שעוזרים ומזרזים את הריפוי. אבל שוב - השאלה היא איזה סוג של פצעים אלה.

גירוד עד זוב דם

ביקשתי חוות דעת שנייה ונאמר לי שזו לא אסתמה של העור. איך הפצעים נראים? מתחיל בקטן וגדל ככל שהיא מגרדת בלילה מתוך שינה. מגיע לקוטר של 1-2 ס"מ. כיום גפיים עלינות ותחתונות ואזור אחורי מפוצצים פצעים. כל אחד עם שטח פנים נרחב ומדמם עקב גירוד.
לפעמים באמצע הלילה מתעוררת וכל הגוף מגרד, מין התקפת גירוד מטמטמת ורק אמבטיה חמימה מרגיעה ואז אפשר לחזור לישון.

כל מי שראה תמונה, מזדעזע כולל אנשי טיפול שראו דברים....היום בטיפול רגשי כבר חודשיים. התחילה פריזמה לפני שבוע וחצי ואני לא שקטה. משהו לא "יושב" לי טוב ואני לא יודעת מה....אינטואיציה , חוסר שקט. מין קול פנימי שאומר לי, חסר פה מידע כלשהוא ואני לא יודעת מהו.

miaamor

New member
מה עם טיפול הומופאתי?

לבת שלי יש עור יבש נורא ואז היא נוטה לגרד במיוחד בחורף ומתחיל לנו שמייח... הפתרון רחצה רק בסבון של תינוקות (שללת אבקות כביסה? מרככי כביסה? יש ילדים שפתאום מפתח אלרגיות עוריות לחומרים הללו?) וכל יום אחרי מקלחת אני מורחת אותה בקרם עור עשיר (דארמה ודומיו. יקר אבל עושה את העבודה). בגדים רק כותנה 100 אחוז והקפדה על היגיינה. גוזרים צפורניים כדי לא לגרד עד זוב דם.מה עוד? ממליצה על פנסטיל בטיפות לפי משקל בקג. תשאלי את הרופא אני ביקשתי מעדיפה לתת זה מרדים אותה היטב ומרגיע גירוד ואז הפצעים יכולים להחלים. וכמובן טיפול הומופאתי. דיקור אולי? תמציות? לפעמים סיגר הוא רק סיגר ולא צריך לחפש סיבות פסיכולוגיות.

KallaGLP

New member
מסכימה עם מה שנכתב מעליי וגם

לא בדיוק הבנתי מה ספציפית האינטואיציה שלך אומרת לך, אך לדעתי כדאי להקשיב לה. אני תמיד דוגלת, ולו ליתר ביטחון, בלחפור עד הסוף אם משהו נראה לי חשוד. אני ממש לא טיפוס שמחפש בעיות מתחת לאדמה ומתעקש על קיומן אם אין אינדיקציה לכך, אבל כשמשהו בבירור לא נראה לי אני לא מוותרת. קשה להאמין שמדובר רק בעניין של חרדה. גם אם יש חרדה, קשה להאמין שהיא לבדה תגרום לתגובה פיזית כל כך חריפה.
אני סתם מעלה כיווני מחשבה אפשרים, אם זה לא רלוונטי אפשר להתעלם:
1. האם יש לכם בעלי חיים? יש כל מני טפילים, כמו פרעושים, שעלולים לעבור לבני אדם ולגרום לפצעים מגרדים.
2. כיוון של אלרגיה נדירה יותר שאולי לא נבדקה.
3. שלילת מחלות עור נדירות יותר, שאמנם נדירות אך קיימות.
4. אם התופעה אופיינית במיוחד לעונה מסוימת, בהחלט ייתכן עניין של יובש או אלרגיה עונתית.
ממליצה להתחיל מהקל אל הכבד: לנסות באמת חומרים המטפלים בעור יבש ומגורה, כמו שהומלץ. לבתי עוזרת מאוד גם אלוורה. ואם זה לא יביא לשיפור משמעותי - להמשיך את הבירור בכיוונים של מחלות עור ואלרגיות במקביל לטיפול הרגשי שכנראה בכל מקרה יש בו צורך, גם אם אינו אחראי לתופעות בפני עצמו.

