שלום (= שאלה בקשר למקור חלבונים

שלום (= שאלה בקשר למקור חלבונים

היי.. וחג שמח ^_^ אני כמעט בת 18, מתאמנת באופן די קבוע כבר כמעט שנתיים... אירובי ואנאירובי, כי זה פשוט כייף ^^ אני לא אוכלת בשר, דגים וביצים כבר מס' שנים, אך זה לא הפריע לי בשום דבר בתהליך הגדילה-התבגרות [= השאלה שלי- אחרי אימון כוח, אני יודעת שטוב לאכול מנת חלבונים... מה אני יכולה לאכול שיספק את שיקום השריר המיידי? יש לציין שאני לא סובלת טופו, ואוכלת סויה לעיתים די רחוקות.. אגוזי מלך, שקדים, צנוברים, גרעיני דלעת... יש להם ערך תזונתי מתאים ל"דיאטה" שלי? לפי הידוע לי יש להם גם ערך קלורי וכמות שומן לא מבוטלת... כמה מומלץ לאכול כדי לפצות על החסכים של חיים צימחוניים, אבל בכל זאת לא להרוס את מה שהשגתי באימון? P=

א-הא...

בעיקרון גבינות למיניהן הן מקור לא רע לחלבון. קוטג' זה אחד המאכלים הבסיסיים בתפריט של רוב המתאמנים, וגם יוגורט וגבנ"צ הם מקורות חלבון טובים. בנוסף להם, את יכולה לצרוך שילובים של דגנים וקטניות - גם בתור המזון שלפני האימון. ובנוסף בנוסף, אם תרגישי שזה נוח לך, יש את האפשרות של אבקת חלבון (או חטיפי חלבון).

p0miki

New member
קינואה

נכנסת לקטגוריה של חלבון מלא בפני עצמה, ולמרות שלרוב אנשים חושבים שהיא סוג של דגן, מבחינה בוטנית היא שיכת למשפחת הסלקיים.

ykliger07

New member
אין שום סיבה שתקחי אבקות חלבון

הן רק יגרמו לעודף חלבון בתזונה שלך ולגוף חומצי. עדיף לאכול פרי אחרי אימון כדי להחזיר גלוקוז. וקצת אחריו יוגורט או חלב סויה. מומלץ גם לשתות שייק של יוגורט עם בננה, תמר וכו' היתי ממליץ לאכול בננה 45-30 דקות לפני האימון או סנדביץ 1-1.5 שעות לפני כן. כדי להכין את הגוף לפני האימון. כמובן שמומלצת ארוחה טובה אחרי אימון רציני ובאופן כללי לאכול מסודר.

lilithmm

New member
מה עם חלב סויה?

שתי כוסות יספקו לך מספיק חלבון וסידן לפי מה שזכור לי. אפשר לאכול קטניות קלות לעיכול כמו עדשים, ולנסות לשלב אותם עם דגן מלא.

למעלה