שלום. שאלה בקשר למשקל.

שלום. שאלה בקשר למשקל.

אני בחור בן 21 שוקל 110 ק"ג. שמן. אני חזק מאוד מבחינה גופנית. וגם די גמיש (גשר- שפגט יפה אבל לא עד הסוף- נוגע בכל כף היד ברצפה) השאלה שלי היא- מה הסיכוי שלי בגלל המשקל להצליח בקפוארה? הרי כל הסלטות האלה לא ישברו לי את העצמות? אני מוכרח לציין שלמדתי קראטה שנתיים. ואני יודע לעשות גלגולי התחמקות בצורה יפה. אבל הם לא דורשים מכה בעצמות. תשובות?

cutelion

New member
אמונות שליליות

הייתי מציע לך לבדוק קצת את מערכת האמונות שלך לגבי הגוף שלך. הרי בעצמך אמרת שאתה חזק , וכל עבודה שלך על השרירים (כמו בקפואירה) מחזקת את כל הגוף , וגם את העצמות (גם באופן ישיר וגם באופן עקיף ע"י חיזוק השרירים סביבן). מדוע אתה חושש שסלטות ישברו לך את העצמות ? אין שום סיבה , במידה ואתה אדם בריא (בלי איזו בעיה מיוחדת בעצמות), שסלטה נכונה , לאחר שתלמד לבצע אותה עם מדריך/ה , תגרום לך לנזק כלשהוא. וכנ"ל לגבי דברים אחרים שהם אקרובטיים. אולי אם היית אומר שאתה שוקל 150 קילו , הייתי אומר לך שכדאי לך קודם לרזות , אך מצד שני , ב - 150 קילו לא היית גם מצליח לבצע סלטה ... אתה גם תראה לבד , ככל שתתקדם (לאט לאט
) , כיצד אתה מרגיש ואיך כל תרגיל משפיע על הגוף שלך , ותבין בעצמך (אני משער) שאין כל בסיס לאמונה הזו על הגוף ה"שמן" שלך. בקיצור , סמוך יותר על עצמך ועל גופך , לך ותנסה מה שמושך אותך , כמובן מתוך עבודה נכונה ועם לימוד נכון. ודרך אגב , אם תגיע ללמוד קפואירה , אף אחד לא יגיד לך לעשות קודם סלטה באוויר
לאט לאט , למד בסיס , תתקדם ,תהנה , וכשיתאים , תתחיל גם עם האקרובטיקה. והנה דוגמה דווקא מתחום הקונג פו , לבחור די "גדול" , סמו הונג המוכשר , איש קונג פו שלא חוסך בסלטות באוויר , וגם דפק כמה פליק לאקים יפים מול ברוס לי באחד הסרטים הידועים שלו. אגב , הרבה מביצועיו הוא גם ביצע בגילאים שנחשבים מאוחרים לאקרובטיקה , בלי שום בעיה ... http://www.imdb.com/name/nm0005033 מקווה שעזרתי

הכרתי הרבה מלאים ושמנים

שהתאמנו ואילו עשו קפוארה יפה מאוד. ורובם גם רזו עם הזמן... לדעתי אין לך מה לחשוש. וחוץ מזה, קפוארה זה לא סלטות...

White Nazgul

New member
קבל

חבר שלי סיפר לי שכשהו התאמן בקפוארה בקבוצה שלו היה אחד ממש מתקדם שהיה ממש עגול... אבל הוא ביצע דברים מטורפים שרבים "רזים" לא יכלו לבצע. גם בקבוצה שלי יש (היה, כי לא הייתי בה זמן רב), אחד די שמנמן שלא רק שטוב בגמישות והכל, הוא עושה הרבה דברים ממש ממש טובים (יש לו את הג'יקוסטה הצמדה מהמקום בין היפות שראיתי.... הוא גם עושה ג'יקוסטה לג'י קוסטה, ושלו ממש הפוכות, יעני עם הראש למטה).

Domnastic

New member
קבל בנאדם

בסרטון הזה יש אחד שמן שעושה תרגילים מריפוזות ודברים מטורפים אפילו שמשקלו הוא יחסית גבוה
אתה צריך לדעת לנצל את הכח שיש לך.

samsao

New member
משקל זה ממש שטויות!!

מה קורה? נעים מאוד אני samsao מאבאדה באר שבע כשאני התחלתי לשחק קפואירה הייתי קצת עגלגל לא יותר מידי וגם אני חשבתי שאני לא אוכל ללמוד וזה ממש שטויות היום אני שוקל 87 קילו של שרירים ואם תלמד לנצל את המשקל שלך נכון תוכל לעשות כל שתרצה תשאל את כל הקפואריסטים של אבאדה שמכירים אותי והם יגידו לך שזה נכון בקפואירה אפשר הכל לא משנה גיל משקל גובה וחוץ מזה זה מרזה....

למעלה