האינטואיציה

שלי אומרת שזו לא חרדה או לא רק חרדה. אני לא יודעת מה כן, רק יודעת שי הרגשה כאילו יש פה משהו חמקמק או דווקא משהו פשוט ושלא עליתי עליו עדיין.
בכל מקרה הסבל קיים וגם הדימומים וכן המראה האיום של הגוף.
הקיץ הזה, אם זה ימשיך, ים ובריכה לא יהיו לנו. אפילו בפני רופא היא כבר מתביישת להתפשט...

לגבי טיפול רגשי ,זה הכל מקרה טוב כי התחילו שאלות חזקות על האימוץ, בבית ספר ילדים שואלים "את רוצה לפגוש את האימא האמיתית שלך?" ויש שאלות נוספות. בדקתי, זה לא כדי להציק אלא סקרנות בייחוד של ילדה אחת. קצת עובדים על איך לענות וגם לגיטימי לענות "אני עדיין לא יודעת" לחלק מהשאלות.

אז ככה

אני פסיכולוגית של ילדים ,גם מאומצים.
תראי,שום נתון שנתת ,לא יכול לצערי לרמז על מה בדיוק בדיוק מדובר.
בכל זאת אני רוצה לתת כמה כיווני חשיבה
במה שקשור להיות הילדה מאומצת,הרבה ילדים מאומצים לוקים בקשיים בויסות חושי. ובמסגרת הזאת,לפעמים העור מגיב רע למגע עם חומרים מסויימים,בדים מסויימים,מפתח פריחות שונות ומשונות לבגדים שאינם עשויים מכותנה.אני מכירה כמה וכמה ילדים שלובשים אך ורק כותנה.

במידה שמדובר בסימפטום פסיכוסומטי,כלומר שנובע מן הנפש,ה'קטש' הוא
שילדים שאלה הסימפטומים שהם מפתחים,הם ילדים שלא ממש מורגלים ויודעים להביע את המישור הרגשי שלהם,וילדים בכלל לא תמיד ממש יודעים בעצמם ממה הם עצובים/לחוצים /סובלים/כועסים גם כשאינם מאומצים.
בניסיון להבין מה בדיוק מציק להם,ההורים הם גורם חשוב ביותר. כי הם הכי מכירים את הילד,אורח חייו,מקורות הסיפוק שלו וגם תסכוליו.

ועוד עניין חשוב ומרכזי- לא כל דבר שקורה למאומצים שייך לתחילת חייהם. חשוב מאד לקחת בחשבון את מערכת היחסים המרכזית של הילדה,דהיינו יחסיה איתך ויחסיה איתה. קשר תקין [לא רק במובנים טכניים תיפקודיים אלא גם רגשיים] חשוב למאומצים כן גם בהקשר לתחילת חייהם שאז היה כשל בקשר עם מי שהיה אמור להיות מבוגר אחראי וויתר עליהם.הקשר הנוכחי אמור להיות סוג של תיקון,וחשוב לבחון מה באמת קורה ביחסים,ואף למקד האם קדמו איזה שהם שינויים מרכזיים במשפחה וביחסים לראשית הפריחה.

ויש בכל זאת איזה שביל במה שסיפרת. אם הילדה נוטלת פריזמה סימן שהיא מדוכדכת,ופרט לפריחה כדאי לנסות להבין מה מביא את הדיכדוך.

כל זה לא על מנת לענות בפורום פומבי...רק רציתי להאיר מספר נקודות.
אני הייתי ממליצה מאד על שילוב של הומיאופטיה קלאסית עם טיפול פסיכולוגי שיהיה לסירוגין דיאדי[היא ואת והדיאלוג ביניכן ] ומפגשים איתך לבד.
עם ההומיאפט הייתי שוקלת להחליף את הפריזמה בתרופה הומיאופטית. הפריזמה כמו כל כדור 'רגיל' עוזר לזמן שבו נלקח ,סימפטומטית.מניסיון תרופות הומיאופטיות שניתנות באופן קולע- עוזרות בריפוי ארוך טווח.

מאד חשוב לי לומר- נראה לי חיוני לערוך בירור מקיף פסיכולוגי ורפואי,העצות פה הן מאד מרחוק. סיפורכן הוא סיפור ספיציפי,שטוב שיכירו אותו אנשי מקצוע מיטיבים . שיהיה בהצלחה.

נשמע כואב וקשה לה ולך

איך היא ביום? בביה"ס? בבית? בשעות הפנאי? האם משהו בהתנהגות שלה השתנה? האם כשהיא מתעוררת בלילה היא נראית מבוהלת או מוטרדת מעבר לגרוד/כאב?
לעור היבש של בני הומלץ דווקא להמעיט מגע עם מים ולהעדיף מים פושרים עפ"י מים חמים. סבון עדין עם לחות/סבון דאב או יולקטין ולמרוח על כל הגוף קרם יולקטין של ד"ר פישר (קרם גוף טיפולי לטיפול אינטנסיבי והקלה מיידית). אם העור ממש מגורה זה שורף בטירוף וזה הסימן (שלנו) למרוח עוד שכבה ועוד שכבה עד שמפסיק לשרוף. אותנו זה "הציל" מכל המשחות הסטרואדליות שהרופאים רצו "לנסות".
גם היום, והוא כבר נער מתבגר, הוא מקפיד בחורף למרוח את עצמו. פעולה קצת מעיקה אבל משתלמת.
ועוד נק' למחשבה - אם הפצעים באזורים חשופים, מניחה שיש גם השפעה חברתית הנובעת מהנראות של הגוף ומכאן הדרך לפגיעה בבטחון העצמי קצרה. חזקי אותה ואהבי אותה ואת גופה (כמובן באופן המתאים לקשר אמא-בת) והמשיכי לבחון יחד איתה דרכ טיפול והקלה.
תרגישו טוב!

היא מתעוררת בוכה ורועדת

בלילה היא מתעוררת לפעמים רועדת, בעיקר בוכה ושוב מאוכזבת שגירדה והיא חסרת אונים. גם אני. אני מנגבת דימומים, מרגיעה, מחבקת ומנסה להרדים חזרה.

האם לקרם יולקטין של פישר נדרש מרשם רופא?

בודאי שהדרך לפגיעה בביטחון העצמי ודימוי גוף קצרה. אנחנו שם. אני מחזקת אותה מאוד בכל מה שניתן

KallaGLP

New member
מה הסיבות לבכי ולרעד?

האם זה הגירוד והכאב של הפצעים או שגם חלומות רעים או גורמים רגשיים אחרים? אולי השילוב של השניים?
ייתכן שיש מקום ללכת למעבדת שינה כדי לבדוק את איכות השינה שלה ומה ומתי בדיוק גורם לה להתעורר/לגרד וכד'.

KallaGLP

New member
אגב, בשנים האחרונות התופעה אצל בתי מופיעה בעיקר בפנים,

כנראה כי הם חשופים יותר לפגעי מזג האוויר (לא מדובר בפצעי בגרות רגילים, אלא בכאלה שמתקלפים עד זוב דם ומגרדים). אבל מאז שהשנה היא משתמשת בחומר המכונה Acne Stress Control Power-Cream Wash של Neutrogena, בשילוב עם אלוורה, הפצעים פשוט הפסיקו להופיע. היא משתמשת בזה בכל יום גם כשאין פצעים, למניעה. אני לא יודעת אם החומר מתאים גם לחלקי גוף אחרים, אבל אולי יש משהו מקביל שעוזר לא רק להקלה, אלא גם למניעה, לא רק לפנים. למיטב זכרוני, כשהייתה קטנה יותר והופיעו לה פצעים גם ברגליים ובידיים, החומרים שהוזכרו בשרשור באמת עזרו לטפל, אך לא הפחיתו משמעותית את הופעת הפצעים מחדש. כדאי להתייעץ בנושא עם רופאים מומחים ואולי גם עם קוסמטיקאיות המנוסות בטיפול בעור בעייתי, ולנסות למצוא את החומרים שהכי מתאימים ועוזרים ספציפית לה.
ובמקביל, להמשיך, כמובן לחפש את הסיבה הרפאית או השילוב הרפואי/רגשי הגורמים לבעיה.

Noga Lavie

New member
כמה דברים

בתי בת תשע וחצי, לקראת עשר. זו תקופה בה כל מיני חרדות צצות, ולאו דווקא קשורות לאימוץ. באופן קולקטיבי ילדים בכיתתה של זיו מתעסקים בכל מיני אירועים מפחידים, מספרים אחד לשני על דברים מפחידים, וכל אחד מהם מגיב אחרת בביתו הפרטי. חלק מההורים מספרים על סיוטי לילה לפרקים, חלק לא מבין בכלל על מה מדברים. זיו אינה מגיבה אחרת מילדים אחרים, למרות שאצלה ניתן לראות שאימוץ מעולם לא פסק להעסיק אותה ברמות שונות ולגרום לה לכל מיני רגשות (היא אומצה בגיל שלוש, כך שהבנתה הייתה שונה מגיל שנה).

גם אני לא הבנתי מי מפרש את התופעות הפיזיות של בתך כדרכי ביטוי פסכוסומטיות של חרדה. אני מבינה שלך זה לא נראית הסיבה העיקרית, ואני הייתי סומכת על זה הרבה יותר מעל מי שלא מכיר את הילדה היכרות יומיומית. עם זאת, יכול להיות שיש כאן מעגל של היזון חוזר. הילדה פיתחה חרדה מפני הפצעים (מן הכאב, או מן המראה) ואשמה על כך שהיא מגרדת אותם בלילה. הרגשתה הרעה רק מעצימה את התופעה.

איני בטוחה כמה צריך להתייחס לפסילת אסטמה של העור. כלומר, אני מאמינה לפסילה, אך ישנן כל כך הרבה בעיות עור שאין סיבה להיטפל לאחת מהן במיוחד. איני מכירה את החומרים הנמכרים בישראל, כך שאיני יכולה לעזור. לי (בעלת עור רגיש יותר משל בתי) עזר שמן קנאביס. לא חושבת שהוא תחליף לטיפול רפואי, אך יכול להקל על נגעי עור. אצלי הוא לא עובד כמניעה, אך ורק כטיפול כאשר משהו צץ, אך כאשר אני משתמשת בו, הוא עוזר להקל על תחושת הגירוד מייד, מה שעוזר גם לנגע עצמו להיות קטן יותר. לפני שגילית את שמן הקנאביס נהגתי למרוח דבש במצבו הנוזלי, אך לא על פתעים פתוחים. מדהים כמה דבש לבדו יכול לרכך את העור (אמי קנתה לי בהיותי סטודנטית כמויות של דבש עם מזון מלכות, וכשהצטברו אצלי כעשר צנצנות החלטתי שאני חייבת להעלים אותן לפני שהוריי יגיעו לביקור והתחלתי לאכול כמה כפיות דבש ביום, עור פניי מעולם לא נראה טוב יותר, כך שגם אכילת דבש יכולה לעזור במקרים מסויימים), כך שאם אינכן טבעוניות, זו גם "תרופה" טעימה.

Noga Lavie

New member
תוספת מטעם האיש

(ככה זה כשמחזיקים איש אקדמיה בבית, יש לו תובנות, אך לא תמיד בזמן שאנשים רגילים חושבים על הצעות)
האיש טוען שאפשר לבדוק בבדיקת דם האם מבחינה נוירולוגית משתחררים חומרים הקשורים לסטרסס (אנדרלין, קורטיזול). זה יכול לאשר או לפסול שהילדה בחרדה. למרות, שכפי שציינתי, אם הילדה בחרדה ממראה הפצעים עצמם והכאב שהם מביאים (מה שדי הגיוני בגילה לאורך הזמן שזה נמשך) גם זה יראה בבדיקת הדם.
האיש חושב שגם כניסה פיזית לגיל ההתבגרות עם שיחרור הורמונים, או אי איזון מטבולי, יכולים לגרום לזה. אם נערכה בדיקת דם, ונשארו עם הבחנת חרדה, אז אפשר לסמוך על זה, אך במקרה שבדקו אותה רק חיצונית, כדאי לערוך בדיקות דם. גם הוא חושש שמן התיאור שלך עולה בעיקר החמרה עקב כך שהתופעות הראשוניות מטרידות ובגיל תשע קשה להתמודד עם תחושת אי נוחות יומיומית (ובעיות עור, מי כמוני יודע, מלוות בתחושת אי נוחות מתמדת) יותר מאשר בעייה פיזית חמורה.
* האיש רוצה לציין שאינו מומחה לבעיות עור, או רופא, אך מעצם מה שהוא עוסק בו במחקר יודע די הרבה על תיפקודים נוירולוגיים.

een ogenblik

New member
בחנויות טבע

שמן קנאביס הוא, אכן, שמן הקשור לצמח ממנו מייצרים חשיש, אך גם קיים בגרסא חוקית תחת השם שמן המפ (Hemp). השמן עצמו, אם הבנתי נכון, מבוסס לרוב על שמן זית עם תוספת של זרעי קנאביס. טבעוניים משתמשים בו רבות למטרות תזונתיות. אפשר לקנותו בבתי טבע, אך בתי מרקחת, למיטב הבנתי, לא מוכרים אותו. בגדול יש סביבו לאחרונה הרבה מאוד הייפ תקשורתי, וכנראה מייחסים לו הרבה יותר תכונות ממה שהוא עוזר בפועל (כמו רוב מזונות העל, יש בזה גרעין של אמת, אך הם לא מחוללי ניסים ונפלאות).
התעניינתי בו כשהייתי באוקטובר בישראל, אך בסופו של דבר העדפתי לקנות כשהגעתי חזרה הביתה לבלגיה. המחיר בבלגיה זול לעין ערוך, ויש מגוון מוצרים חוקיים גדול יותר. אבל נראה לי שאם תכנסי לחנות טבע ותשאלי על שמן קנאביס, או שמן המפ, יוכלו לעזור לך. אני חוששת שהוא די יקר, אז אם את הולכת על זה, כדאי שתתחילי בבקבוק בקטו ביותר. הכמות שצריך למרוח על העור אינה גדולה וכדאי לנסות מעט לפני שמוצאים דרכים זולות יותר לקנייה באינטרנט (ויש!)

שמן המפ לפי מה שכתבת

יש ממנו מגוון אז....תוכלי בבקשה להמליץ לי מה לקנות?
אני אקנה בקבוק קטן, את צודקת, אם הוא לא יעיל אין טעם לקנות יקר כל כך.
אם השפעתו תהיה טובה מאוד, אקנה באינטרנט לפי המלצתך..

Noga Lavie

New member
קצת קשה לי

אינני מתגוררת בישראל, ואת השמן שביידי רכשתי בבלגיה (מדינת מגוריי). למיטב הבנתי יוכלו לעזור לך בכל בית טבע.
השניים שמצאתי בישראל על ידי חיפוש אינטרנטי:
https://www.tevacastel.co.il/items.aspx?itm=5840
http://www.bteva.co.il/ProductPage.asp?PID=4349
יכול להיות שיש עוד. הטוב ביותר יהיה לשאול בחנויות המתמחות בזה.

China8

New member
אצלנו מעט דומה...

הבת שלי בת שבע. אני תמיד חוששת מתקופת הקיץ בו היא לבושה קצר ואז "החגיגה" מתחילה... נבירה בלתי פוסקת בכל עקיצה, שריטה או פצע קטן. זה לא מיובש של העור אצלנו אלא פשוט משהו רגשי. בחורף זה רק מציצת אצבע, בקיץ זה גם התופעה שלעיל. הרגליים שלה בקיץ נראות זוועה! יש לי חשש שמדובר בין השאר בחוסר ויסות תחושתי, למרות שאף פעם לא לקחנו לאבחון בעניין. האלמנט הרגשי לא מתבטא רק בחיטוט בפצעים אלא בפחדים מסויימים ומאוד עמוקים שמשתפרים ככל שהיא גדלה, אבל אני לא חושבת שהם ייעלמו לחלוטין בעתיד.

למעלה